Volle maanmeditatie tijdens de verduistering op 7 augustus 2017

Normaal ben ik wat eerder met het plaatsen van de volle maanmeditatie, zodat je wat meer tijd hebt om voor te breiden. Momenteel is het echter wat drukker dan anders, dankzij de uitgave van mijn nieuwe boek Leef vanuit je Ziel. Maar…beter laat dan nooit en we zijn nog op tijd voor de wel heel bijzondere maan van vanavond.

Sommigen noemen deze de graanmaan, andere de Maan van de Roos. In het eerste geval is het thema overvloed en bestemming. De volle Graanmaan geeft aan dat de eerste giften van de Aarde zichtbaar zijn en kunnen worden geoogst. Het thema ‘overvloed en bestemming’ kun je herkennen in het gerijpte graan op het land. Het thema van de Maan van de Roos is juist ‘offer’.

Het is een goede tijd om te overdenken wat je hebt geleerd en vergaard, met name op spiritueel gebied en hiervoor je dankbaarheid te uiten. Dankbaarheid maakt je hart lichter en warmer en brengt je trillingsniveau omhoog. Het brengt een directe vreugde in je wezen. Bijkomend voordeel is dat dit de Wet van Aantrekking in werking brengt. Dat waar je aandacht aan geeft, neemt immers toe. Door je dankbaarheid te delen met anderen, zorg je daarnaast voor een ‘pay it forward’, waardoor zich een positief rimpeleffect voor kan doen! En dat kan geen kwaad na de pittige tijden die we energetisch gehad hebben in de laatste maanden.

Tegelijkertijd hebben we te maken met een maansverduistering. Ik las er een wel heel mooie metafoor over. Stel je voor dat je in een kamer zit en het licht gaat even uit. Zonder dat je het weet, word alles in je ruimte op een andere plaats gezet. Als het licht weer aangaat waan je je in een andere ruimte. Zo kan het met deze volle maan zo vlak voor de leeuwenpoort ook voelen. Het is een tijd van grote verandering en transformatie. Daarbij doet het Goddelijke Vrouwelijke extra haar intrede.

Wanneer mediteren?
Je kunt je om 20.00 uur bij mij en de andere Lichtwerkers die meedoen, aansluiten om te
mediteren.
Hoewel we allemaal op onze eigen plek zijn, kunnen we toch op elkaar afstemmen en zo een veld van bewustzijn vormen. Je zult merken dat mediteren daardoor vaak gemakkelijker gaat en een diepere kracht bevat. Wanneer je niet kunt deelnemen om 20 uur, kun je ook eerder of later afstemmen.

De Meditatie

  • Steek voor je met de meditatie begint een of meer kaarsen aan. Je kunt daarnaast een wierrook stokje branden, of een olie in een verdamper gebruiken.
  • Ga rustig en ontspannen zitten.
  • Begin met het zuiveren van je ruimte. Ik doe dit altijd door een zuil van licht te plaatsen, een platinum net door de ruimte te laten halen en de ascentie vlam uit te nodigen. De engelenessence Zadkiël kan je ook helpen de ruimte te zuiveren.
  • Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden, voor je contact maakt met het zilveren licht van de maan. Stel je hierbij voor dat wortels van je voeten diep de aarde ingaan.
    Vraag Aartsengel Michaël je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming. De Crystal Angel Essence Michael is hier een fijne aanvulling op.
  • Verbind je met alle Lichtwerkers zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen.
  • Stel je daarbij voor dat er via je kruinchakra Kosmisch licht binnenkomt dat zich in je hart zetelt om het van daaruit naar de andere lichtwerkers te sturen. Je kunt dit voor je zien als lijnen of draden van licht die van hart tot hart lopen en zo een netwerk van Licht om de aarde vormen.
  • Stel je nu open voor dit moment. Voel hoe de kracht van de volle maan op je inwerkt.
  • Nu je gegrond bent en verbonden, ga je op reis naar de tempel van je eigen Hoger Zelf in de Hogere dimensies. Wanneer je daar aankomt, tref je aan een ronde tafel je Hoger Zelf, je beschermengel en eventuele andere gidsen uit je Spirit Guide Team.
  • Vertel hen waar je dankbaar voor bent. Tel letterlijk je zegeningen en voel hoe dit je wezen lichter en ruimer maakt!
  • Wellicht heb je nog een vraag aan je engel of team. Stel deze dan.
  • Bedankje vervolgens en neem afscheid van hen.
  • Breng nu je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los.

Je kunt na de meditatie een offer doen. Enkele ideetjes:

  • Geef je tijd aan een project of eenzame persoon in je omgeving.
  • Doe een give-away, waarbij je iets moois weggeeft aan een ander.
  • Geef een edelsteen terug aan de aarde, door deze bijvoorbeeld in stromend water mee te geven.
  • Op dit moment wordt langs de Nederlandse kusten de Boskalis Beach Cleanup Tour gedaan. Misschien wil je een dag offeren om mee te helpen al het leven in de zee te beschermen tegen de verstikkende effecten van plastic.

Ik wens je een liefdevolle volle maan met helderheid over jouw unieke zielsbestemming!

Cathelijne

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.