Contact maken met je beschermengel

Onlangs stuurde een bloglezeres mij de vraag hoe ze contact kon maken met haar beschermengel. Een goede vraag!

Wat zijn beschermengelen?

Iedereen heeft engelen die vanaf de geboorte zijn toegekend. Onze beschermengel weet wat onze diepste dromen en doelen zijn en de engel overziet de levenslessen die onze ziel voor incarnatie uitzocht. Beschermengelen zijn er om ons te beschermen en ons te helpen ons zielepad te bewandelen. Soms is dat pad gemakkelijk en dan weer moeilijker. En dat laatste is meestal wanneer we de meeste groei doormaken.

Hoe ontmoet je jouw beschermengel?

Veel mensen willen graag hun beschermengelen ontmoeten. Vaak is er dan de hoop de engel daadwerkelijk te zien. Het gebeurt echter niet zo vaak dat een engel opeens aan ons verschijnt.

Het is makkelijker voor onze hersenen om engelen waar te nemen vanuit een meditatieve staat. En waarnemen, betekent dan niet altijd “zien”. Sommige mensen voelen engelen. Zelf krijg ik altijd een gevoel van kippenvel rond mijn schouders, ik noem dat “engelenvel”. Andere mensen ontvangen engelensignalen vanuit een innerlijk weten. Er komt dan informatie tot hen. Bij mij werkt dat vaak via channeling, waarin ik gedachten ontvang die van een lichtere en wijzere orde zijn dan mijn dagelijkse gedachten. Sommige mensen horen hun engel en weer anderen zien engelen.

Spiritueel waarnemen, gaat dus net als andere waarneming langs verschillende kanalen en vaak heeft ieder mens een of meer kanalen die sterker de subtiele signalen van de engelen opvangen. Welke zintuiglijke gevoeligheid je ook hebt, de kunst is van tevoren geen specifiek verwachtingen te koesteren en je open te stellen vanuit een meditatieve staat.

Je openstellen voor engelen

Zoals gezegd is het makkelijker voor de engelen om ons te bereiken, wanneer wij in een hogere bewustzijnstoestand zijn. We zijn dan ontvankelijker en onze energie reikt als het ware naar de hogere trilling van de engelen. Dat betekent dat we situaties kunnen creëren, waarin de engelen zich aan ons kenbaar kunnen maken. Dit kan door regelmatig te mediteren en daarbij te vragen of ze zich willen laten zien of door voor het slapen te vragen of ze ons bezoeken tijdens onze dromen.

Feitelijk kan je niets verkeerd doen. Werk vanuit liefde en je werkt met engelenenergie!

Healing Heart Angels

Beschermengelmeditatie

 • Steek voor je met de meditatie begint een of meer kaarsen aan.
 • Je kunt daarnaast een wierrook stokje branden, of een olie in een verdamper gebruiken.
 • Ga rustig en ontspannen zitten.
 • Begin met het zuiveren van je ruimte. Ik doe dit altijd door een zuil van licht te plaatsen, een platinum net door de ruimte te laten halen en de ascentie vlam uit te nodigen. Ook gebruik ik altijd de auraspray Michael van Crystal Angel Essences (bij mij te bestellen voor geïnteresseerden via www.angellightheart.nl)
 • Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden. Stel je hierbij voor dat wortels van je voeten diep de aarde ingaan. Vraag Aartsengel Michael je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming.
 • Adem een paar keer rustig en diep. Haal adem door je neus. Houdt je adem een seconde vast en adem dan uit door je mond. Doe dit een aantal keer in alle rust.
 • Stel je nu voor dat er wit helend licht naar je toekomt en via je kruinchakra je lichaam instroomt. Laat het witte licht je ontspannen. Voel hoe het langzaam van je hoofd naar beneden stroomt…je nek en schouders in…je armen…je borstgebied…je buik. Het ontspant je steeds verder. Laat het je heupen en benen instromen. Ieder deel van je lichaam wordt doortrokken door dit helende licht. Laat eventuele spanning door dit licht oplossen.
 • Stel je nu voor dat je je bevindt op een heerlijke, rustige plek in de natuur. Dat kan een veld, strand, hevel, berg of bos zijn. Je geniet van de natuur en kijkt naar het uitzicht.
 • Dan zie je een liefdevolle aanwezigheid jouw kant op komen. Deze komt steeds iets dichterbij en je weet intuïtief dat dit jouw beschermengel is. Het geeft je een bekend gevoel van gekoesterd en geliefd zijn.
 • Neem even de tijd deze liefdevolle aanwezigheid te voelen en voel hoe deze je omhult. Het kan dat je dit ziet en voelt als engelenvleugels die om je heen worden geslagen.
 • Neem nu de tijd naar jouw engel te kijken. Wellicht heeft deze een mannelijke of vrouwelijke uitstraling. Misschien valt een bepaalde kleur op.
 • Vraag je engel om diens naam. Dat kan van alles zijn. Laat het gewoon in je opkomen zonder er over na te denken.
 • Je kunt nu een tijdje in de aanwezigheid van je engel blijven en eventuele vragen stellen. Je kunt de engel ook vragen of deze je de komende dagen tekenen stuurt, zoals witte veertjes of een bevestiging van diens naam.
 • Dan neem je afscheid. Bedank jouw beschermengel. De energie van de engel trekt zich terug, maar je weet dat jouw engel er altijd voor je is en dat je er altijd een beroep op kunt doen.
 • Breng nu je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los.
 • Je kunt na je meditatie je ervaringen opschrijven in een mooi boekje.

