Volle maan meditatie met aartsengel Uriel tijdens sneeuwmaan

snow moonAanstaande maandag is het weer volle maan. Een prachtig moment om te mediteren. Mediteer jij mee?

Sneeuwmaan
De Indianen noemden de maan in februari de sneeuwmaan omdat in februari van oudsher de zwaarste sneeuw valt. Het werd om die reden ook wel de hongermaan genoemd, omdat extreme weersomstandigheden een grote wissel konden trekken op de voedselvoorziening. De sneeuwmaan valt tussen twee Keltische festivals: Imbolc (zaaien) en Ostara (ontkiemen).

Ik vind dit altijd een magische volle maan, omdat dit de tijd is waarin bepaald wordt of zaadjes wel of niet uit gaan komen. Om die reden heeft de Sneeuwmaan als thema kiemkracht. De natuur is hard en niet elk zaadje dat op de aarde valt zal ontkiemen. Hetzelfde geldt voor onze plannen en ideeën. Niet ieder idee dat in ons opkomt, is praktisch uitvoerbaar. Deze maan is daarom een ideaal moment om te kijken naar onze plannen en daaruit te kiezen welke we willen uitvoeren en welke we willen uitstellen of laten vallen.seeds of light

Je moet er voor zorgen dat je geen energie verspilt aan dingen die toch niet uitvoerbaar zijn. Geef je energie aan die plannen waarvan je weet dat je ze ook in de praktijk kunt brengen. Je kunt dit doen door voor jezelf een lijstje te maken waarin staat wat je wilt en wat op dit moment overbodig is. Dit kan een gevoel van opluchting geven.

22-2

Daarbij is het ook nog eens een magische datum. 22 is een meestergetal met ongekende kracht. Het wordt vaak de Meester Bouwer van alle getallen genoemd en een getal met een potentie aan succes. Een tijd dus om dromen te realiseren. Deze volle maan mag je dan ook extra focussen op dat wat je daar nog in blokkeert. Laat het gaan en manifesteer jouw potentieel. Kijk je naar deze datum als 222, een engelengetal, dan betekent dit verder nog het volgende volgens Doreen Virtue:

“Heb vertrouwen. Alles zal goed komen. Stop met je zorgen maken want deze situatie wordt opgelost op een manier die voor iedereen goed is.”

Potentie en oplossingen tesamen met kiemkracht. We laten aartsengel Uriel er zijn licht en inzicht op schijnen.

Aartsengel Uriël
Aartsengel Uriël heerst over de maand februari. Deze aartsengel is een van de zeven Angellightheart33aartsengelen die rond de troon van de schepper staan en een van de vier belangrijke aartsengelen die de mensheid dienen.

Uriël heerst over de mentale wereld van gedachten, ideeën, creativiteit, inzichten, oordeel, universeel bewustzijn en goddelijke eenheid. Uriël kan ons helpen in contact te treden met de spirituele werelden en kan ons de weg wijzen naar onze innerlijke kracht. Wanneer wij ons bewustzijn verhogen, helpen we daarmee het bewustzijn op aarde als geheel te verhogen. Uriël helpt ons daar graag bij in deze Kosmische tijden van verandering. Tot slot wordt Uriël ook de Engel van Verlossing genoemd en kan hij ons helpen diverse aspecten van ons leven te helen. Hij helpt ons tegenvallers omzetten in mogelijkheden en laat ons de verborgen zegeningen zien in zware situaties. Ook helpt hij pijnlijke zaken uit het verleden loslaten door middel van vergeving, net als de aartsengel Zadkiël. Met zijn vlammende zwaard zuivert hij onze gedachten en emoties om ons zo te helpen tot meer begrip te komen. Hij transformeert lagere energieën om de weg vrij te maken voor verlichting en spiritueel begrip.

De meditatie: tijd en voorbereiding
Je kunt je om 20.00 uur bij mij en de andere Lichtwerkers die meedoen, aansluiten om te mediteren. Hoewel we allemaal op onze eigen plek zijn, kunnen we toch op elkaar afstemmen en zo een veld van bewustzijn vormen. Je zult merken dat mediteren daardoor vaak gemakkelijker gaat en een diepere kracht bevat. Wanneer je niet kunt deelnemen om 20 uur, kun je ook eerder of later afstemmen.
Je kunt eventueel de meditatie voorbereiden door je lijstje te maken waarop je overbodige dingen schrijft.

