De Dag Buiten de Tijd: een dag om te Zijn

Morgen is de Dag Buiten de Tijd. Een dag om werkelijk aanwezig te Zijn bij wie jij ten diepste bent. Een dag om te kalibreren en zo te zorgen dat je op je juiste pad bent en blijft.

In de 13 Manen Kalender bestaat ieder jaar uit 13 Manen van 28 dagen. Dat is een jaar van 364 dagen. De ontbrekende dag is de Dag Buiten De Tijd en deze dag valt ieder jaar op 25 juli. In de 13 Manen Kalender is 26 juli de eerste dag van het nieuwe jaar. Dat is meteen ook de dag waarop de Leeuwenpoort zich opent. Ik zal hierover een aparte blog schrijven op de 26e. De focus voor deze blog is morgen: 25 Juli, de dag tussen de jaren in, een Dag Buiten De Tijd.

Het is een dag waar de verbinding wordt gelegd: waarop het oude wordt losgelaten en de intentie voor het volgende jaar wordt gezet. Het is een dag van bewust-Zijn. De Dag Buiten de Tijd is de ‘Galactic Be In’ waarin mensen kunnen vieren dat ze allemaal kunstenaars zijn, medescheppers van de Ene Schepping, als galactische wezens, levend als mensen op planeet Aarde. Samen met alle andere levende wezens op deze mooie planeet: de dieren, de bomen, de planten, de stenen, het water, de lucht en het vuur.

Het is dus ook een potente tijd van het toewerken naar wat jij wilt manifesteren als medeschepper. Ik zie het een beetje als de pauze tussen de inademing en de uitademing. Op dat moment is er even een moment van puur Zijn. Het moment dat we het nulpuntveld kunnen betreden.

Hoe kunnen we anders ons ware pad lopen en onze Lichtste weg vinden? We moeten daarvoor helemaal aanwezig zijn. Pas dan horen we de fluisteringen van onze Ziel. 

‘Zijn’ is een van de codes van Eenheid die me werden gegeven door de Council of One toen ik mijn boek Eenheidsbewustzijn schreef:

Code van Eenheid # 4: Zijn 

Door werkelijk aanwezig te zijn in het hier en nu, kan de mens loskomen van gedachten, overtuigingen, patronen en verhalen. Hoe vaker je werkelijk aanwezig bent, hoe meer je je bevrijdt van beperkende patronen. Het zijn juist deze patronen die leiden tot het gevoel van afgescheiden zijn. 

Op verschillende momenten en manieren ontving ik van de Council of One dan ook dezelfde boodschap: 

De Eenheid kan alleen betreden worden vanuit een totale aanwezigheid in het Nu. 

Op een zonnige dag besloot ik in de tuin verder op dit thema af te stemmen. De Council of One lichtte het belang van Zijn verder toe: 

Geliefde Lichtwerkers, 

Jullie kunnen de Eenheid niet voelen, tenzij jullie helemaal aanwezig zijn. Door helemaal aanwezig te zijn bij jezelf, in het moment, in de huidige ervaring, kun je werkelijk contact maken met die ervaring. 

Velen leven hun leven vanuit hun hoofd. Ze denken over het leven, maar ze beleven het daardoor minder bewust. Het denken schept afstand tussen jezelf en je ervaring. Vaak brengt het je focus naar het verleden of naar de toekomst en haalt het je uit het moment weg. Deze gedachten roepen op hun beurt gevoelens op. Er kan verdriet zijn over zaken uit het verleden, angst over de toekomst. Werkelijke innerlijke vrede is alleen mogelijk in het hier en nu. 

De Eenheid ervaren, vraagt dat je in je ervaring aanwezig bent. Pas dan kunnen alle constructen die je gescheiden houden van het leven, van de Bron en de Schepping, wegvallen. Het denken bouwt deze constructen steeds verder op. Zo leven veel mensen in het verhaal van het verleden. Dat is heel logisch. De menselijke geest probeert wijs te worden uit diens ervaringen. Het zet ervaringen om in scripts, het doet voorspellingen, of het vormt overtuigingen en verhalen. Deze verhalen worden steeds weer verteld, herleefd en daarmee in het hier en nu opnieuw tot leven gebracht. 

Dit is precies de reden dat mensen die in de kindertijd grote afwijzing hebben ervaren, deze afwijzing vaak in het latere leven steeds opnieuw tegenkomen. Het verhaal van het verleden wordt meegedragen in het onderbewuste. Het is deel geworden van iemands energetische signatuur. Trilling trekt gelijke trilling aan, waardoor het verhaal in het hier en nu, maar ook in de toekomst steeds weer wordt herhaald. 

Door werkelijk aanwezig te zijn in het hier en nu, kan de mens (even) loskomen van deze gedachten, overtuigingen, patronen en verhalen. Hoe vaker je werkelijk aanwezig bent, hoe meer je je bevrijdt van deze veelal beperkende patronen. Het zijn juist deze patronen die leiden tot het gevoel van afgescheiden zijn. 

Wij vagen jullie nu even te stoppen met lezen. Ga zitten. Volg je adem. Wees je bewust van je adem. Wees je bewust van je lijf. Wees je bewust van het moment. Iedere keer als de aandacht afdwaalt, breng je deze weer terug naar hetgeen je het sterkst ankert in het hier en nu. Dit kan de ademhaling zijn, het voelen van je voeten op de grond of je rug tegen de stoel. Het kan iedere gewaarwording zijn. Vertrouw erop dat wij bij je aanwezig zijn terwijl je dit doet, om je te helpen aanwezig te zijn in de energie van het hier en nu. 

