De dilemma’s van een engelenmens

omslag Engelen op je padJuist nu er nog 4 daagjes te gaan zijn voor de crowdfunding van ‘Engelen op je pad‘, licht ik graag weer een tipje van de sluier op. Dit stukje komt uit deel drie van het boek. Deel drie gaat over persoonlijke groei en lichtwerk met de engelen. En dat geldt natuurlijk zeker voor engelenmensen (ook wel aarde engelen genoemd).

Engelenmensen zijn niet beter dan andere mensen. Ook staan ze niet los van ego uitdagingen, zoals ik zelf heb kunnen ervaren toen ik een samenwerking aanging met een ander engelenmens. We wilden engelenmensen bij elkaar brengen. Ook al was ons overkoepelende doel om licht te brengen en verspreiden, was het op persoonlijk vlak lang niet altijd makkelijk tot overeenstemming te komen. Engelenmensen kunnen dus net zo goed in persoonlijke valkuilen stappen als ieder ander. Er zijn er echter een aantal die vaak voorkomen bij engelenmensen. De belangrijkste is dat de engelenmens het beste in de ander ziet of wil zien. Dit kan leiden tot een gebrek aan assertiviteit en wederzijdse afhankelijkheid binnen relaties. Ook kan de engelenmens te veel geven, wat kan leiden tot een gebrek aan energie. Veel engelenmensen krijgen dan ook net als ik te maken met het Chronisch Vermoeidheids Syndroom of vergelijkbare fysieke problemen. Tot slot kunnen engelenmensen het leven op aarde hard vinden en deze hardheid proberen te verzachten met verdovende middelen. Chocola is daar een van.

Dia1Juist omdat je als engelenmens hier bent om licht te brengen, is de grote uitdaging dan ook deze valkuilen om te zetten in kracht. Niet door ons te verzetten tegen deze tendensen, maar door ze voor ons te laten werken zonder erin door te schieten. Er is niets mis met anderen helpen, mits je eerst voor jezelf zorgt. Ook is er niets mis met het goede in de ander zien, zolang dit niet ten koste van jezelf gaat. Assertief zijn en duidelijke grenzen aangeven, zijn ook daden van liefde. Ze geven de ander waardevolle feedback waarvan hij of zij kan groeien.

Jezelf helen

Zo boven, zo beneden. Zo binnen, zo buiten. Je roeping als engelenmens, en daarmee je lichtwerk, begint daarom allereerst in jezelf.

Dat betekent niet dat dit moet gebeuren door verzet tegen deze gedragingen en gewoonten. Eerder helpt het ze te omarmen, ze te accepteren en vanuit deze liefdevolle acceptatie toe te werken naar het transformeren ervan. Door iets in ons hart te verwelkomen, kunnen we het naar een hoger niveau optillen.

 

Oefening: het transformerende hart

Een van de manieren waarop lichtwerkers en engelenmensen kunnen bijdragen aan de verhoging van de trilling op de aarde, is door alle aspecten in zichzelf te helen die hen niet langer dienen. Daaronder vallen bijvoorbeeld de bovengenoemde valkuilen.

Je kunt dit doen door je hart te gebruiken als de alchemistische ketel die het is.

 

  1. Zit rustig en comfortabel met beide voeten stevig op de vloer. Grond jezelf en haal een paar keer rustig en diep adem.Dia1
  2. Vraag aartsengel Michaël om je te beschermen tijdens deze zelfheling.
  3. Vouw nu je handen over je hart en stel je voor dat je door je hart ademt. Adem Licht in en adem Liefde uit. Doe dit een poosje.
  4. Vraag dan tijdens een inademing aan aartsengel Zadkiël om je hart te vullen met de Gouden, Zilveren, Violette Vlam.
  5. Neem vervolgens datgene in jezelf dat heling vraagt of omstandigheden die moeilijk voor je zijn en plaats het in je hart. Adem erdoorheen en laat de vlam datgene wat je erin hebt geplaatst volledig transformeren en transmuteren.
  6. Voel je hart ruimer worden, terwijl een gevoel van vrede je vult.
  7. Je kunt de heling voor jezelf eventueel nog uitbreiden door de Gouden, Zilveren, Violette Vlam vanuit je hart naar anderen sturen die het nodig hebben of naar bepaalde conflictgebieden op de aarde. Doe dit als het goed voor je voelt en vraag daarbij om het hoogste goed van iedereen.
  8. Wanneer je het gevoel hebt dat je klaar bent, dank je aartsengel Michaël en Zadkiël voor hun hulp en breng je je aandacht weer terug naar waar je deze meditatie bent begonnen.
  9. Haal weer een paar keer diep adem, rek jezelf uit en grond jezelf.

P.S. superdankbaar ben ik dat er al 73% gedoneerd is. Wil jij ook het boek of een engelentekening of een engelenreading of een engelenbeeld en meteen ervoor zorgen dat het boek er komt? Ga dan naar mijn project bij voordekunst en doneer vandaag nog! Er is nog maar heel eventjes te gaan….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.