Het balanceren van de Goddelijke Mannelijke en Vrouwelijke energieën (in Glastonbury)

Het internet en spirituele magazines staan vol speculaties en voorspellingen over 2012. Een van de terugkerende thema’s is die van een toenemende balans tussen de Goddelijke Mannelijke en Vrouwelijke energieën. Velen voelen zich aangetrokken  tot het archetype van de Godin. De Godin is het vrouwelijke aspect van de Schepper en haar kenmerken zijn die van de liefdevolle, meedogende, ontvankelijke, introspectieve en creatieve vrouw.

Gedurende vele eeuwen werd het Westen gedomineerd door patriarchale culturen en religies en de tijd is gekomen om dit in evenwicht te brengen. Niet door terug te keren naar de matriarchale manieren van leven, maar door deze toe te voegen aan het mannelijke. Dit is zowel nodig in de wereld in het algemeen als in ons persoonlijke leven.

Velen van ons zijn sterk geconcentreerd in de linkerkant van de hersenen. Dit is de mannelijke kant, die van het verwerken van informatie op een lineaire manier. Het verwerkt van een deel naar geheel. Het werkt rangschikkend, analyserend, logisch en concluderend. De rechter hersenhelft wordt gezien als vrouwelijk en deze verwerkt van geheel naar delen. Het is een holistisch onderdeel van de hersenen dat begint met het antwoord. Het ziet het grote plaatje eerst, dan pas de details. Deze kant is zeer intuïtief, creatief en dromerig.

Om in jezelf deze twee hersenhelften te balanceren is het belangrijk niet alleen gebruik te maken van de rationele geest, maar ook van de intuïtie. Zo tap je zowel uit je analytisch vermogen tap als je creatieve en dromerige bewustzijnstoestanden. Dit zal leiden tot meer heelheid en welzijn in je wezen en leven.

Methoden voor het activeren van de rechter hersenhelft functies zijn er in overvloed, zoals door middel van muziek, intimiteit, kunst, creatief bezig zijn, sport, massage, kleurentherapie, aromatherapie, acupressuur, polariteit therapie, en nog veel meer. Een heerlijk boek voor degenen die hun creatieve talenten willen ontwikkelen en de rechterkant van de hersenen willen stimuleren is “Drawing on the right side of the brain” van Betty Edwards.

Om ook de Aarde bij te staan in het balanceren van deze energieën hebben ik en mijn man en mijn vriendin Sabine en haar moeder Lichtwerk op de leylijn van Aartsengel Michael uitgevoerd. Ik heb samen met manlief dit werk gedaan op de Michael leylijn op Glastonbury Tor, in de nabijheid van de Maria leylijn. Sabine en haar moeder deed hetzelfde op de Michael leylijn hier in Nederland. Ze bezochten de Mariakapel in Keins, waar ze ook werkten met zowel de energie van aartsengel Michael en moeder Maria.

Glastonbury Tor

Glastonbury is het hartchakra van de aarde. Deze zeer, spirituele krachtplaats trekt veel licht en lichtwerkers aan. Niettemin heeft het hartchakra van moeder Aarde nog hulp nodig om zich te kunnen openen in 2012, want Glastonbury trekt ook veel hulpbehoevende mensen aan wat zijn wissel trekt op de energie van dit chakra. We zagen mooie, lichte mensen, maar ook een aantal die hun weg kwijt leken te zijn geraakt en zich hadden verloren in drinken, drugs en psychotische stoornissen. Het zenden van licht naar Glastonbury is dan ook een geweldige manier om Moeder Aarde te helpen om evenwicht te brengen in haar chakra’s.

De Tor is een door mensen gemaakte heuvel in Glastonbury. Op de top van het rusten de overblijfselen van een toren die ooit toebehoorde aan een kerk gewijd aan Aartsengel Michael. De ley lijn is duidelijk voelbaar op deze heuvel, waar de wind altijd waait om het verstand en de geest op te frissen.

Bij aankomst op de Tor was het afgeladen met mensen, dus in plaats van de tor te beklimmen en de toren te bezoeken, hebben we besloten om een ​​van de modderpaden te bewandelen en een cirkel te lopen om de tor heen. Het was geweldig om deze prachtige plek te ervaren vanuit een andere hoek. Al wandelend om de heuvel doorkruisten we feeërieke bosjes en maakte we kennis met de schaapjes. De tijd leek anders te verlopen.

Selenieten hart voor engelenheling op de Tor

Om 14:22 op 22 oktober plaatsten we een seleniet hart in de Tor met als intentie dat deze engelachtige steen Hoger Dimensionale energie naar het hartchakra van de aarde zou brengen om deze te helen en om te helpen de balans te herstellen tussen de goddelijke vrouwelijke en mannelijke energieën op Aarde.

Twee dagen later, terwijl ik met mijn vriending Jude mediteerde in de tuinen van de Chalice Well, net onder de Tor, ontvingen we een mooie bevestiging . Er verschenen orbs van de Engelen  Liefde op mijn digitale camera!

Orbs van de engelen van liefde

Geïnspireerd?

Als je hulp nodig hebt bij het brengen van balans in je leven, kunt je contact met mij opnemen voor spirituele coaching sessies via skype (mail me op: engelentherapiecoach@hotmail.com).

Als je wilt werken met de orbs, zullen ze binnenkort worden afgedrukt op grote, losse kaarten, te koop voor 1,75 euro, exclusief verzendkosten (mail mij om ze te bestellen: engelentherapiecoach@hotmail.com).

Als je denkt dat je een persoonlijk Godinnenbeeld nodig hebt om een focus te brengen op het Goddelijke Vrouwelijke, neem dan contact op voor een speciaal op jou afgestemd Helend Godinnenbeeld!

Helende Goddinnenbeelden - http://www.heart-healingart.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.