Zomerzonnewende, mediteren met Aartsengel Raziël

Summer-Solstice-StonehengeGisteren was een warme en zonnige dag. Heerlijk! Want we zijn toe aan de zomer. Wat het weer ook doet, het zomerseizoen gaat aanstaande vrijdag in. Dan is het de langste dag van het jaar: de zomerzonnewende.

Zonne-engel Michaël
Vorig jaar was ik die dag op vakantie in Frankrijk en genoot ik van een magische zonsopgang, waarin de kracht en energie van Aartsengel Michael voelbaar was. Hij gaf toen aan:

“Het is tijd om in je ware kracht te gaan staan. De tijd van je verbergen is voorbij.
Nu is het tijd voor elke Lichtwerker zijn of haar bestemming te volgen: om te werken met het Licht en geleid te worden door het Licht. Om met de stroom van je Hogere Zelf mee te gaan en jouw unieke lied te zingen.
Ieder kan dit alleen doen door aanwezig te zijn in elk moment en door een duidelijke verbinding te houden met hun Hoger Zelf en via het Hoger Zelf met Vader-Moeder God.
Ga nu zitten om de inkomende zonne-energie te ontvangen om je te helpen af te stemmen op je Hoger Zelf en Hoger Doel.
Het is gedaan.
Ik ben Aartsengel Michaël en met jouw toestemming overstraal ik je op dit moment.”

Het was niet vreemd dat juist Aartsengel Michaël die dag van zich liet horen gezien hij de hoeder is van de zon. Ook dit jaar is deze boodschap actueel. Je kunt de tekst lezen op 21-6 en de energie in je opnemen.

Het licht in jezelf en de ander zien
gaia_energy11Waar sta jij in je leven? Schijn jij jouw innerlijke licht? Ben jij verbonden met de zon die jouw ziel is?

Deze zomerzonnewende wordt ons gevraagd ons te verbinden met onze innerlijke zonneschijn. Want veel mensen gaan door pittige tijden heen op verschillende gebieden, zoals relationeel, professioneel, financieel en met hun gezondheid.

Als lichtwerkers kunnen wij ons richten op het licht in onszelf en de ander. Door het licht in iedere situatie te zien, helpen we een hogere energie en uitkomst verankeren.

Aartsengel Raziël: zonne-inwijding
Sabine (van Liveda) en ik zullen deze zomerzonnewende samenkomen om twee nieuwe Crystal Angel Essences te maken: Aartsengel Raziël en Aartsengel Raguël. Raziël past goed bij deze zonnewende, omdat hij de zonne-inwijding brengt en ons helpt tot groter spiritueel inzicht en esoterisch begrip. Aartsengel Raguel helpt een harmonische relatie met de ander en jezelf op te bouwen.

Voorgestelde meditatie deze zonnewende
Net als iedere volle en nieuwe maan, zullen we ook deze zonnewende weer mediteren met lichtwerkers. Wij zullen deze keer overdag mediteren bij afstemming op de engelen en vervaardiging van de essences. We zullen ons daarbij afstemmen op alle andere lichtwerkers die deze dag mediteren. Je kunt de meditatie doen bij de opgaande zon, of zoals bij de andere meditaties om acht uur of welke tijd dan ook uitkomt. De intentie je te verbinden met het veld van bewustzijn dat we met elkaar neerzetten deze zonnewende is genoeg.

 • Steek voor je met de meditatie begint een of meer kaarsen aan. Je kunt daarnaast een wierook stokje branden, of een olie in een verdamper gebruiken.
 • Ga rustig en ontspannen zitten.
 • Begin met het zuiveren van je ruimte. Ik doe dit altijd door een zuil van licht te plaatsen, een platina net door de ruimte te laten halen en de ascentie vlam uit te nodigen. Ook gebruik ik altijd de auraspray Aartsengel Michaël.
 • Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden, voor je contact maakt met het zilveren licht van de maan. Stel je hierbij voor dat wortels van je voeten diep de aarde ingaan.
 • Vraag Aartsengel Michaël je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming. Hij helpt je het licht in jezelf en de ander te zien. Je kunt hem hiertoe uitnodigen.
 • Verbind je met alle Lichtwerkers zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen. Zie voor je hoe de grote Kosmische Zon weldadige stralen van oneindig licht naar ons toezendt.
 • Stel je daarbij voor dat er via je kruinchakra Kosmisch licht binnenkomt dat zich in je hart zetelt om het van daaruit naar de andere lichtwerkers te sturen. Je kunt dit voor je zien als lijnen of draden van licht die van hart tot hart lopen en zo een netwerk van Licht om de aarde vormen.
 • Wanneer iedereen verbonden is, sturen we weer met liefdevolle intentie licht naar plaatsen in de wereld waar er geleden wordt, naar mensen die heling nodig hebben. Laat je hierbij leiden door je eigen intuïtie.raziel
 • Stel je dan open voor Aartsengel Raziël en vraag deze schitterende engel de waarheid over jouw Zonnezelf in je te ontsluiten en je te verbinden met je eigen Goddelijkheid wetend dat je een deel bent van de eenheid van al wat leeft.
  Neem de tijd om in alle rust en aanwezigheid de energie van de zon, jouw ziel en aartsengel Raziël te integreren.
 • Je bedankt de engel en neemt afscheid
 • Breng dan je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los.

Ik wens je een zonnige, liefdevolle zonnewende!

PS de nieuwe essences zijn vanaf zaterdag 22-6 in de webshop verkrijgbaar.
PS wil jij meer leven vanuit je ziel en voel je dat jouw ziel en lichaam niet goed op elkaar zijn afgestemd? Dan is het mogelijk Soul Body Fusion te ondergaan.

3 gedachten over “Zomerzonnewende, mediteren met Aartsengel Raziël

 1. sjamanenkunst

  heel mooi deze meditatie, wij zullen hier in Drenthe een Zomerzonnewende ritueel doen , maar we zullen in gedachten verbonden zijn.
  Hoor onze trommels en ruik onze smudge, De vuren worden ontstoken en de brieven met dank zullen worden verbrand….
  thanks and love
  willyanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.