Volle maan meditatie met aartsengel Rafael op 5 maart 2015!

Aanstaande donderdag is het weer volle maan. Een prachtig moment om te mediteren. Mediteer jij mee?

Sneeuwmaan

Deze maan is de sneeuwmaan omdat rond deze tijd van oudsher dGreen_outer_space_trees_animals_planets_moon_wolf_1366x768_wallpaper_www.wall321.com_76e zwaarste sneeuw valt. Het werd om die reden vroeger ook wel de hongermaan genoemd, omdat extreme weersomstandigheden een grote wissel konden trekken op de voedselvoorziening. De sneeuwmaan valt tussen twee Keltische festivals: Imbolc (zaaien) en Ostara (ontkiemen).

Ik vind dit altijd een magische volle maan, omdat dit de tijd is waarin bepaald wordt of zaadjes wel of niet uit gaan komen. Om die reden heeft de Sneeuwmaan als thema kiemkracht. De natuur is hard en niet elk zaadje dat op de aarde valt zal ontkiemen. Hetzelfde geldt voor onze plannen en ideeën. Niet ieder idee dat in ons opkomt, is praktisch uitvoerbaar. Deze maan is daarom een ideaal moment om te kijken naar onze plannen en daaruit te kiezen welke we willen uitvoeren en welke we willen uitstellen of laten vallen.

Je moet er voor zorgen dat je geen energie verspilt aan dingen die toch niet uitvoerbaar zijn. Geef je energie aan die plannen waarvan je weet dat je ze ook in de praktijk kunt brengen. Je kunt dit doen door voor jezelf een lijstje te maken waarin staat wat je wilt en wat op dit moment overbodig is. Dit kan een gevoel van opluchting geven.

Aartsengel Rafael voor heling

rafaelVoor mij staat dit moment in het teken van heling en dus van aartsengel Rafael. Toen ik afgelopen vrijdag bij ’t Lichtpuntje was, werd ik als vanzelf naar allerlei groene stenen toegetrokken. Ik vond twee flinke plakjes van smaragd en prehniet, beiden stenen die gelinkt zijn aan aartsengel Rafael. Daarnaast vond ik een een grove, vulkaanachtige malachiet in de vorm van een natuurlijk hart.

Nu wil het ‘toeval’ dat ik ook de laatste Rafael essence heb verkocht een week terug, dus is het tijd deze volle maan een nieuwe Rafael essence te maken. Om die reden nodig ik jullie graag uit je ook op Rafael af te stemmen om je eigen heling te laten ontkiemen in de breedste zin van het woord. Wellicht wil je een fysieke klacht helen, een verslaving loslaten, gezond gedrag aankweken of ondermijnende gedachtepatronen laten varen.

De meditatie: tijd en voorbereiding

Je kunt je om 20.00 uur bij mij en de andere Lichtwerkers die meedoen, aansluiten om te mediteren. Hoewel we allemaal op onze eigen plek zijn, kunnen we toch op elkaar afstemmen en zo een veld van bewustzijn vormen. Je zult merken dat mediteren daardoor vaak gemakkelijker gaat en een diepere kracht bevat. Wanneer je niet kunt deelnemen om 20 uur, kun je ook eerder of later afstemmen.
Je kunt eventueel de meditatie voorbereiden door je lijstje te maken waarop je overbodige dingen schrijft.

