Huiskamerrevolutie: vreugde en liefde in het veld zetten

Hoe is het met jou? Word je voor je gevoel soms ook overspoeld door negatief nieuws, angstige uitingen over machthebbers en geheime agenda’s? Of begint het vele thuis zijn je wat te beklemmen?

We leven in een bijzondere tijd en het vraagt veel onderscheidingsvermogen om in je Licht te blijven. De betekent zeer zeker dat je heel bewust moet zijn van waar je aandacht naartoe gaat. We kunnen niet ontkennen dat we ons in een wereldwijde crisis bevinden, maar los daarvan blijft het spirituele principe gelden: dat waar we onze aandacht op richten neemt toe.

Ik krijg ongelooflijk veel goedbedoelde links en filmpjes van mensen met de vraag ernaar te kijken, vaak zonder inleiding maar alleen met een zeer urgent ‘dit is van levensbelang’. Ik voel dat dit met een liefdevolle intentie naar me toe wordt gestuurd. Echter, naast het feit dat het onmogelijk is om alles te kijken omdat ik er simpelweg de tijd niet voor heb, leer ik in deze tijden nog selectiever te worden in wat ik wel lees en bekijk en wat niet. Verhoogt het de trilling of verlaagt het de trilling? Geeft het me een handreiking waar ik ten positieve iets mee kan doen of leidt het tot een gevoel van machteloosheid of zelfs boosheid?

Het vraagt dus onderscheidingsvermogen waar je je aandacht en ook je tijd aan geeft. Dat geldt voor jou net zo goed als voor mij. Een van de tips die ik de afgelopen tijd kreeg, was om de boeken van Christina von Dreien te lezen. Het kwam uit zeer verschillende hoeken. Ik hou altijd erg an dat soort synchroniciteiten. Een groot deel van ons onderscheidingsvermogen loopt via het hart. Resoneert iets daar, dan is het -voor jou en op dat moment- het goede. Zo was dat dus met het Christina materiaal voor mij.

Na een week van heel hard werken (wat ik overigens heerlijk vindt, van ik heb een fantastische flow en kan jullie er ook nog eens mee ondersteunen en inspireren) ging ik het weekend vrij rusteloos in, doordat ik toch weer een hoop negatieve theorieën over me heen had gekregen. Hier in huis word ook nog eens erg veel nieuws gekeken, dus ik kom er niet altijd onderuit. Ik besloot verder te gaan met het tweede boek en voelde meteen de trilling om en in me verhogen. Ik hoor wel eens hetzelfde terug van mensen die mijn boeken lezen en het was heel bijzonder dat bij dit boek zelf ook zo duidelijk te ervaren.

Christina is een echt nieuwetijdskind. Na een bijzonder moeilijke geboorte en kindertijd vol medische uitdagingen, bleek ze een sterk verruimd bewustzijn te hebben en daarmee te behoren tot een nieuwe generatie van jonge, evolutionaire denkers die het menselijke bestaan zien, beschrijven en leven als een samenhang van kwantumfysica, neuropsychologie en spiritualiteit. Vaste lezers begrijpen dat dat sterk overeenkomt met mijn eigen zienswijze en ervaringen.

Vanmorgen besloot ik dus om eens te zoeken naar een filmpje van Christina over Corona. Mijn Duits is erbarmelijk, maar gelukkig was er eentje met een Engelse ondertiteling. Het was bijzonder inspirerend en ik wilde er graag iets over met je delen. Wat zij aangaf was dat er op dit moment ontzettend veel angst en donkerte in het collectief is. Mensen zijn vol onzekerheid over waar we over drie weken zijn in de wereld, wat de repercussies zijn voor onze vrijheid, voor ons levensonderhoud en dergelijke. En toch is het zo dat wij als Zielen niet voor niets in deze tijd geïncarneerd zijn. We wisten dat het een tijd van transformatie werd en dat het niet makkelijk zou zijn. Nu het collectieve veld zo door de situatie en media in trilling is verlaagd, is het juist aan ons om positiviteit in dit veld te zetten.