Ik wens je een Dag Buiten de Tijd waarin je helemaal aanwezig kunt Zijn.

Veel liefs en Licht,

Cathelijne

P.S. Ik heb gemerkt dat de energie de laatste weken heel intens is geweest, dus ik neem deze dag Buiten de Tijd om extra aanwezig te zijn en rust te pakken en ik plan een vrije dag in. Een mooi voorbeeld van ‘practice what your preach’. Dus mails en bestellingen worden vanaf de 26e weer opgepakt! 

P.P.S. Meer lezen? Behoefte aan leven vanuit eenheid? Laat je nog meer inspireren door de Council of One. Je leest alle codes van Eenheid enig veel meer in mijn boek Eenheidsbewustzijn.

6 gedachten over “De Dag Buiten de Tijd: een dag om te Zijn

 1. Natasha

  Lieve Cathelijne,
  Dankjewel voor deze interessante, wijze blog.
  Het is inderdaad belangrijk om in het NU te leven.
  En je verleden los te kunnen laten.

  Zelf ken ik er alles van, dat je je verleden onbewust met je mee draagt en dezelfde energieen blijft aantrekken als je er niet mee aan de slag gaat.
  Zo werd ik bijvoorbeeld als kind door mijn ouders gekleineerd, buitengesloten, werd ik niet serieus genomen door hun.
  Er was geen ruimte voor liefde, geen ruimte voor zachtheid en zorg.
  Dat heeft veel innerlijke wonden in mezelf gemaakt.
  Verdriet, radeloosheid, … noem maar op.
  En ik bleef lange tijd mensen aantrekken die me ook slecht behandelde, me kleineerde enz.. het leek maar niet op te houden.
  Lange tijd begreep ik er helemaal niets van.
  Waarom zijn mensen zo hard en gemeen? En toen ben ik steeds dieper in mezelf gaan keren en wist ik dat dit in mijn onderbewustijn afspeelde.
  Je blijft aantrekken wat je nog niet hebt verwerkt.
  Als jij pijn en verdriet uitstraalt trek je dus ook zo een mensen en situaties aan die je dit steeds opnieuw blijven brengen.
  Tot jij uiteindelijk voor jezelf kiest en met jezelf aan de slag gaat om deze pijnen te healen in jezelf.
  Om uiteindelijk dan liefde en eenheid en harmonie uit te stralen en diep te voelen en te ervaren diep in jezelf.
  Mijn ouders hebben me veel geleerd, ik denk dat dit een soort contract was tussen onze zielen.
  Dit moest zo gebeuren. Ik moest dit doorstaan om te leren mezelf te kunnen healen en weer te kiezen voor de liefde en het licht.

  Het was geen makkelijke weg maar ik heb er veel uit geleerd.
  Wat je uitstraalt trek je werkelijk ook echt aan.
  Ik wens je veel liefs en dankjewel voor al je mooie blogs en wijsheden die je deelt met ons ,
  Natasha

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Natasha,
   heb je een goede dag buiten de tijd gehad? En ga je met ruimte en nieuwe intentie de leeuwenpoort in?
   Het klinkt alsof je flink wat door hebt gewerkt de afgelopen jaren en daar horen diepe zielenlessen bij. Je hebt gelijk. Vaak herhalen we dezelfde patronen en ‘verhalen’ en blijft een zielenles terugkeren tot we deze doorgewerkt hebben en onze trilling is veranderd. Wanneer we het uit ons energieveld los hebben gelaten komt er ruimte voor andere ervaringen. Wie de moed heeft dat proces bewust aan te gaan kan prachtig groeien als ziel! En jij doet dat duidelijk. Veel liefs en een mooie leeuwenpoort tijd. X

 2. wies1950

  Lieve Cathelijne.Op deze dag buiten de tijd, een goede vriend is jarig wil ik je ff een berichtje sturen, wat ik al dagen van plan ben.Misschien loop je wel heerlijk a h strand.Ik zit nu in een heel klein Ziekenhuis omdat Roel een darmonderzoek moet ondergaan. Gelukkig heb ik jouw boek mee en kan ik heerlijk lezen en meditaties doen.Ik lees het nu voor de 2 de keer en heb vorige week een aantal lessen t/m les 6 gevolgd en de mooie meditaties gedaan.Wat heb je er veel opgezet en daar ben ik heel blij mee. Morgen is de geboortedag van mijn dochter Mirjam, 54 jaar. Denise wil graag alleen thuis zijn en ik herdenk haar ook thuis, is ook goed. Ze is toch wel altijd bij ons. Eerst wilde ik een dag naar Terschelling waar zij geboren is maar ik heb gister besloten om 8 aug te gaan, de sterfdag van mijn moeder 2002 , ook een bijzondere datum. Ik wens jou een rustige vrije dag buiten de tijd. Hartegroet en lieve Lichtgroetjes van WiesVerzonden vanaf mijn Galaxy

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Dag lieve Wies, ik hoop dat het goed is gegaan met Roel en alles in orde is! Fijn dat mijn boek je dan gezelschap kon houden. Gefeliciteerd met je mooie Mirjam. Ik wens je een dag toe van liefdevol gedenken, ook voor Denise. Veel liefs en kracht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.