Een boodschap van de Sisterhood of Light

Vorige week heb ik de essence van Avalon mogen afstemmen. ik had tijdens mijn reis naar Glastonbury in de Chalice Well al kristallen geactiveerd en Chalice Well water meegenomen, speciaal met als doel er deze keer een Crystal Angel Essence van te maken. Een fijne manier om je af te stemmen op de mooie energie van Avalon, ook als je niet naar Glastonbury kunt reizen.

Afstemming

Bij het afstemmen van de essence betrad ik de innerlijke gebieden. Ik bevond me in een etherische variant van de Chalice Well Gardens. Er liep een processie achter me aan van deva’s natuurwezens, godinnen en priesteressen maar ik nam ook een eenhoorn en Merlijn waar. 

Er vloeide heilige (sacred) energie van al deze Lichtgidsen in de essence en vanuit de etherische tuin werden er Zaden van Licht in gestuurd. Zoals ook het geval was bij de activatie van de Golden Healer Kristalletjes toen ik bij de Chalice Well was, trad ook nu de Godin Brigid naar voren. 

Brigid

Brigid, is een Keltische vuurgodin. Ze staat bekend als ‘bewaarder van het haardvuur’, van het vuur in de smidse en van de goddelijke vlam die in onze harten brandt. Brigid is ook een bewaker van heilige bronnen en putten. Geen wonder dus dat ik haar mocht waarnemen bij de Chalice Well, al wordt ze van oudsher vooral gekoppeld aan de White Well in Glastonbury.

De hazelaar en de zwaan zijn heilig voor Brigid, de wolf haar metgezel. Brigid is de personificatie van het spirituele aspect van de natuurlijke impuls voor nieuw leven. Zij is de geest van Imbolc, de eerste opwellingen van de lente. Je kunt haar aanroepen als vroedvrouw bij de geboorte van nieuwe manieren van Zijn in je leven en als meter als ze groeien en bloeien.

Brigid is de inspiratiebron van dichters en profeten. Zij is de overbruggende en balancerende energie die het verenigende principe tussen en boven de ervaring van dualiteit onthult; tussen goddelijk en menselijk, stam en land. Ik vind het zo mooi dat ze juist nu naar voren trad, omdat ik zelf steeds zoek naar manieren waarop wij mensen boven de dualiteit uit kunnen stijgen.

Brigid zegende de essence. Daarna stapte de eeuwenoude Priesteres Viviane naar voren (althans, ze heeft eeuwen geleden geleefd). Ook zij zegende de essence.

Daarna mocht ik naar de etherische dubbel van de Glastonbury Tor. Het voelde alsof ik daadwerkelijk in Glastonbury was maar de 5D-blauwdruk ervan…beter kan ik het niet verwoorden.

Het was alsof de nacht viel. De processie was niet langer bij me en ik mocht onder de begeleiding van de sterren en de maan het labyrint de Tor op lopen. Het voelde als een initiatie en dus zit de kracht van het labyrint en initiaties ook in deze essence. 

Sisterhood of Light

Boven gekomen baadde de toren boven op de Tor in een kolom van Licht, onder het toeziend oog van aartsengel Michael. De essence werd met dit Licht doorstraald. Daarna verdween de Tor en kwam er een steencirkel voor in de plaats met tussen de stenen een cirkel van vrouwelijke Lichtwezens: The Sisterhood of Light. 

Zij gaven me een Engelstalige boodschap, die ik voor jullie heb vertaald:

Geliefde Zuster van Licht,

Welkom terug in ons midden. 

Of deze essence nu door mannen of vrouwen wordt gebruikt, Hij zal je afstemmen op de ‘Sisterhood of Light’. De wereld is steeds verder uit balans geraakt. Macht, geld en de analytische linkerhersenhelft zijn nog steeds de krachten die grotendeels de aarde regeren. 

Echter, wil er heling kunnen plaatsvinden in de mensheid en op Aarde, dan is er balans nodig en zijn andere kwaliteiten van belang: voeding, gemeenschapszin, eenheid, zuster- (en broeder-) schap, verbondenheid, compassie, zorg en liefdevolle vriendelijkheid. Een meer ontvankelijke, intuïtieve staat van Zijn zal nieuwe oplossingen brengen voor oude problemen. Oplossingen voor Allen, in plaats van voor een enkeling. Oplossingen van eenheid en gezamenlijkheid. 

De ware magie van de mensheid kan alleen worden aangeboord wanneer de intuïtie van de buik en het weten van het hoofd samenkomt in de liefde van het hart.

Moge deze essence degene die het gebruiken helpen om deze kwaliteiten te belichamen. Via de essence wordt je afgestemd op het hartchakra van de Aarde, wat het eigen hart kan doen openen, helen en ascenderen. 

