Winterzonnewende: de terugkeer van het licht

Welke plaats is er beter om kerst te vieren dan Engeland? Kerst is hier booming en overal is de kerstsfeer te proeven. In de winkels worden er volop kerstwensen uitgedeeld aan kassa’s en onze heerlijke cottage is voorzien van een heerlijke, geurende kerstboom.

Het was vandaag dan ook even wennen om in Glastonbury te zijn, want daar is men meer gericht op de paganistische vieringen en dus ontvingen we geen kerstwensen in de winkels, maar een “Happy Solstice”. De sfeer in Glastonbury was veel lichter, dan in oktober. Mijn gevoel bij Glastonbury is dat het als hartchakra van de aarde een plek is die gevoelig is voor de energieën van de mensen en evenementen die er op ieder moment zijn. Veel mensen hebben kwetsuren in hun hartchakra en het helen hiervan, kan nog wel eens oude pijn naar boven brengen.

De solstice valt dit jaar in de vroege ochtend van 22 december. Een solstice is een zonnewende. De zonnewende is de gebeurtenis waarbij de zon, vanaf de aarde gezien, de noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt.

Al duizenden jaren wordt de winterwende in vele culturen op het noordelijk halfrond als feest gevierd. Deze wende staat symbool voor de terugkeer van het licht, omdat deze het moment bepaalt waarop het licht na een periode van duisternis en verwijdering, als het ware rechtsomkeert maakt en de dagen weer gaandeweg beginnen te lengen. Daarom ging het feest rond de winterwende veelal gepaard met het maken van veel licht in al haar gedaanten: lampen, kaarsen, vuur. Soms werd een brandend wiel of rad gebruikt, dat ook de zon symboliseerde. Het midwinterse lichtfeest stond onder meer bekend als Yule. Hier in Engeland, en zeker in Glastonbury, is dit feest nog altijd levens.

Volgens Wikepedia gaat de datum voor het christelijke feest van Kerstmis – 25 december – wellicht terug op de datum van de winterzonnewende in de oude Romeinse kalender. Sinds de vierde eeuw werd op die dag het feest van Sol Invictus, de Onoverwinnelijke Zon gevierd. Het christendom heeft die datum vermoedelijk overgenomen omdat Christus met de zon werd geassocieerd.

Na de heerlijke, inspirerende dag in Glastonbury was het tijd voor een simpele meditatie bij kaarslicht, om de terugkeer van het licht te vieren.

Daarbij ontving ik een boodschap van Aartsengel Michael:

“Geliefde hartwerker van Licht en Liefde,

Vandaag is de donkerste dag van het jaar op Aarde, het keerpunt die het Licht weer terugbrengt. Je viert het licht binnenin je, op het moment dat de buitenwereld het donkerste is.

Het innerlijke licht overkomt alle uiterlijke donkerte. Onthoud dat goed. Want wanneer je negativiteit in de buitenwereld je laat beangstigen, onthoud je de wereld jouw bijzondere licht en daarmee hou je ook je zieledoel tegen om tot uiting te komen.

Je licht kan altijd schijnen. Zoals een vlammetje of vuurtje altijd zuurstof nodig heeft om te branden, kun jij jouw licht verveelvoudigen door heilige ademhaling.

Je bent een Angel Light Heart Worker, dus gebruik je hart om licht in te ademen en dit uit te ademen naar mensen, plaatsen en zelfs jezelf. Je kunt het naar lichaamsdelen sturen, naar relaties, mensen, de natuur, landen etc. Gebruik het licht en verspreidt het ver en wijd. Het is eeuwig en oneindig en hoe meer je het gebruikt, hoe meer er voor je bereikbaar is.

Gebruik je gedachtekracht om te visualiseren en richten, je adem als anker en je hart voor pure, liefdevolle intentie.

Dit is een van de vele manieren waarop een Lichtwerker kan bijdragen aan de heling en ascentie van de planeet.

Er ligt een vol jaar voor je, tot 21 december 2012, die vraagt om het veelvuldig beoefenen van heling, transformatie en vergeving zodat er een kritische massa bereikt kan worden om een nieuwe Gouden Periode in te kunnen luiden op Aarde.

Niets staat al vast en wat ieder dit jaar doet en denkt is van uiterst belang.

De engelenrijken en opgestegen meesters staan klaar ieder die hierop vraagt hierbij te assisteren.

Ik Ben Aartsengel Michael.”

Ik wil iedereen uitnodigen de komende 12 dagen te mediteren op het licht, bij voorkeur 12 minuten, maar korter of later kan ook. Dit zijn de laatste 11 dagen van 2011 en dag 12 is de eerste van het bijzondere jaar 2012. Een goede tijd om te richten op licht en al het oude wat je niet langer dient los te laten. Zo kunnen we 2012 met een lichte tred tegemoet treden.

Ik wens iedereen een schitterende winterzonnewende!

Lieve groet,

Cathelijne

PS wil je werken met aartsengel Michael? Er is nog plek in de workshop op 13 januari. Een mooi geschenk om 2012 krachtig te starten.

Wil je weten wat je spirituele thema’s zijn voor 2012? Ik maak 2012 readings. Er is wel een wachttijd, dus wanneer je nu bestelt, ontvang je hem eind januari of begin februari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.