De leylijnen van Aartsengel Michael en Maria.

Wisten jullie dat er een Aartsengel Michaël leylijn bestaat en dat deze een slingerende dans uitvoert met een leylijn gewijd aan Maria?

Saint Michael and Mary Alignment

Leylijnen en andere energielijnen zijn banen van energie die door het landschap stromen. Ze vervoeren energie over de hele planeet. Op deze leylijnen vind je vaak eeuwenoude heiligdommen, van steencirkels zoals Stonehenge tot kerken en kathedralen.

De Druïden waren afgestemd op de energieën van de aarde en ze bepaalden en volgden nauwgezet de heilige energielijnen die in heel Groot Britannië en West Europa leylijnen worden genoemd. Leylijnen zijn te herkennen vanwege hun sterk stromende energie. Deze paden van geconcentreerde levensenergie kunnen vrede en welzijn brengen. Je kunt deze lijnen van energie zien als het zenuwstelsel van de planeet.

Glastonbury Tor

De meest opmerkelijke zijn de Michaël en Maria lijnen. Zelfs voordat ze een Christelijke naam kregen en geassocieerd werden met Aartsengel Michaël en Maria, namen de Druïden en de Kelten al de mannelijke en de vrouwelijke identiteit van de leyenergieën waar. Zij gaven Keltische namen van goden van licht en bescherming aan deze lijnen. De Michaël lijn is het instrument van de Aartsengel Michaël. Al eeuwenlang wordt er langs de Michaëllijn melding gemaakt van manifestaties van Aartsengel Michaël. Op de Michael lijn vind je dan ook heiligdommen gewijd aan deze aartsengel zoals Saint Michaels Mount in Cornwall, Brentor (een heuvel met een piepklein Michaelkerkje erop) in Dartmoor en natuurlijk de kerktoren gewijd aan Michael op de Glastonbury Tor. Ik heb deze plaatsen zelf bezocht en er is een sterke energie voelbaar.

Brentor (Photography David Clapp)

Wanneer je internet afzoekt naar informatie over leylijnen dan zie je dat ze soms gelinkt worden aan positieve krachten en gezondheid en op andere sites gezien worden als negatieve krachten die energie onttrekken en gezondheidsproblemen brengen.

Energie is in feite neutraal. Energiebanen zijn dat ook. Het is maar net met welke intentie er van deze energie gebruik wordt gemaakt en op welke manier op de krachtplekken gewerkt is door de mensen. In het verleden is er wel strijd geweest op deze plekken. Zo was ik ooit bij een burial chamber die zich in een heuvel bevond, een heiligdom uit de tijd van de Druiden. Daar was bovenop die heuvel een christelijke kerk gebouwd. Bizar om te zien!

De Michaëlljn stopt overigens niet in Engeland, waar hij loopt van Saint Michaels Mount in het puntje van het Zuidwesten tot aan Yarmouth in het oosten. Hij komt ook in Nederland aan land.

Hier in Nederland hebben wij ook een klein heiligdom die zich op deze lijn bevindt: het Mariakapelletje van Keins.

Mariakapelletje van Keins

In oktober zal ik een kleine reis door Engeland maken en daar een aantal selenieten harten begraven in de aarde op de leylijn. Seleniet is een engelensteen en eentje die wij meegeven aan iedereen die bij ons de Michael workshop volgt om zo met elkaar een lichtnetwerk te verankeren. Door deze op belangrijke plekken te begraven gewijd aan Michael en Maria, kan er een heling komen van het vrouwelijke en mannelijke. De integratie van het mannelijke en vrouwelijke is de uitdaging van het Watermantijdperk. En daarmee is de kunst ons hart en hoofd met elkaar te verbinden!

Selenieten hart

Dit is ook een belangrijk doel bij onze aartsengelenworkshops. De aartsengel Michaël workshop is dan ook uitgesteld tot na dit belangrijke lichtwerk. Terwijl ik ermee aan de slag ga in Engeland, zal mijn medetrainster Sabine een selenieten hart brengen naar het kapelletje van Keins.

Wil je werken met aartsengel Michael en meedelen in de mooie energie van de selenieten harten? Geef je dan zeker op voor de workshop. Meer informatie daarover vind je op http://www.engelenworkshops.nl. Wie via deze blog komt, kan dit aangeven en een korting ontvangen van 7 euro. Deze actie geldt voor de workshop van 28 oktober 2011.

fullsizeoutput_1b70

Een gedachte over “De leylijnen van Aartsengel Michael en Maria.

  1. Pingback: Volle Maan Meditatie: 5-5-5 en Wesak | Angel Light Heart Blog

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.