Liefde en aandacht geven… Ware geschenken tijdens advent

imageIk ben op vakantie in het wonderschone Duitsland. Wandelingen in de magische, bemoste bossen brengen me tot rust. Overal zijn lichtjes en worden kerstmarkten aangekondigd. Duitsland maakt zich al op voor kerst. Normaal hou ik me er pas na Sinterklaas mee bezig, maar het is best aanstekelijk al die kerstigheid.

Mijn innerlijk kind geniet met volle teugen. Als kind kwam ik meerdere vakanties in dit gebied met mijn ouders. Vooral het edelsteengebied maakt mijn innerlijke kind erg blij, al doet mijn volwassene er niet voor onder. Edelstenen zijn nu eenmaal magische schatten.

Wat ook erg doet denken aan mijn kindertijd, zijn de adventkalenders! Ze zijn er hier in alle mogelijke vormen en maten. Hoe magisch vond ik het als kind iedere dag (of in mijn geval eens in de drie dagen want ik had twee grote broers om mee te delen) een vakje te mogen openen en er dan een chocolaatje of kleinigheidje uit te halen. Op instagram zag ik deze week bij Wendydesign ook een schattig idee langs komen om een eigen adventkalender te maken met kleine doosjes gevuld met lieve kleinoden en schatten als schelpen en steentjes.

image

Tegelijkertijd zie ik allerlei cadeautjes kettingsacties langskomen op facebook. Dan stuur je een cadeautje naar iemand en ontvang je er een of meer terug. Het is een tijd om geschenken uit te wisselen. En opeens kwam het idee tot me dat je ook een omgekeerde advent kalender kunt doen.

In plaats van iedere dag een vakje openen en een geschenkje ontvangen, ga je iedere dag een geschenkje delen. En dat hoeft lang niet altijd iets te kosten.

Hier een paar ideetjes voor een deel-en-geef-en-maak-de-wereld-mooier-advent.

1. Brand een kaarsje voor iemand die wat steun kan gebruiken

2. Schrijf een kaartje naar een vluchteling om deze een welkom gevoel te geven

3. Stuur iemand een symbolisch geschenk in een visualisatie. In het Engelen Doeboek lees je hoe dat werkt

4. Geef iemand eens een knuffelimage

5.  Geef iemand voorrang (natuurlijk als je daarmee geen ander verkeer in gevaar brengt)

6. Geef iemand je glimlach

7. Stuur zomaar een kaartje of briefje naar een vriendin of bijvoorbeeld een oudtante

8. Doneer je kerstpakket aan de voedselbank

9. Geef iemand op voor het kerstpakket dat ik vanuit de webshop Angels & Co cadeau ga doen, daarover onderstaand meer

10.  Bak een cake en zet een pot thee voor iemand die eenzaam is en geef deze je aandacht

11. Bestel voor iemand een starburst. Ik stuur dan liefdevolle engelenenergie naar die persoon op een vooraf afgesproken tijdstip

Wie weet heb jij wel leuke aanvullingen om op de 25 te komen? Deel ze hier onder de blog of op facebook, waar deze gedeeld wordt.

En hoe zit het met het kerstpakket? Jij kunt iemand opgeven waarvan jij vindt dat die een engelenkerstpakket kan gebruiken. In het pakket zullen meerdere mooie geschenken uit de webshop komen. Wellicht ken je iemand die een moeilijk jaar heeft doorgemaakt. Misschien is diegene werkloos en moet deze heel zuinig aan doen. Of misschien is het iemand die ziek is en wel wat engelenhulp kan gebruiken. Je kunt onder de blog reageren, onder deze post op facebook of je kunt je mailtje sturen via het contactformulier in de webwinkel. Zorg dat je aangeeft wie jij in het zonnetje wilt zetten met een engelenpakket en waarom! Ik kijk er nu al aan een mooi pakket voor diegene samen te stellen! 

Ik wens je een liefdevolle decembermaand met een open hart en volop sprankeling.

Cathelijne

 

 

5 gedachten over “Liefde en aandacht geven… Ware geschenken tijdens advent

  1. Cijja Rohlfs

    lieve Cathelijne.Bedankt voor je inspirerende nieuwsbrieven.Als ik iemand een verrassingspakket gun is het wel mijn dochter. Zij ise en sterke spirituele vrouw. Maar zelfs de sterksten onder ons nemen soms te veel lasten van anderen op zich en hebben dan moeite zich staande te houden.Zij bevindt zich momenteel in een fase van bezinning en herontdekking.Daarbij zou een beetje steun haar wel helpel. Liefs, Cijja Rohlfs

  2. Terri Roelse

    Lieve Cathelijne, wat een mooie gedachte, geschenken delen is heerlijk hé. Ik heb het lang niet kunnen doen omdat het als zzp’er best wel lastig is om een goed inkomen te verkrijgen. Maar mijn spirituele maatje heeft wat dat betreft nog meer uitdagingen op haar pad. Ik wil zelf de amoniet met haar delen, maar weet zeker dat zij een engelenpakket ook wel heel erg op prijs zou stellen. Vooral omdat zij altijd met engelen in gesprek is en heel veel engelenenergie om zich heen heeft.

  3. Angel Light Heart Berichtauteur

    Dank jullie wel voor de prachtige nominaties en lieve wensen voor anderen! Het was te moeilijk om te kiezen, dus ik heb lootjes gemaakt van de nominaties via zowel FB als blog en webshop en daaruit is het volgende lootje gekomen: Yvonne van den Heuvel-Peters heeft haar mooie dochter genomineerd…stuur me in een PB haar adres gegevens en het pakket gaat morgen op de post! Heb jij nou toch behoefte dat lichtje van de engelen aan de persoon die je hebt genomineerd te sturen, dan is er vandaag en morgen speciaal voor jou een korting van 10% op alles in de webshop: GEEFINDECEMBER . Geef de code in bij het afrekenen bij http://www.angelsco.nl. Veel liefs Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.