Wandel met Lichtheid, geliefde zuster(s en broeders). Herinner je Lichtorigine. En moge zij die deze essence gebruiken hun eigen heiligheid (sacredness) herinneren, die van Avalon, en al het Leven op Gezegende Moeder Aarde.

In Liefde en Licht

In Liefde en Licht

In Liefde en Licht 

Avalon Essence

Meer weten over de essence?

Net als alle Crystal Angel Essences bestaat deze essence uit een edelsteenelixer dat is geactiveerd en afgestemd op de energieen die bij deze essence horen. Deze essence is uniek in de zin dat er het water van de Chalice Well in Glastonbury voor is gebruikt en dat de Heaven On Earth Essences van de Chalice Well zijn toegevoegd. Deze drie essences voegen de kwaliteiten Love, Power en Light toe aan de essence. 

Deze essence:

 • Verbindt je met de Lichtmagie van Avalon
 • Brengt in contact met Godinnenenergie
 • Werkt als een vortex 
 • Stemt af op krachtplekken en leylijnen. 
 • Brengt het Goddelijke mannelijke en vrouwelijke in jezelf in evenwicht. 
 • Helpt je voorbij de sluiers en nevelen te kijken naar de Bron van het leven.
 • Brengt je de helende energie van de Chalice Well

Je kunt de essence hier bestellen (OP=OP)>>>

2 gedachten over “Een boodschap van de Sisterhood of Light

 1. Maria Verborgstads

  Liefste Cathelijne, Ik gebruik deze mail om mijn verhaal te doen. Enkele jaren geleden was ik ook in Glastenbury. Ik heb er mooie herinneringen aan en ik werd warm van je tekst. Maar ik wil je vooral hartelijk bedanken voor het prachtige geschenk dat ik van jou, via mijn zoon David, mocht ontvangen. Fenecia staat mooi te pronken op mijn kast en ik probeer er regelmatig contact mee te maken. Normaal gezien wacht ik netjes mijn beurt af en dus vind ik het wel bijzonder dat mijn mystieke gids zo aandrong op voorrang. De kleuren zijn prachtig. Ik kies dikwijls kledij in deze magenta-violette-roze kleur. Ik werk vaak met de violette vlam van meester Saint Germain. Het thema “vergeven” komt dikwijls voor in de tekst. Ik werk al lang en regelmatig aan het vergeven maar het is blijkbaar nooit genoeg. Heb ik daarom zoveel pijn? Waar gaat het juist om? Ik zal toepassen wat in de alinea toepassing staat, zo krijg ik waarschijnlijk inzicht hierin.

  Verder maak ik soms contact met mijn mooie zwarte draak, Uma, die ik een tijd geleden bij jou heb gekocht samen met een activatie. Ik vond mezelf terug in uw beschrijving van de draak. Het bijhorende drakenkaartje “neem de leiding” heeft mij goed geholpen in een moeilijke periode in december 2021 en daarna. Toen heb ik de diagnose van borstkanker met uitzaaiingen gekregen. Ik koos niet voor de snij-, vergif-, en verbrandmethode. Deze benaming vind ik terug in verschillende spirituele boeken. Dan krijg je wel een en ander naar je hoofd geslingerd van de reguliere dokters en ze laten je gewoon vallen. Mijn homeopathische dokter, waar ik al vele jaren naartoe ga, werd bang en heeft mij ook laten gaan. Na een tijdje kwam ik via een vriendin (baken van de Grootmoeders) in contact met drie dames die mij met alternatieve middelen hebben geholpen: – een body-mind werkster die trauma’s uit mijn leven helpt oplossen. Ondertussen ben ik daar even mee gestopt. – een dame die onder andere zich ook kan afstemmen op mijn spirit guide team. – een homeopathische dokteres, die geschort geweest is tijdens de coronaperikelen. Zij kijkt mijn medicatie en supplementen na. Zij voelt zich wat onder druk staan van die twee vorige dames en wil mij genezen. Zij vind dat ik mijn boosheid niet kan loslaten en dat ik in een slachtofferrol zit. Voor mij voelt het zo niet en ik heb haar gevraagd om afstand te nemen. Dus volgens het kaartje: “Vertrouw op je eigen kracht en wijsheid en neem nu de leiding in deze situatie” Ik probeer meer vreugdevol te zijn en werk met jouw boek: De helende kracht van vreugde. Zo: nogmaals bedankt voor de helende zaken die via jou in mijn leven zijn gekomen. Hartelijke groet, Maria Verborgstads

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Maria,

   Dank je wel voor je lieve en openhartige bericht. Je mag me ook altijd mailen (je zoon heeft het mailadres voor je).