De maanmeditatie

 • Steek voor je met de meditatie begint een of meer kaarsen aan. Je kunt daarnaast een wierrook stokje branden, of een olie in een verdamper gebruiken.
 • Ga rustig en ontspannen zitten.
 • Begin met het zuiveren van je ruimte. Ik doe dit altijd door een zuil van licht te plaatsen, een platinum net door de ruimte te laten halen en de ascentie vlam uit te nodigen. Ook gebruik ik altijd de auraspray aartsengel Michaël van Crystal Angel Essences. Deze keer kun je  eventueel ook de Rafael essence gebruiken voor de meditatie, mocht je deze in je bezit hebben.
 • Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden, voor je contact maakt met het zilveren licht van de maan. Stel je hierbij voor dat wortels van je voeten diep de aarde ingaan.
 • Vraag Aartsengel Michaël je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming.
 • Verbind je met alle Lichtwerkers zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen. Stel je daarbij voor dat er via je kruinchakra Kosmisch licht binnenkomt dat zich in je hart zetelt om het van daaruit naar de andere lichtwerkers te sturen. Je kunt dit voor je zien als lijnen of draden van licht die van hart tot hart lopen en zo een netwerk van Licht om de aarde vormen.
 • Wanneer iedereen verbonden is, sturen we met liefdevolle intentie helend licht naar mensen die daar toestemming voor hebben gegeven en naar plekken op aarde die heling  kunnen gebruiken. Vraag aartsengel Rafael zijn smaragdgroene straal van heling hierheen te sturen en zie voor je hoe dit als een soort groen noorderlicht over de planeet beweegt.
 • Stel je nu voor dat je door de volle maan beschenen sneeuwlandschap loopt. De sneeuw glinstert door het zachte licht van de maan. De lucht is fris en je haalt diep adem, terwijl je de sneeuw onder je voeten voelt kraken. Je merkt dat je een prachtig zakje bij je draagt dat afgewerkt is met smaragden. Je weet dat dit zakje alle zaadjes van jouw ideeën en plannen voor het komende jaar in zicht draagt en dan vooral waar het jouw heling betreft.
 • Al snel bereik je een grot die van binnenuit lijkt op te lichten. Er staat een schijnende engel cave_by_nele_diel-d655qw5die smaragdgroen licht uitstraalt en je voelt dat dit de aartsengel Rafaël is. De aartsengel gebaart je binnen te treden en vertelt je dat je bij binnenkomst door een poort zal reizen naar de vijfde of hogere dimensie (of net wat goed is voor jou op dit moment).
 • Terwijl je naar binnen loopt, voel je de verandering in de energie terwijl je de hal instapt die van binnenuit glinstert met een liefdevol licht. Aartsengel Rafaël begeleid je naar een kristallen tafel en hij vraagt je om jouw zakje erop te legen. Je ziet hoe de zaadjes contact maken met de tafel. Sommige verschrompelen en anderen lichten op als sprookjesachtige edelstenen. Kijk goed naar ze en laat hen je vertellen welke ideeën en plannen wel en niet haalbaar zijn op dit moment. Het meest lichtende en prachtige zaadje is wat nu prioriteit mag krijgen in jouw leven.
  Rafaël zegent deze lichtzaden en vraagt je ze weer in je zakje te doen. De zaadjes die niet tot wasdom zullen komen, neemt hij mee en gooit hij in een gouden vuur, zodat hun potentiële energie hergebruikt kan worden. Hij nodigt je uit oude denkpatronen en zorgen ook in het vuur te gooien op plek te maken voor nieuwe ideeën en gedachten die jouw welzijn zullen ondersteunen en vergroten.
 • Daarna mag je zelf plaats nemen op de tafel en stuurt Rafael zijn smaragdgroene straal van heling door jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam voor heling.
 • Je bedankt de engel en hij vertelt je dat je altijd terug mag keren voor hulp en begeleiding. Hij helpt je met alle liefde jezelf en anderen te helen.
 • Breng nu je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los.
 • Wellicht wil je eventuele inzichten naar aanleiding van deze meditatie opschrijven.Ik wens je een liefde-Volle Maan met mooie inzichten!
  Cathelijne

PS ik zal deze maand ook een of twee engelenbeelden maken die gewijd zijn aan heling en afgestemd op aartsengel Rafael. Mocht je deze nodig hebben, dan kun je het me laten weten en kan ik de engel specifiek op jou en je behoeften afstemmen. 

Een gedachte over “Volle maan meditatie met aartsengel Rafael op 5 maart 2015!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.