De maanmeditatie

 • Steek voor je met de meditatie begint een of meer kaarsen aan. Je kunt daarnaast een wierrook stokje branden, of een olie in een verdamper gebruiken.
 • Ga rustig en ontspannen zitten.
 • Begin met het zuiveren van je ruimte. Ik doe dit altijd door een zuil van licht te plaatsen, een platinum net door de ruimte te laten halen en de ascentie vlam uit te nodigen. Ook gebruik ik altijd de auraspray aartsengel Michaël van Crystal Angel Essences.
 • Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden, voor je contact maakt met het zilveren licht van de maan. Stel je hierbij voor dat wortels van je voeten diep de aarde ingaan.
 • Vraag Aartsengel Michaël je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming.
 • Verbind je met alle Lichtwerkers zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen. Stel je daarbij voor dat er via je kruinchakra Kosmisch licht binnenkomt dat zich in je hart zetelt om het van daaruit naar de andere lichtwerkers te sturen. Je kunt dit voor je zien als lijnen of draden van licht die van hart tot hart lopen en zo een netwerk van Licht om de aarde vormen.
 • Wanneer iedereen verbonden is, sturen we met liefdevolle intentie licht naar de aarde, de oorlogsgebieden en de vluchtelingen om de mensen bij te staan in de tijden van onrust en transformatie om zo vrede te brengen in de harten van mensen en daarmee de aarde. Stuur het licht naar plekken op aarde en naar mensen van wie jij voelt dat zij dit kunnen gebruiken.
 • Stel je nu voor dat je door de volle maan beschenen sneeuwlandschap loopt. De sneeuw glinstert door het zachte licht van de maan. De lucht is fris en je haalt diep adem, terwijl je de sneeuw onder je voeten voelt kraken. Je merkt dat je een prachtig zakje bij je draagt dat afgewerkt is met maanstenen. Je weet dat dit zakje alle zaadjes van jouw ideeën en plannen voor het komende jaar in zicht draagt.
 • Al snel bereik je een grot die van binnenuit lijkt op te lichten. Er staat een schijnende engel die robijnrood en gouden licht uitstraalt en je voelt dat dit de aartsengel Uriël is. De aartsengel gebaart je binnen te treden en vertelt je dat je bij binnenkomst door een poort zal reizen naar de vijfde of hogere dimensie (net wat goed is voor jou op dit moment).
 • Terwijl je naar binnen loopt, voel je de verandering in de energie terwijl je de hal instapt die van binnenuit glinstert met een liefdevol licht.Aartsengel Uriël begeleid je naar een kristallen tafel en hij vraagt je om jouw zakje erop te legen. Je ziet hoe de zaadjes contact maken met de tafel. Sommige verschrompelen en anderen lichten op als sprookjesachtige edelstenen. Kijk goed naar ze en laat hen je vertellen welke ideeën en plannen wel en niet haalbaar zijn op dit moment. Het meest lichtende en prachtige zaadje is wat nu prioriteit mag krijgen in jouw leven.
 • Uriël zegent deze lichtzaden en vraagt je ze weer in je zakje te doen. De zaadjes die niet tot wasdom zullen komen, neemt hij mee en gooit hij in een gouden vuur, zodat hun potentiële energie hergebruikt kan worden. Hij nodigt je uit oude denkpatronen en zorgen ook in het vuur te gooien op plek te maken voor nieuwe ideeën en gedachten.
 • Je kunt Uriël vragen je te helpen met je nieuwe plannen en projecten en wellicht geeft hij je inzichten mee die je daarbij kunnen helpen.
 • Je bedankt de engel en hij vertelt je dat je altijd terug mag keren voor hulp en begeleiding. Hij helpt je met alle liefde je gedachten afstemmen op de Hogere Waarheid.
 • Breng nu je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los.

Wellicht wil je eventuele inzichten naar aanleiding van deze meditatie opschrijven.Angellightheart34
Wil je jouw werk met Aartsengel Uriël ondersteunen, dan kun je ervoor kiezen de Crystal Angel Essence Uriël aan te schaffen.
Wil je inspiratie op je pad of hulp bij bepaalde vragen? Dan kun je denken aan een engelen heling. Ik behandel ook (op afstand) met Angelic Reiki.
Ik wens je een liefde-Volle Maan met mooie inzichten!
Cathelijne

Bronnen:
http://spiritlibrary.com/spiritual-entities/archangel-uriel
http://www.aboutholistic.co.za/archangels-of-the-months.html
http://www.triskal.nl/themas/sneeuwmaan.htm
http://www.circewicca.nl/maan/03.html

4 gedachten over “Volle maan meditatie met aartsengel Uriel tijdens sneeuwmaan

 1. Guido

  Kunt u opheldering geven over het volgende:
  Volgens de joodse traditie regeert Uriël over de wereld van de gestorvenen. Hij wordt in een aantal apocriefe boeken genoemd: Eerste boek van Henoch en 4 Ezra (ook wel “Apocalyps van Ezra” genoemd). Verder ook in oude joodse bijbelcommentaren (midrasj) en in kabbalistische geschriften. Zijn rol is vergelijkbaar met die van Israfil in de islam.

  in het ‘Heilige boek van de gevallen engelen’(van de verboden codex van het Vaticaan is te lezen o.a.:

  Hij (EN.KI) kan de verleiding niet weerstaan uit te roepen:
  “Ik was de eerst geschapen engel” Maar hij was ook de eerste die zich afscheidde van de Goddelijke Bron. Michael (EN.LIL) was kennelijk de tweede engel, Gabriel de derde, Uriëls de vierde, en Rafael de vijfde. En er kan een kern van waarheid in die grootspraak schuilen, want hij wordt ook de engel des wraak genoemd.