Wanneer wij een verandering willen, eentje vanuit liefde, dan moeten we dat in het veld zetten. Christina zet graag in het veld dat de mens mooi is, dat de wereld mooi is. En ze roept daarmee de bewuste mens op tot een huiskamerrevolutie. Juist omdat er ’s avonds veel negatief nieuws is en veel angst in het collectief, roept ze bewuste mensen op om iedere dag om 21 uur een huiskamerrevolutie of huiskamer party te houden met als doel heel bewust vreugde en liefde in het veld te zetten.

Dat betekent niet per se dat je als Lichtwerker moet gaan zitten mediteren iedere dag, al mag dat natuurlijk wel. Het gaat erom dat je vreugde in het veld zet en om vreugde in het veld te zetten, moet je vreugde voelen. Doe dus wat je hart je ingeeft en wat je vreugde geeft. Dat kan dansen of zingen zijn, het schrijven van een gedicht of maken van een kunstwerk. Wat het ook maar is dat vreugde en liefde uitdrukt en in de wereld zet. De vorm doet er niet toe. Het gaat om de intentie erachter. Wie wil kan het online met anderen delen op de verschillende social media.

Door dit 20-30 minuten te doen, zet je heel actief vreugde in het veld en laat je de trilling er door verhogen. Bijkomend werkt het trouwens ook nog eens als een ankerpunt voor de Lichtwerelden. Want, zo zegt Christina, als we de hogere werelden om hulp vragen, dan hebben zij op Aarde een ankerpunt nodig om de hulp en energie te kunnen brengen. Dat half uur waarin we de trilling met elkaar verhogen geeft ze dit ankerpunt.

Overigens denk ik dat voor de mensen die een tuin en balkon hebben, het bij zacht weer ook heerlijk is om de huiskamerpartyrevolutie te maken tot een tuinpartyrevolutie.

Samenvattend: dagelijks vreugde in het veld brengen

 • Maak iedere dag om 21 uur 20-30 minuten tijd vrij om vreugde (en liefde) in het collectieve veld te brengen.
 • Het gaat erom de energie van vreugde echt te activeren en dus niet alleen de intentie uit te sturen dat je vreugde in het veld zet, maar dit ook echt te voelen.
 • Dit gevoel kun je activeren door wat het maar is dat jou vreugde geeft.
 • Enkele voorbeelden:
  • mediteren
  • dansen
  • zingen
  • schilderen
  • tekenen
  • boetseren
  • dichten

Doe je mee? En vind je het leuk om jouw vreugdemomenten te delen? Doe dat dan zeker, hier in de reacties of elders op je eigen social media.

Liefs, licht en een heleboel vreugde,

Cathelijne

PS ik heb met heel veel vreugde mijn nieuwe cursussite Lightwork Portal geopend deze week met onder andere een Lichtwerker 101 workshop. Daar deel ik meer over het verhogen van je trilling.

 

PS het filpmje van Christina zelf bekijken?

18 gedachten over “Huiskamerrevolutie: vreugde en liefde in het veld zetten

 1. Sabine

  Prachtig beschreven Cathelijne en heel herkenbaar ook! Het is in deze tijd inderdaad extra belangrijk om voortdurend bewuste keuzes te maken. En, de boeken van Christina zijn inderdaad een prachtige inspiratiebron!
  Liefs,
  Sabine

 2. Sara

  Dank je wel lieve cathelijne, wat wordt mijn hart blij van dit bericht, wat een mooie manier om een bijdrage te leveren. Dank je wel, dank je wel, dank je wel! Ik voel me tot in mijn kern geraakt! Het zingt in mij! 🧡🧡🧡

  1. willyanne

   lieve cathelijne, dankje wel mooie dochter voor zoveel licht.
   zoals je weet schilder ik nu verl en de harp gaat ook weer komen..
   ik hou van je
   mamsie

 3. Caroline vossen

  Ik kan het helemaal beamen,Christian vond drieën,zo,n prachtig natuur kind,heel inspirerend.
  Inzicht in driedimensionaal bewustzijn van Aurelia louise Jones is mijn bijbel,liefs,caroline

