Engelen en synchroniciteit: op zoek naar Aartsengel Rafael.

De term synchroniciteit (letterlijk: gelijktijdigheid) is in 1930 bedacht door de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung. Van synchroniciteit is sprake wanneer twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren. Eenvoudig gezegd: je ervaart het als “meer dan gewoon toeval”; omdat de twee gebeurtenissen voor jou met elkaar te maken schijnen te hebben, maar niet zo dat het ene het andere heeft voortgebracht (Wikepedia).

Voor veel mensen op het spirituele pad, betekenen synchrone gebeurtenissen bevestigingen op hun pad. Het zijn als het ware wegwijzers die hen laten weten of ze op de goede weg zijn. Wanneer je met engelen werkt, zul je merken dat ze graag voor deze bevestiging zorgen. Ook wijzen ze je op mogelijkheden en opties die je wellicht zelf over het hoofd hebt gezien.

Engelen communiceren graag met ons door middel van seintjes. Dat heb ik ook deze vakantie weer ervaren. Voor mijn vakantie vierde ik mijn verjaardag en kreeg ik het boek “The Healing Miracles of Archangel Raphaël” van Doreen Virtue. Ik besloot hem te bewaren en mee te nemen op vakantie. Ik vind het altijd fijn op vakantie niet alleen mijn fysieke batterijen op te laden, maar ook mijn spirituele. En aangezien ik – ondanks dat ik een engelentherapie coach ben – best nog het een en ander in mijzelf te helen heb, leek dit boek me erg geschikt. Rafael is namelijk de aartsengel van genezing.

Hoewel ik natuurlijk al langer bekend ben met Aartsengel Rafael, ben ik vanaf het begin van mijn werk met engelen het meest begeleid door Aartsengel Michael. Ik werd vaak naar allerlei krachtplekken getrokken, zoals de Glastonbury Tor, St. Michaels Mount en Mont Saint Michel (alle drie op de leylijn van Michael). Wat schetst mijn verbazing? Terwijl ik me voor het eerst echt richt op het werken met Aartsengel Rafael, blijken we hier in de Cote d’Azur in de buurt van een plaats te verblijven dat St. Raphaël heet. Hoe leuk is dat?!

Vandaag zijn we dus weer op engelenjacht geweest, dit keer naar St. Raphaël. Soms verdenk ik de engelen van een leuk gevoel van humor, want terwijl ik op zoek was naar allerlei signalen van Raphael (en die waren er in overvloed), liet Michael ook van zich horen (hallooo, vergeet je mij ook niet) Eerst op de kaart van onze ingebouwde TomTom. Daar verscheen opeens het plaatsje St.Michel, terwijl die op mijn papieren kaart helemaal niet bestond. En later kwamen we langs een bedrijf die St. Michel heette. Toen we eenmaal in St. Raphael waren, bezochten we er de kerk en de eerste engel die ik zag, boven de binnendeur, was Aartsengel Michael die de duivel versloeg.

In de kerk was natuurlijk ook Rafael zelf te vinden. Er stond een verguld beeld van een engel naast een man die een vis vast hield. Dit moet een afbeelding zijn geweest van Aartsengel Rafael en Tobias. , want in het apocriefe boek Tobit helpt de aartsengel Rafaël Tobias om de blindheid van zijn vader te genezen met de gal van een vis.

Rafael staat bekend als de stralende die geneest. Je kunt hem dan ook aanroepen wanneer je ziek bent, of wanneer mensen in je omgeving ziek zijn. Je kunt dit hardop doen, of in gedachten. Je kunt ook je vraag aan Rafael opschrijven of visualiseren dat

Wil je ook graag je leven verrijken met de ondersteunende aanwezigheid van de engelen, geef je dan op om gratis op de hoogte gehouden te worden van deze blog. Wil je graag een engelen E-consult, een legging van het Goddelijk plan of een initiatie van de Gouden, Zilveren, Violette Vlam, mail me dan gerust (engelentherapiecoach@hotmail.com). Meer informatie vind je op http://www.engelentherapiecoach.nl.

Een gedachte over “Engelen en synchroniciteit: op zoek naar Aartsengel Rafael.

 1. meeradvies

  He Cathelijne,
  Ik vind synchroniteiten ook altijd heel bijzonder!! Wat een leuk idee om ook op deze manier met Engelen bezig te zijn op je vakantie.
  Geniet ze nog maar.
  Ik zag dat je dit bericht ook gepromoot had op Twitter maar het wordt pas gelezen als mensen jou gaan volgen (daarvoor moet je eerst zelf mensen gaan volgen om dat op gang te brengen). Misschien kun je naar mijn Twitter-lijst met coaches kijken en die gaan volgen als startpunt.
  Veel plezier op vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.