De weerengelen inschakelen

Er wordt wel eens gesproken over wat de weergoden voor ons in petto hebben. Maar wat te denken van weerengelen? Vandaag zouden wij op pad gaan naar kastelen in het katharengebied in Zuid-Frankrijk. Dit is onze derde vakantieweek, na een week Cote d’Azur en een weekje Ardeche. Ik hou van zonnig weer, maar mijn lichaam kan niet tegen warmte. 25 graden Celsius is eigenlijk mijn maximum en daarboven begint mijn lichaam te protesteren. De afgelopen weken liepen de temperaturen flink op en als een echte Holandaise kon ik natuurlijk niet nalaten daarover te zuchten en te kreunen. En ja te klagen (niet oplossingsgericht en al helemaal niet spiritueel…wat kan ik zeggen…ik ben een mens). Gisteren was het 33 graden en voelde ik me echt niet goed. Ik vroeg om graag wat lagere temperaturen. En zie vanmorgen: bewolking en zo 21 graden. Ik slaakte een zucht van verlichting. We zouden namelijk wat katharen kastelen gaan bezoeken en die liggen meestal op hoge rotsen, wat een hoop geklim betekent.

Vol goede moed zaten we in de auto…en toen begon het te regenen. Tja, dat was nou ook weer niet de bedoeling. Ik herinnerde me hoe ik tijdens voorgaande reizen vaak een beroep heb gedaan op Aartsengel Michael bij slecht weer. Dit ging dan vooral om veilig reizen. Menigmaal heeft hij geholpen met woeste wateren en turbulente vliegtuigen. Ik besloot het nu ook maar eens te proberen, al was het bepaald geen leven-of-dood situatie. Maar zoals Doreen Virtue graag zegt: je kunt de engelen ook om hulp vragen bij kleine dingen, niets is te klein voor hen als het voor ons belangrijk is. En dus vroeg ik de engelen alsjeblieft te zorgen of het droog kon zijn als we bij het kasteel aankwamen.

En zie daar! We kwamen aan en de druppels hielden op. We hebben drie prachtige kasten bezocht (waarover een volgend artikel) en we waren nog niet in de auto op de terugweg, of de hemel werd opgetrokken en er kwam me toch een regen uit de lucht vallen. Alsof ze het de rest van de dag hadden opgespaard! Het ging met een hoop onweer gepaard. Dat was even minder op de kronkelige bergweggetjes. Zo zie je maar dat het belangrijk is goed na te denken over wat je vraagt. Wellicht had ik beter kunnen vragen dat het droog bleef tot we weer in ons appartement waren.

Gelukkig heb ik Michael gevraagd ons te beschermen tijdens de rit door het noodweer. Dat gaf rust en we zijn prima teruggekomen.

Wil jij leren hoe je contact legt met jouw engelen of zoek je een spirituele (e-) coach, mail me dan gerust (engelentherapiecoach@hotmail.com) of kijk ook eens op mijn website http://www.engelentherapiecoach.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.