  EN.KI (Lucifer): “ik ben zo groot als u vader, ik ben de schepper” Ik zal boven de hoogten wolken stijgen; “Ik zal als het Hoogst zijn”.
  Jesaja beschreven: En gij overleg het nog wel: “Ik zal ten hemel opstijgen, boven de sterren Gods (dat wil zeggen de engelen Gods) mijn troon oprichten en zetelen op de berg der samenkomst ver in het noorden; ik wil opstijgen boven de hoogten der wolken, mij aan de
  Allerhoogste gelijk stellen” (Jes. 14:13, 14).

  AUM Guido

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Beste Guido,

   Dank je wel voor jouw reactie op mijn blog.
   Ik weet niet precies waarover je opheldering vraagt met het weergeven van deze citaten.
   Als je mijn blog leest, kun je zien dat ik de engelen benader vanuit een niet-Godsdienstige overtuiging. De engelen zijn multidimensionale wezens van alle tijden. Ze zijn dan ook in vele heilige geschriften terug te vinden. Uriel is daar geen uitzondering op, al is hij de meest mysterieuze van de vier meest bekende aartsengelen en worden er minder duidelijke betekenissen aan hem toegekend.
   Ik ben geen schriftgeleerde en weet dan ook niet waarover je precies opheldering wilt. Wil je opheldering over heilige geschriften, dan moet je daarvoor denk ik iemand zoeken die daar in gespecialiseerd is.
   Zoals ik het zie, zijn engelen multidimensionale wezens, die als brug fungeren tussen onszelf en het Goddelijke. Alles wat over hen geschreven is in de loop der eeuwen wordt gekleurd door de context en de waarnemer. Je kunt dat een beetje voor je zien als een oneindig grote diamant. Wanneer er meerdere mensen naar deze diamant kijken, zien ze elk een ander facet ervan. De een neemt de diamant waar als zuiver wit stralend, de ander ziet een blauw facet en gaat er dus vanuit dat de diamant blauw is etc. Wij als mensen hebben simpelweg niet de zintuigen en perceptie om het geheel van deze oneindige, multidimensionale wezens te overzien. We ontvangen de input die wij nodig hebben en wat wij in onze ontwikkeling kunnen bevatten.
   Het is in die zin dus ook niet zinvol te bespreken wie het ‘juist’ heeft of wat de ‘waarheid’ is, omdat ieder mens op aarde zijn eigen, unieke waarheid heeft.
   Hartelijke groet,
   Cathelijne

 2. Guido

  Dank voor uw reactie.
  Mijn benadering is vanuit een religieuze (niet godsdienstige) maar wel vanuit een apocrief, gnostisch en wetenschappelijk zo ook te werken aan mijn bewustwording. Zo u weet staat en valt alles met bewustwording dat plaatsvindt in het traject van de ervaring die de lessen op ons levenspad ons verschaffen waarvan opleiding maar een klein deel van uitmaakt, maar onze tegenslagen in het leven des te meer. Zonder ervaring op te doen kun je de energieën die hiermee gepaard gaan niet integreren en eigen maken. Hierom tracht ik met wat ik tegenkom of ontvang te benadering door met oren te horen en met twee ogen en te voelen zo mijn plagiaten denken gevoed kan worden door de verandering die het Licht op onze toerkomt geeft. Zo u dit ook beschrijft via meerdere facetten van een diamant zou ik dan ook de engelen en speciaal de Aardsengelen als hogere meer dimensionale wezens qua bewustzijn wensen te traceren in het scheppingsraam dat gaande is.
  Het is vanuit het karma van die engelen die naar de Aarde vielen (de gevallen engelen) met Lucifer aan het hoofd dat ik niet begrijp, waarom de Aarde opnieuw door een zeer astraal vervuild tijdperk trekt, ondanks deze verheven wezens als Michaël, Gabriël, Rafaël en Uriël en ons niet fysiek bijstaat zo de Aarde opnieuw veel schade wordt toegebracht als tijdens, zo via de kleitabellen te lezen valt en her en der op Aarde nog te zien is. Hoe kijkt u aantegen aan en de twee verdeelde groepen engelen en de uitwerking momenteel op Aarde van deze twee botsende krachten?

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Beste guido,
   dat is een interessant maar lastig vraagstuk. Ik houd me persoonlijk niet bezig met de gevallen engelen, omdat ik me in mijn werk alleen op het licht richt.
   Dat de Aarde zoveel schade wordt toegebracht, is inderdaad niet te ontkennen. Ik kijk daarin altijd meer naar wat de mensen daarin doen met hun vrije wil.
   Engelen kunnen alleen helpen wanneer zij worden uitgenodigd, omdat de mens nu eenmaal Vrije Wil heeft en deze Vrije Wil het juist de ziel mogelijk maakt te ervaren en te groeien.
   Op een bepaalde manier zou je de gevallen engelen kunnen zien als de mens, die zich steeds verder verstoffelijkt heeft en daarmee de verbinding met de Goddelijke eenheid kwijt is. Daarin zit wat mij betreft dan ook het aangrijpingspunt: de eigen vrije wil inzetten om meer licht en liefde op aarde neer te zetten…voor wie dat passend is met het inroepen van de hulp van de engelen.
   Hartegroet, Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.