Nieuwe leringen integreren met Merlijn

Ik voelde afgelopen volle maan de roep om de Merlijn essence opnieuw te maken. Het was duidelijk de bedoeling, want ik ontvang de hele week Merlijn-tekens via mensen boeken en dergelijke. Zijn energie is duidelijk heel voelbaar voor velen.

Degenen die werken met Opgestegen Meesters zijn het erover eens dat Merlijn een Opgestegen Meester is. Hij inspireert en begeleidt veel lichtwerkers. Sommigen beschouwen hem als een vroege incarnatie van Saint Germain. Hoewel zijn kleur me aanvankelijk ook deed denken aan Saint Germain, voelt hun energie heel anders aan. Saint Germain heeft een zekere flair en ik bemerk bij hem ook een bijzonder soort van humor. Merlijn is serieuzer met een heel diepe wijsheid en zijn energie voelt veel ouder. Ze onderwijzen allebei Goddelijke Alchemie en dus overlappen hun leringen. Merlijn geeft lichtwerkers graag een magische opstap. Hij waarschuwt echter altijd dat we onze “innerlijke tovenaars” horen te gebruiken voor het grote goed en spirituele redenen en niet voor het ego of eigenbelang. Er wordt gezegd dat hij nogal serieus is, zoals ik ook heb gevoeld. Hij verwacht dan ook van degenen die hem aanroepen dat zij verantwoordelijkheid nemen voor hun groei en manifestatie en dat ze hard werken. Wil je met hem werken dan moet je toegewijd zijn aan je spirituele ontwikkeling.

De Aarde en vooral de mensheid heeft het nodig dat wij kiezen voor ons hoogste en Lichtste pad. Daarom is het passend deze essence nu weer te mogen aanbieden. Bij het afstemmen van de essence bevond ik me in Merlins Cave in Tintagel en ik heb deze cave nu gebruikt als afbeelding op de essence. Terwijl hij de energieen door de essence heen mixte, zei hij:

Now is the time of mixing and matching

The Mind and the Heart

The Divine Masculine and Feminine for true Alchemy and Creation 

Now is the time to embrace your inner wizard or sorceress to bring in the endless Light

Tijdens het afstemmen van de essence waren mijn gedachten even helemaal leeg. Merlijn vertelde me dat we allemaal pauze mogen nemen. Een diepe ademteug mogen nemen. Want het is nodig dat mensen leren meer in het moment te zijn, in de stilte en de kunst te leren van het Zijn:

From there true thought, clarity and attention may arise as will your Soul arise and start to truly shine through you. 

This is the teaching of Soul Alchemy. 

Head

Heart

And being. 

Hij wees me erop dat dit training vraagt, discipline en commitment:

Through entering the silence, one can enter the void, the vortex, the zero point field and draw everything to oneself. 

Practice with care. Hence the need for the heart and mind to come together. Then one creates from Divine Balance.

Daarmee wijst hij erop dat het een tijd van balans is. En dat past dan weer goed bij dit jaar 2022 waarin de numerologische kracht van de twee voelbaar is, maar wat ook een numerologisch 6-jaar. Beiden zijn even getallen. Waar oneven getallen dingen uit balans brengen en opschudden, maar ook verandering en creativiteit, individualiteit en verstoring brengen (en dat was 2021 als 5-jaar zeker het geval), brengen even getallen juist balans. Ze vragen ons de balans te herstellen. Zelf heb ik sterk het gevoel dat de hele pandemie ons in 2020 al heel duidelijk vroeg om een nieuwe balans te vinden, meer te zorgen voor stabiliteit en beter te zorgen voor onszelf, elkaar en de aarde. Deze lessen zijn helaas nog niet goed gepakt en blijven van kracht. Terwijl de kosmische energieen behoorlijk pittig kunnen zijn voor de sensitieve mens, is balans extra belangrijk. 

Zoek dus de stilte. En wellicht kun je afstemmen op Merlijn en zijn alchemische wijsheid om in je eigen leven het lood in goud om te zetten.

Zijn essence vind je hier>>>

Heb een magisch weekend.

Liefs en Licht,

Cathelijne

De Merlijn Essence van Crystal Angel Essences

2 gedachten over “Nieuwe leringen integreren met Merlijn

  1. Karin

    Enkele jaren geleden heb ik geleerd van een wijs man die sterk verbonden was met de Merlijnenergie dat de opgestegen meester Merlijn ook heel speels kan zijn en verbinding heeft met dolfijnen. Dit ervaar ik zelf soms ook sindsdien. De meer strenge energie ervaar ik bij Melchizedek. Ook een opgestegen meester met grijze baard ;-). De serieuze ondertoon dat je de Merlijnenergie niet inzet voor persoonlijk gewin maar voor het collectief herken ik wel. Maar geldt dit niet voor al het energie- en lichtwerk?

    1. Angel Light Heart Berichtauteur

      Hoi Karin, ik kan me flink wat jaren geleden herinneren dat ik met Merlijn in contact was onderaan de Glastonbury Tor en dat was een zeer magische en sprankelende energie. Dat strenge is meer van de laatste tijd, maar ik voel daarbij meer dat hij bedoelt: neem verantwoordelijkheid voor je processen, leg het niet buiten je neer. Ik denk dat dat ook een collectieve les is. De numerologie van 2022 vraagt ons bijvoorbeeld ook meer verantwoordelijkheid te nemen. Uiteraard gaat al het energie- en lichtwerk om het hoogste goed. Hier is het detail dat je echt met je eigen processen aan de slag mag. Soms kunnen we Lichtwerk richten op de buitenwereld zonder acht te slaan op onze innerlijke heling. Meer zo dus. Een ‘ik help graag hen die zichzelf helpen’ past ook om te omschrijven wat ik hierbij waarneem. Wellicht maakt dat het duidelijker. Overigens zijn alle opgestegen Meesters multidimensionale Zielen (dat zijn wij trouwens ook) dus is het logisch dat we verschillende lessen en waarnemingen kunnen ontvangen, precies wat we op dat moment nodig hebben en wat passend is in die periode. Lieve groetjes, Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.