Praktisch en aards Lichtwerk voor de bomen: een petitie tegen bomenkap

Gisteren deelde ik met jullie een blog over Lichtwerk voor bomen, met een fijne oefening uit mijn boek Lemurisch Lichtwerk.

Ik hou van een meersporenbeleid. We leven als spirituele wezens op deze aarde. Waar ons Lichtwerk ingrijpt op het spirituele niveau, vraagt het fysieke niveau ook ons Licht. 

Plaatselijk doe ik dat al een tijd door middel van mijn petitie voor het behoud van de bomen in Oegstgeest (tekenen is lief en welkom).

Er komen meer en meer berichten over de grootschalige bomenkap in heel Nederland. Ik schreef er bij mijn petitie een stuk over, dat ik hier graag met je deel, inclusief een link naar een landelijke petitie. Want het is duidelijk dat het tijd wordt dat er ook op landelijk niveau aan de politiek een heel helder signaal wordt afgegeven. Ik zie het graag als een Lichtbaken dat we met zijn allen uit kunnen zenden. Ik hoop dat ook dat jij – als je net als ik een diepe verbondenheid voelt met de bomen – de landelijke petitie ook wilt ondertekenen!

Zoals wij als bezorgde en betrokken Oegstgeestse bomenliefhebsters constateren dat er wel heel erg veel bomen sneuvelen in ons dorp, zo blijkt Oegstgeest daarin mee te gaan met een landelijke trend. 

Wat wisten jullie dat er in heel Nederland grootschalige bomenkap plaatsvindt? Ik las er vandaag het volgende over:

“Het begint steeds meer mensen op te vallen dat er een massale bomenkap plaatsvindt. Mooie stadslanen met prachtige volwassen bomen, veranderen steeds meer in kale straten. Groene pleinen veranderen in een kale stenen vlakte. Dezelfde kaalslag zien we terug in de bomenkap langs (snel)wegen. Ook in bosgebieden wordt massaal gekapt. Zelfs de voormalig directeur van Staatsbosbeheer, is ernstig bezorgd over de roofbouw in de Nederlandse bossen.

Er liggen nog veel meer plannen op de plank om zowel in de steden, langs wegen als ook in de natuurgebieden massaal de bomen te kappen. Als alle plannen doorgaan verdwijnt er enorm veel bos. Dit terwijl Nederland in vergelijking met onze omliggende landen al weinig bos heeft. In Nederland bestaat momenteel 11% van het oppervlakte uit bos: amper 200 m² bos per inwoner. Dit staat nu al in schril contrast met de 32% in Duitsland, 28% in Frankrijk en 22% in België.

Het feit is dat Nederland bos verliest, terwijl we al het dunst beboste land van Europa zijn. Van 2013 tot 2017 is de hoeveelheid bos in ons land met 5400 hectare afgenomen.  Er zijn plannen om nog eens 1231 hectare te kappen terwijl er maar 304 hectare aan nieuw bos gepland staat. Nederland ontbost dus.

De ontbossing in Nederland is procentueel gezien even groot als de huidige afname van het tropische regenwoud. We zijn verontwaardigd over de massale bomenkap in andere, tropische landen, met name vanwege de afname van Co2 opname. Maar als het gaat om het Nederlandse bos geldt het Co2-argument ineens niet meer.”*

Tijd dus om voorbij de grenzen van de gemeentes te kijken en het actievoeren voor de bomen naar een hoger niveau te brengen.

Ik hoop dat jij als ondertekenaar van onze plaatselijke petitie ook een landelijke petitie wilt ondertekenen, zodat de betreffende actievoerders het probleem op de kaart kunnen zetten bij de Tweede Kamer!

TEKEN NU DE LANDELIJKE PETITIE>>>

*Bron: https://www.ellaster.nl/2019/04/09/wat-is-de-verborgen-agenda-achter-de-massale-bomenkap/

Dank je wel!

Liefs, Licht en een bomenknuffel,

Cathelijne

PS voor wie de Lemurische kristalletjes voor Lichtwerk met bomen hebben besteld: ze liggen al op te laden en worden later komende week geactiveerd.

 

4 gedachten over “Praktisch en aards Lichtwerk voor de bomen: een petitie tegen bomenkap

 1. Natasha Miguet

  Lieve Cathelijne,
  veel respect voor je dat je je zo inzet voor de bomen.
  Na het lezen van deze blog van je, kwam ik ‘toevallig’ bij dit artikel uit :
  https://www.ellaster.nl/2019/04/09/wat-is-de-verborgen-agenda-achter-de-massale-bomenkap/
  Interessant om eens te lezen.
  Ik ben zelf natuurlijk ook een echte bomenvriend, en ik hoop uit het diepste van mijn hart dat de bomen de erkenning krijgen die ze verdienen en dat deze waanzin van het vele bomen kappen snel zal stoppen.
  Veel liefs,
  Natasha

   1. Natasha Miguet

    Lieve Cathelijne,
    Oh ik zie het net pas , dat dit deze link van het artikel bij je bron melding staat.
    Hihi. 🙂
    Hier in Belgie is het minder een probleem dan bij jullie momenteel , de bomenkap denk ik.
    Er zullen altijd wel bomen worden gekapt vrees ik, maar niet meer dan anders. Het is hier dan ook geen groot nieuws zoals het bij jullie rond gaat.
    Ik heb het geluk dat mijn nieuwe omgeving waar ik woon, vol staat met vele bomen.
    Het heet hier dan ook Hulshout, waarin je ‘hout’ duidelijk kunt lezen.
    En we hebben hier gelukkig ook nog vele andere gemeentes waar vele bossen en bomen staan.
    Zolang zij er zijn (en hopelijk blijven) ben ik tevreden.
    Ga deze lente en zomer zeker nog veel de bossen in gaan en me gaan verbinden met de prachtige bomen hier in de buurt.
    Veel liefs,
    Natasha

 2. Angel Light Heart Berichtauteur

  Lieve Natasha,

  fijn te horen dat de situatie daar beter is dan hier. Er zijn veel verhalen over het 5Gnetwerk en dat de bomen hiervoor moeten wijken, dus als dat waar is, zou je verwachten dat het bij jullie ook het geval was. Hopelijk valt het mee.
  Geniet van alle mooie bomen om je heen!!
  Veel liefs
  Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.