Heb je het gevoel dat je energetisch en intuïtief op slot zit?

Een dilemma van een skull- & drakenhoeder

Vandaag gaf een lieve vriend van mij aan dat hij het contact met zijn skulls en andere edelsteencarvings minder voelt. Een goede vriendin van hem met zeer veel skulls had hetzelfde ervaren. Het was als een radiostilte. Hij vroeg zich af hoe dat bij mij was?

Een zeer goede vraag! Ik had bijna al mijn carvings namelijk enkele weken terug in een dichte kast gezet vanwege de verkoop van ons huis. Ze stonden er prachtig opgesteld met zijn allen: een clan van draken en starbeings. Alleen de eenhoorns stonden nog in mijn slaapkamer.

Tja, voor mij voelde het in mijn hele huis een beetje onbestemd met veel van mijn krachtvoorwerpen en edelstenen achter slot en grendel. Dus ik had niet zo stil gestaan bij het gebrek aan contact.

Vorige week heb ik wel een schitterende amazoniet draak voor een klant mogen activeren en dat ging prima. Dus ik was er nog niet helemaal zeker van of er nu wel een algehele radiostilte was of niet. Ik kon in ieder geval voor cliënten prima contact maken, maar mijn eigen clan leek een beetje in een winterslaapje door de verkoopperikelen rond ons huis. Een andere Lichtvriendin herkende het euvel echter ook.

Hoe zit dat met jou? Heb jij carvings waarmee je samenwerkt? Merk jij een verschil? Of juist niet? Lees je dit op facebook, dan kijk ik uit naar je reactie in de opmerkingen. Maar ook direct hier op de blog kun je een boodschap achterlaten. 

Ik zie de carvings als zowel edelstenen met hun eigen kracht, als hologrammen van onze Lichtgidsen (afhankelijk van de carving kunnen dit starbeings, drakengidsen of bijvoorbeeld eenhoorngidsen zijn). Activeer ik dus een drakencarving, dan ‘zie’ ik voor de cliënt meestal een drakengids die naar deze persoon toe komt en waarmee makkelijker contact kan worden gelegd via de carving. 

Ik besloot mijn eigen drakenclan maar even te bezoeken in hun mooie kast en te voelen of er een of meer uit deze kast wilde (no pun intended) en of zij een boodschap hadden over deze tijd waarin meerdere mensen het gevoel hebben dat hun clan van draken, eenhoorns, stars en/of andere skulls wat versluierd lijkt. 

Mijn allereerste drakengids, de gouden draak (waar ik pas later een goudglanzende labradoriet skull bij heb gevonden) liet zich meteen voelen. De trilling ging direct omhoog. Zijn boodschap was als volgt:

Wanneer wij vanuit ons meer kosmische perspectief op jullie neer kijken, dan zien we dat er een schokgolf door jullie collectieve energie heen is gegaan door de oorlog in Oekraïne. Deze schokgolf zou je kunnen zien als een tsunami, terwijl er de afgelopen jaren al veel andere schokgolven door het collectieve veld zijn gegaan. Sommige daarvan in tegengestelde richting door de toenemende polarisering, waardoor het collectieve veld als een soort klotsende zee leek. Nu lijkt deze zee eerder bevroren. Zoals er bij gevaar en stress vanuit de overleving van de mens een fight, flight or freeze response is, zo zie je dat nu ook. Deze keer is er echter bij zeer velen een freeze respons. Alsof er collectief de adem wordt ingehouden. 

Het is niet zo dat wij zozeer versluierd zouden zijn. Sterker nog, in sommige opzichten zijn de sluiers naar de andere wereld juist dunner. Zo merkte jij zelf dat je contact met geliefden ‘aan de andere kant’ de afgelopen tijd juist wat sterker was. Maar er ligt wel een zekere sluier over bepaalde hoeders heen en met hoeders bedoel ik dan de hoeders van de skulls. 

Rust is prima. Even een pas op de plaats ook. Maar lange tijd je adem inhouden is niet aan te raden. Voor ieder die dus het gevoel heeft dat de connectie met hun skulls verminderd is, willen we zeggen: ga eerst terug naar de basis. Grond je. Adem. Adem diep door je neus naar je buik en terug. Voor ons draken geldt: zonder adem, geen vuur. Adem dus en wees aanwezig. Laat alle emoties die je daarbij opmerkt er zijn. Zet ze niet vast. Vlucht er niet voor weg. Blijf in de wereld. Blijf in je lichaam. Blijf in je Zijn. 