   Wat mooi dat je fijne herinneringen hebt aan Glastonbury!

   Ja, je gids(entekening) gaf aan dat er spoed bij was. Dus daar luister ik altijd naar. Ik denk dat vergeven voor velen van ons een levenstaak en levensles is. Wellicht is het in die zin een bevestiging van wat je al doet en dat zij je hierbij (verder) helpt.

   Of je om deze reden pijn hebt, zou ik niet zo willen stellen. Daarover hieronder iets meer.

   Allereerst spijt het me heel erg om te horen dat je deze diagnose hebt gekregen. Een moeilijk pad om te gaan, zeker met de keuze die je daarbij hebt gemaakt, want dit is voor reguliere dokters inderdaad moeilijk te verkroppen en ze leggen je dan al snel op de stapel ‘kunnen we iets mee’. Ieder mens moet voelen en beslissen wat diens weg is, ook in het geval van een levensbedreigende ziekte.

   Zelf geloof ik dat alle alternatieve behandelingen geen vervanging zijn voor reguliere behandelingen maar wel een krachtige ondersteuning erbij als het goed wordt ingezet en toegepast. Gelukkig word er steeds meer onderzoek gedaan naar alternatieve behandelingen en wordt hierin ook toegewerkt naar meer ‘evidence-based’ werken zoals in de regulier zorg, maar dat staat nog best in de kinderschoenen. Wanneer je dus behandeling zoekt voor iets dat zo ernstig is, dan is het een kwestie van informatie verzamelen en afwegen wat de voor en nadelen zijn van de verschillende behandelingen, regulier en alternatief. En dan daarbij ook je gevoel volgen. Wat voor de een de juiste weg is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Sterker nog, deze weg kan slingeren en tussentijds weer veranderen. Mijn vader wilde gen chemo toen hij net ziek was maar heeft er aan het eind van ziekte toch voor gekozen. Wat voor de een goed is hoeft dat niet voor de ander te zijn en wat op een bepaald moment juist is, kan dat op een ander moment niet zijn. Jij kunt hierin alleen je eigen hart volgen.

   Zelf vind ik het altijd erg naar als een ziekte als kanker volledig wordt weggeschreven als ‘je zit in een slachtofferrol’ of ‘je moet je boosheid loslaten’. Een goede vriend van mij heeft een flink aantal jaar terug kanker gehad. Hij was en is zelf energetisch therapeut en kreeg van iedereen in het alternatieve wereldje te horen dat hij dan wel onverwerkte emoties zou hebben. Nu zeg ik niet dat hij ze wel of niet had, maar voor mij was wat ze tegen hem zeiden in ieder geval niet helpend. Door dit soort complexe processen zo te versimpelen doe je geen recht aan waar de ander doorheen gaat. En er zit ook een onderliggend wijzend vingertje in, alsof het je eigen ‘schuld’ is dat je kanker krijgt. Ik geloof dat dat niet helpend en niet steunend en niet opbouwend is…en niet kloppend. Al is het wellicht goed bedoeld.

   In mijn optiek zijn er allerlei factoren die bijdragen aan een ziekte: van omgevingsfactoren (zoals luchtvervuiling, asbest en dat soort dingen), tot biologische factoren (zoals je genen en virussen die je in het verleden hebben geraakt) die allemaal op ons lijf inwerken.

   Daarnaast hebben we niet alleen een fysiek, maar ook een mentaal, emotioneel en spiritueel lichaam. Die zijn met elkaar verbonden en de ‘gezondheid’ van het ene lichaam zal zeker invloed hebben van die op het andere lichaam. Door holistisch te werken kun je een meersporenbeleid volgen: heling en genezing gericht op zowel lichaam, geest, emoties als je spirit. Maar dat is wat mij betreft niet hetzelfde als zeggen dat iemand ziek is DOOR …. dus terugkomend op je vraag over je pijn en of het komt door niet voldoende vergeven. Ik geloof niet dat het zo simpel is. Ik zou dan ook nooit zeggen dat als je maar genoeg vergeeft je beter zult worden.

   In ieder ziekteproces zitten allerlei dieperliggende lessen vanuit de Ziel…voor jezelf en je omgeving. We kunnen als buitenstaander niet bepalen wat de weg van de ander is en waarom die weg zo is als die is. We kunnen alleen steunen en accepteren en nu en dan wellicht een stukje een spiegel voorhouden.

   Blijf goed onderzoeken wat jou kan helpen. Blijf goed afwegen en voelen. Vraag je hoger zelf en gidsenteam erbij om hulp en inzicht zodat je de stappen kunt zetten die voor jouw proces het beste zijn.

   Ik stuur je in ieder geval helende gedachten en veel kracht en Licht!

   Liefs
   Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.