Veel geluk met jouw beschermengel!

Cathelijne

www.angellightheart.nl

Bron: Angel Secrets, Jacky Newcomb

 

 

 

Meer inspiratie? Doe dan de:

fullsizeoutput_1345

8 gedachten over “Contact maken met je beschermengel

 1. Gerrit de Heij

  ik had een vraag ik heb 1 keer een zwart gestalte wat via de vloer als een wolk op me ging zitten en ik kon me niet meer bewegen en ik schreeuwde maar er kwam geen geluid uitna een minuut of minder sloot ik mn ogen en zei tegen mezelf in gedachten jij bestaat niet toen was het weg en heb het nooit weer gezien mijn eerste vraag wat was dat .
  mijn tweede vraag ik heb twee keer een bruine man achtige schim gezien die door de deur kwam met een petje op , tweede vraag graag wil ik weten of deze goed of slacht was (ik zat op dat moment niet in mijn lichaam maar schrok zo dat ik floep weer terug was en wakker werd alvast bedankd en een goede dag toegewenst.

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Beste Gerrit,

   Wanneer je contact maakt me je beschermengel, weet je dit in je hart. De energie van wat je dan waarneemt is altijd liefdevol en steunend en hoewel mensen soms schrikken van de grote kracht van de energie, is altijd goed voelbaar dat de energie een positieve is.
   Zou het kunnen dat de zwarte gestalte in een droom tot je kwam? Gezien het feit dat er geen geluid kwam toen je probeerde te schreeuwen? Het klinkt als een lagere entiteit. En wat prachtig om te zien hoe je gedachtekracht je heeft geholpen!
   Wanneer je twijfelt of iets van het licht is of niet, vraag dan drie keer in jezelf of ze willen bevestigen dat ze van het licht zijn en als je drie keer een ja krijgt is het in orde. Twijfel je of voel je je angstig, vraag Aarstengel Michael je dan te beschermen en alles wat niet van het licht is bij je weg te halen.
   De Crystal Angel Essence van Michael is heel fijn te gebruiken voor het slapen om extra bescherming in je aura aan te brengen (zie http://www.crystalangelessences.nl)
   Lieve engelengroetjes,
   Cathelijne

   1. Wage joerie

    Ik had al zo veel hoord van Engelen en wou contact maken met ze toen ik me ogen sloot en vroeg of ze via beelden gedachten of gevoelens konden contact maken ik concentreer de min ten volle en ik bleef dit even herhalen plots voelde ik dat iemand mijn arm voorzichtig vastgreep alles was ook wit ik voelde een warme gloed over mij geen ik voelde mij goed echt zalig ik bleef mijn ogen sluiten en was eerlijk gezegt wel beetje bang voelde me naar boven zweven en zei dat ik terug wilde gaan ik was de bang het gebeurde allemaal zo plots . Ik zou het heel leuk vinden als je hier kan op antwoorden en me vertalen was dat echt een engel .en is dat niet gevaarlijk want e a was echt heftig!! Mvr

   2. Angel Light Heart Berichtauteur

    Dank je wel voor je bericht. Vaak is de liefde van de engelen zo intens dat we er in onze menselijke ervaring een beetje van kunnen schrikken. Je kunt altijd drie keer vragen of ze van 100% licht zijn ter check en ook als je ze inroept dit erbij aangeven. Engelen zijn altijd zuiver, maar zo zorg je voor jezelf dat je zeker weet welke krachten je inroept.
    Ik heb zelf ook engelenervaringen gehad die heel intens waren. Dat voel je dan heel diep in je lijf. Het is voor mij echter altijd heel duidelijk geweest dat dit liefdevolle energieën zijn en dat ze er zijn om me te ondersteunen.
    Engelen brengen altijd liefde en steun en zullen je nooit veroordelen of tot dingen dwingen. Dat is goed om te onthouden.
    Ik hoop dat dit je vraag beantwoord. Lieve groet, Cathelijne
    PS je kunt meer leren over hoe contact te leggen met de engelen in het boek ‘Engelen op je pad’

 2. Lammy Oosterhof de Vries.

  Mijn naam is Lammy Oosterhof de Vries. De vraag van mij was, hoe kom ik met mijn engelbewaarder in contact. ik heb veel op deze site gelezen maar begrijp het niet helemaal… het maakt mij verward ben 71 jaar maar zo graag willen weten ,hoe kan ik het simpel het toch mijn engel- bewader kunnen voelen of zien? mijn dank!. kan het op gestuurd worden via mijn mail a.u.b.

 3. Fred

  Zelf heb ik verleden week voor het eerst mijn beschermengel aangesproken.
  Mooie was gelijk na de eerste keer het gevoel van energie die het me gaf.
  Twee tellen later stond ik zonder dat het gepland was ineens een work out te doen via YouTube.
  Heb der gevraagd om hulp en ik ben eigenlijk benieuwd naar wat ze allemaal voor je kunnen
  doen naast het geven van energie dus.

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Mooi om te horen Fred. Feitelijk helpen beschermengelen mensen bij hun zielenplan. dus ze overzien het plan dat je ziel maakte voor je naar de aarde kwam en helpen je hier aan herinneren (als je je ervoor open stelt). Je kunt ze vervolgens vragen om bescherming en hulp bij het zetten van positieve stappen. Daarbij is het aan jou ze hiervoor uit te nodigen, want ze zullen altijd je vrije wil in acht nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.