Wat drakenskulls je kunnen brengen

De eerste keer dat ik in contact werd gebracht met drakenskulls, dacht ik bij mezelf ‘nou nee…’ en ik ben niet de enige die dit als eerste reactie heeft. Bij mij kwam dit niet zozeer door een reactie op draken an zich. De draken waren namelijk al jaren aanwezig in mijn leven, sinds zich in 2009 een drakengids bij mij had gemeld die me vervolgens vroeg een drakenorakel te creëren. Het had meer te maken met het gevoel dat ik bij skulls had. Ik had niets met skulls en aangezien ik al contact had met de kracht van draken, had ik daar feitelijk geen hulpmiddelen bij nodig, zo dacht ik.

Tot een lieve Lichtwerkster haar agaat geode draak meebracht naar Oud-Poelgeest. We hadden deze echte drakenkrachtplek in Oegstgeest uitgezocht om Lichtwerk te doen. Iets aan die agaatdraak riep me. Ik heb ondertussen geleerd dat soort ingevingen te volgen en al gauw had ik een agaat draakje gevonden. Het zou de eerste drakenskull van velen worden en elke keer als ik denk dat mijn drakenclan nu wel vol is, komt er toch weer eentje aangevlogen.

Zo ook vorige week. Bij het inkopen van zogenaamde feniksdraken, wat feitelijk drakenhoofden zijn en geen skulls, riep er een zuurstokroze draak. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n type voor de kleur roze, al was mijn innerlijk kind er erg over te spreken. Maar deze draak van zeldzaam aragoniet riep me toch. Dat is heel tekenend voor het werken met draken. Ze komen wanneer je er klaar voor bent, maar dat kan evengoed heel onverwacht zijn. Ze hebben zo hun eigen timing, heb ik gemerkt.

Wat doet zo’n drakenskull eigenlijk? Ik vond deze draak van roze aragoniet een mooi voorbeeld om het eens uit te leggen.

Allereerst zijn de drakenskulls gemaakt van edelsteen of halfedelsteen. Iedere steensoort heeft zijn eigen werking. Dus op het niveau van de steen, kun je een drakenskull aanschaffen vanwege de steen en diens werking. Edelstenen kunnen op ons hele vierlichamensysteem effect hebben, ofwel: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Kijk ja naar het voorbeeld van de roze aragoniet, dan is dit een steen van het hartchakra en compassie. Wat het voor mij de perfecte steen maakt, is dat het helpt om liefde te voelen voor je lichaam en hier compassievol mee om te gaan. Als wounded healer heb ik het altijd prettiger gevonden om in de meer spirituele werelden te verblijven dan de fysieke en deze steen helpt om liefdevol in je eigen lichaam aanwezig te zijn. Ook helpt het bij issues rond de spijsvertering en het immuunsysteem. Voor mij dus gezien mijn helende pad echt een perfecte steen. Ik snapte opeens beter waarom deze draak me geroepen had.

Zo kan een drakenskull dus simpelweg een manier zijn om met edelstenen en hun helende kracht te werken.

Een drakenskull kan ook worden gebruikt als een ritueel voorwerp, bijvoorbeeld door deze als symbool op je altaar te leggen.

Maar op een diepere laag, kan een drakenskull je daadwerkelijk afstemmen op de spirituele wereld van de draken en kan deze je helpen om contact te maken met een drakengids. Draken kunnen deel uitmaken van jouw spirituele gidsenteam, zoals bijvoorbeeld engelen dat ook doen.

Vroeger werd ik vaak door mensen benaderd die dachten dat draken kwade krachten waren. Ze hebben in die zin eeuwenlang een slechte reputatie gehad. Ondertussen krijg ik deze vraag eigenlijk nooit meer. Evengoed vraag ik zelf als ik contact maak met de draken, altijd dat de draken waarmee ik werk van 100% Licht zijn en afkomstig uit 5D en hoger. De drakengidsen die met mij werken zijn heel krachtig. Het zijn echte Lichtwezens. Er wordt wel gezegd dat ze engelenvuur in zich dragen en ik snap die omschrijving goed. Want het is een Licht dat ze in zich dragen. Ze kunnen je helpen om diepe transformatieprocessen in jezelf aan te gaan, maar ze helpen ook bij het ascentieproces van de Aarde, bijvoorbeeld door het upgraden van de leylijnen naar het kristallijne 5D-grid om de aarde.

Bij het afstemmen op de feniksdraak van roze aragoniet kwam er een immens grote, roze draak naar me toe. Zij gaf me haar naam en vertelde me dat ze een draak is van de Roze Vlam van Onvoorwaardelijke Liefde. Ze liet me in vogelvlucht beelden zien uit mijn vroege jeugd waar liefde juist had ontbroken. Ze wees me erop om die delen te helen. Het is dus wel duidelijk dat ze mijn innerlijk kind niet alleen aanspreekt met haar zuurstokroze kleur, maar ook omdat ze heling komt brengen naar innerlijke kind stukken. Hoe het werk met deze draak verder zal gaan, zal zich vanzelf ontvouwen. Maar dit tipje van de sluier geeft een idee wat drakenskulls voor je kunnen doen.

Wanneer mensen bij mij drakenskulls en drakencarvings kopen, is er altijd de mogelijkheid deze door mij af te laten stemmen. Ik doe dan voor de ontvanger hetzelfde als ik nu bij deze roze draak heb gedaan. Ik stem deze af op de hoogste drakenenergie van 100% Licht en vraag welke drakengids er via deze drakenskull naar voren komt voor de hoed(st)er van de drakenskull.

Ik betreed vervolgens de innerlijke gebieden om contact te maken met de draak en de boodschap die deze voor de ontvanger heeft te ontvangen. Dat laat zich voor mij zien, zoals ik in onderstaande afbeelding heb geprobeerd weer te geven.

Door de afstemming leg ik het contact, waar de hoed(st)er vervolgens verder mee verder kan. Het is een beetje als het voorstellen van twee mensen op een feestje die vervolgens een mooie klik ontwikkelen en een diepe vriendschap bij elkaar vinden.

Wil jij zelf leren werken met drakenenergie en je leren afstemmen op drakenskulls? Ik leer het je in de online drakencursus>>>

Wil je ook een eigen drakenskull om mee aan de slag te gaan? De shop zit weer boordevol nieuwe draken en draakjes! Je vindt ze hier>>>

Het was een beetje een raar onderwerp voor Eerste Paasdag, maar typisch des draaks;-) Niettemin wens ik iedereen die dit nu lees een fijne Pasen vol zachtheid voor jezelf en een herinneren aan het Licht in jezelf en de ander.

Liefs en Licht,

Cathelijne

P.S. Meer lezen over hoe de draken in mijn leven kwamen, over hun energie en hoe je zelf contact met ze legt? Lees dan het drakenhoofdstuk in mijn boek Leef vanuit je Ziel, met de elfen, draken, eenhoorns en andere Lichtwezens.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.