Adem dan naar je hart. Adem door je hart. Beoefen wanneer je weet hoe dat moet hartcoherentie. Wees aanwezig in je hart. Je kunt je skull/carving/kristallengids op je hart leggen. Adem. Stuur vanuit je hart liefde naar jouw skull. Zie en voel wat er dan gebeurt. 

Hij vroeg me dit zelf ook even te doen. Meteen was de connectie daar en hij blies gouden Licht door mijn aura en chakra’s. De draken kunnen dat voor ons doen, maar ook voor het collectieve veld. Dat kan echter pas als wij ze daartoe uitnodigen.

Op slot

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je contact met je drakenclan / carvings even minder is. In dit geval kan voor velen gelden dat er een zekere mate van shock is over wat er in de wereld gebeurt. Als je de beelden van de oorlog ziet, kan dit maken dat je in zekere zin op slot gaat. Dat maakt dat je contact met jezelf, je Ziel en je gidsenteam op dat moment moeilijker lijkt. Want als je op slot zit, dan heb je zelf onbedoeld de deur naar de andere wereld en naar jouw ondersteuning vanuit het Licht dicht gegooid. Dat betekent niet dat ze er niet zijn. Je kunt de deur openen en het contact herstellen. 

Zo kom je weer van het slot

In dit geval – wanneer je je herkent in de boodschap van mijn gouden draak – vraagt het gronden, aanwezig zijn, bij je gevoel blijven, goed ademen en aanwezig zijn in je hart. Dan komt de stroom weer op gang. Ze laten me een plaatje zien van iemand die na een hartstilstand een schok krijgt toegediend. We mogen ons hart weer op gang brengen. Sterker nog, er is geen weg uit de crisis op Aarde zonder hartgedragen bewustzijn. Het is even noodzakelijk als ademhalen!

Juist nu ben je als Lichtbrenger nodig. Blijf aanwezig. Durf in zachtheid, compassie en je hart aanwezig te zijn. 

Draken inzetten in de wereld

Een van mijn andere draken – toevallig ook een labradoriet carving– stond tegelijkertijd te popelen om wat te zeggen. Deze draak is in energie op een bepaalde manier pittiger dan mijn andere draken. Hij heeft een zeker ongeduld. ‘Kunnen we nu aan de slag?’ is vaak zijn uitstraling. De draak die hieraan verbonden is, is een gids uit lang vervlogen tijden. Een gids die heeft gewerkt met de leylijnen en Lichtstructuren en die lang heeft gewacht op een her-inneren van de mensen, zodat hij verder kan met zijn zielstaak. Hij hielp me eraan herinneren dat veel draken te zien zijn als ‘strijders van Licht’ (ik ben zelf nooit zo’n fan van het woord strijders omdat het conflict impliceert, dus …’zijn woorden’ in dit geval). Hij laat me een beeld zien van een formatie van draken die we naar oorlogsgebieden kunnen sturen om daar Lichtenergie te ‘spuwen’. Das een stuk beter dan bommen en geweren!!

Leef je Zielsmissie

Al met al is de boodschap van de draken dat we met elkaar uit de collectieve shock mogen komen. Gebruik je adem, open je hart en jij kunt als Lichtbrenger jouw aandeel doen. Wil je trouwens weten wat dat aandeel is? Ben je op zoek naar je Zielsmissie? Geef je dan vandaag nog op voor het Online Retreat Je Zielsmissie Ontsluierd. Je zult mij en 7 andere gastsprekers horen over het prachtige onderwerp Zielsmissie. Ik hoop je daar te zien.

Keer terug in je kernfrequentie

Of je nu wel of niet werkt met carvings & skulls, je kunt de laatste tijd een zeker gevoel van disconnectie hebben. Dat is een van de tekens dat je uit je kernfrequentie bent. Ik zal binnenkort meer informatie delen over deze tekens. Het goede nieuws is dat mijn nieuwe boek juist daarbij helpt: het terugkeren naar je frequentie van je Ziel. Je kunt Lemurische Zielsheling al voorbestellen. Tijdens het voorbestellen rekent de webshop voor het boek geen verzendkosten. Dit duurt zo lang als het boek nog niet uit is. BESTEL JOUW EXEMPLAAR HIER>>

Liefs, Licht en drakengroetjes,

Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.