Elfen als gidsen

Wanneer de elfen bij jou verschijnen, kan dit enerzijds aangeven  dat jij een verbindingDia1 hebt met de aarde en de natuur en je hierin een taak te vervullen hebt. Anderzijds kan het erop duiden dat je een affiniteit hebt voor het mystieke en magische. Want dat is precies wat elfen en natuurwezens zijn. Ze spreken tot onze verbeelding.

Terwijl de eerste versie voor deze tekst net geschreven was, kwam ik in een wandeling een schattig elfenpoortje tegen. Ik bedacht me nog dat het vroeg om een elfendeurtje. Ik stuurde het naar een collega. En zij zag een wezentje in de foto. Dat was me nog niet opgevallen. Het is heerlijk te wandelen en te kijken naar de kleine wondertjes van de natuur en de mystieke elementen die overal aanwezig zijn, zelfs in een stadspark als waar deze foto werd genomen. Ik was er al vele malen geweest en juist nu liep ik tegen deze boom aan als een teken van de elfen en natuurwezens.

2014-02-10 11.13.17Elfen en natuurwezens beschermen de natuurlijke wereld. Hun energie is het beste voelbaar waar twee elementen elkaar ontmoeten, zoals op de grens van water een aarde. Doreen Virtue noemt de elfen ook wel natuurengelen, omdat ze de natuur en de dieren onder hun goede hebben. Elfen worden ook wel elementalen genoemd, omdat zij van nature bestaan uit (een of meer van) de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur.

Al mijn ervaringen met de elfen en natuurwezens vonden plaats op dergelijke plekken:  de Fairyglen in Wales, Les Roches des Fees in Frankrijk en de Chalice Well in Glastonbury. Daar waar de natuur ongerept is of helende bronnen te vinden zijn.

Wanneer de elfen en natuurwezens tot mij spreken dan doen ze dat altijd in een bepaald cadans met veel rijm erin verwerkt. Dit is uniek in hoe ik de elfen waarneem. Toen ik in Watersmeet was in Exmoor, kwam er de volgende boodschap van de natuurwezens:

Where rocks and water meet
We are present
Gateway to other worldsIMG_5886
Enter into faery 

Be still and be here
Just this moment in time
Let yourself be guided


We are the spirits of nature
We are the fair and fey
Be welcome nature lover
Those without love stay away

We are the guardians
Of ancient forests and waters
We are of faeryland
Be present in nature and we will take your handIMG_5893

To see the beauty around you
In all that lives and breathes
To uncover mother natures secrets
Unlocking you heart’s beliefs

Believe in us and nature
Bring honour to our world
In turn we will bless you
With all that’s good and pure

Je kunt bij mij elfendeurtjes bestellen om je hart in speelsheid voor de elfen te openen. Ook kun je jouw connectie met de elfen vergroten met behulp van de Elfen & natuurwezens Essence van Crystal Angel Essences.

Bron: Fairies 101 door Doreen Virtue

Meer lezen over het werken met elfen?

Lees dan mijn derde boek: Leef vanuit je ziel met de elfen, draken, eenhoorns en andere lichtwezens.

fullsizeoutput_1b70

 

Een gedachte over “Elfen als gidsen

  1. jo

    goedemorgen,
    Ik heb een foto ongeveer 19 jaar geleden gemaakt, tijdens een verjaardag van mijn zoon, daar staat een gezichtje tussen de gordijnen van een elfje. Je kan alleen het gezichtje zien, geen lijfje. heb jij enig idee wat ik daar mee kan. Ik heb veel bijzondere fotos gemaakt in die tijd, maar deze had ik nooit verwacht.

    vr gr jo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.