 4. Nicole

  Lieve Cathelijne,
  Vreugde is nu idd heel belangrijk. Ik heb ook het boek van Christina von Dreien gelezen, zeer mooi en ik voelde de hoge energie. Ik las het net voor de corona-tijd en heeft mij heel goed geholpen om nog meer bewust te zijn van het voor mij onzichtbare en het begrijpen van hoe het geheel wekt. Veel van geleerd.
  Daarna heb ik jouw boek gelezen, een prachtig boek! Eenheidsbewustzijn, sluit helemaal aan en de fijne energie was goed voelbaar. En heel mooi om vanuit eenheidsbewustzijn te leven, daar oefen ik mee, ben op weg. 🙂 De Sedona sand stone, pakte ik er ook telkens bij.
  Dank je wel voor je interessante Blogs met positieve woorden, ik word er blij van en door gerustgesteld, omdat ik het ook zo zie, het steunt me in deze tijd, zo ook de meditaties, o.a. hoger hart meditatie die ik vaak doe. Liefs Nicole

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Nicole,
   wat fijn om te horen en ja de sedona sandstone kan hierbij heel helpend zijn.
   Fijn dat de blogs je helpen. En fijn dat je de hoger hart meditatie veel doet. Dat is heel welkom in deze tijd, want echt trillingsverhogend. Veel liefs. Cathelijne

 5. Natasha

  Lieve Cathelijne,
  Wat een mooie, ondersteunende tekst. Ik ben het volledig eens met deze wijze, mooie woorden.
  Zelf heb ik eerlijk gezegd nog geen moment angst gevoeld bij deze crisis.
  Ik maak van elke dag een feestje en word momenteel ook omringd door mensen die positief zijn ingesteld en elke dag met een lach rondlopen.
  Ik merk wel dat er veel mensen zijn die wel erg in angst leven en heb al te maken gehad met kwetsende commentaren van sommige van hun omdat ze niet begrijpen waarom ik nog zo in vreugde kan leven. Maar ik blijf me positief houden want ik weet dat de wereld dit echt hard nodig heeft nu.
  Ik wil je ook nog bedanken voor het prachtige draakje en de prachtige afstemming daarop. Deze is ook erg gelinkt aan vreugde dus past heel goed bij mij en hij helpt me goed om in die vreugde energie te blijven stralen.
  Ik wens je veel liefs.
  Natasha

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Natasha, wat fijn om je reactie te lezen. En heel mooi dat je zelf positief bent en ook wordt omringd door anderen die dat zijn. Dat is zeker nodig. Niet om te negeren wat er in de wereld gebeurt, maar om desondanks de energie en het Licht te verankeren. En wat heerlijk dat draakje. Zeker een vreugdedraakje! Veel liefs Cathelijne

 6. wies1950

  Ha lieve Cathelijne.Dankjewel voor al je mooie lichtberichten en mooie mediraties ook in je boeken.Ik mediteer iedere dag werk vanuit mijn hart met licht en liefde en voel me daar heel goed bij. De eerste twee weken ben ik heel erg bexig geweest met de val van de cabal 5 G en alles wat er achter de schermen gebeurd. Ik wilde alles weten en keek het ene na het andere filmpje. Hier ben ik mee gestopt het geeft mij veel onrust. Ik ben blij dat je hier gisteren over schreef, dat ik niet de enige ben. Nu werken met licht en liefde voor mezelf  moeder aarde en de wereld.Wens je een mooie zondag en Woningsdag.Veel liefs van WiesVerzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Hoi lieve Wies, heel herkenbaar hoor. Het doet me denken aan de serenity prayer. Dat we ons mogen richten op dat wat we WEL kunnen veranderen. Dat is in dezen niet altijd makkelijk, maar onze eigen trilling hoog houden dat kunnen we in ieder geval. Veel liefs Cathelijne

 7. drsdaphne

  Lieve Cathelijne,
  Dank voor deze mooie blog.
  Ik heb mezelf getrakteerd op de eerste twee boeken van Christina en ben nu aan het lezen.
  Heerlijk!
  Ik vind het idee van de huiskamerrevolutie een hele goede en doe graag mee.
  Lorna Byrne zegt het ook altijd: God just wants us to enjoy life!
  Veel liefs en licht,
  Daphne

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Hai lieve Daphne,
   wat leuk om van jou te horen. Prachtige boeken he. Ik wacht op de derde. Die is door haar zelf geschreven. Dat lijkt me nog een stuk fijner.

   Mooie uitspraak ook van Lorna.

   Veel liefs en licht,
   Cathelijne

 8. Pingback: Je trilling verhogen met innerlijke reizen | Angel Light Heart Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.