De Engelen van Zuiverheid

Terwijl ik me onderdompel in het land van de katharen, lijkt het thema ‘zuiverheid’ duidelijk langs te komen. Zoals ik in mijn eerdere blog over lichtwerk in het katharenland al aangaf, is de naam Katharen afgeleid van het Griekse woord voor zuiverheid. Mijn eigen naam heeft dezelfde betekenis. Cathelijne is afgeleid van Catharina en volgens boekjes over de betekenis van namen staat dit voor ‘de reine, de zuivere’. Maar wat is zuiverheid? Hoe weet je of je zuiver leeft?

Vaak weet je het wel als je niet zuiver leeft. Roddelen is niet zuiver. Een ander iets ontnemen wat jou niet toebehoort, is ook niet zuiver. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar, al dachten de katharen graag op dualistische wijze in termen van goed en kwaad, in het dagelijks leven is dat lang niet zo helder. Tussen dat duidelijke zwart en wit, bevinden zich vele grijswaarden. Of ik denk liever: daartussen bevindt zich een regenboog aan kleurenpracht (en toegegeven: ook een hoop grijs).

Vandaag nog kwam ik een situatie tegen waarin ik op mijn eigen zuiverheid werd getest. Ik kreeg een mail van een collega van wie ik onbedoeld de bedrijfsnaam als twitter account gebruik en of ik dat wilde veranderen. Deze collega werkt ook met engelen en blijkt ook nog eens dicht in de buurt te wonen. Ik had geen idee. Ook niet van die twitter account, want ik had mijn eigen werknaam af moeten korten omdat die teveel letters bevatte voor twitter. Mijn eerste reactie was niet “oh wat leuk een collega in de buurt”, maar meer “oh jee, een concurrent en ook nog eentje die met een moeilijk verzoek komt.” Wat een absurde reactie voor een lichtwerker. Hoe meer mensen werken met engelen, hoe beter. Uiteindelijk doe ik dit werk niet primair voor mijn boterham (al zou ik dat graag wel doen in de toekomst) maar is dit werk vanuit hart en ziel. Dat gaat niet om ‘verdienen’, dat gaat om ‘delen’.

Wellicht zijn hart en ziel ook wel het antwoord op de vraag “wat is zuiver?” Ik denk dat als je in iedere situatie aan jezelf zou vragen “wat zou liefde doen?”, je heel mooi en zuiver zou leven en handelen. En dan heb ik het niet over de romantische liefde of de sentimentele liefde. Deze vormen van liefde kunnen heel krachtig zijn, maar ze zijn voorwaardelijk (“ik hou van jou, als jij van mij houdt/voor mij zorgt/mij trouw blijft”). De onvoorwaardelijke liefde is een diepere kracht. Die werkt vanuit de ziel, vanuit een diep Zijn en laat het ego met zijn machtstrijd en “ik wil” ver achter zich.

Ik ben benieuwd wat de engelen over zuiverheid te vertellen heb en ga in meditatie.

“Geliefde Lichtwerker,

Wat is zuiverheid?
Welk water is zuiver?
Het water het dichtst bij de bron!
Hoe verder weg het water stroomt, hoe meer het in aanraking komt met andere invloeden: blaadjes, takjes, dieren, micro-organismen, vuil, en dergelijke.

Wil je zuiver leven, dan vraagt dit dat je dagelijks verbonden blijft met jouw Bron. Alle wezens komen voort uit dezelfde scheppende Bron van zuiver licht en liefde. Als mens op aarde ben je zeer ver verwijderd van deze Bron. De wereld van de materie is een wereld van dichte energie. Van Licht en Donker. Je Hoger Zelf vormt echter de brug tussen jou en je Bron.

Door contact te leggen met je Hoger Zelf en je Hoger Zelf toestemming te geven door jou te werken en jou te (bege-)leiden, word je vanzelf een mens dat leeft in zuiverheid.

Een van de manieren waarop je Hoger Zelf met je communiceert is door je hart. Wanneer je werkelijk handelt vanuit zuivere, liefdevolle vriendelijkheid, dan opent je hart zich. Je kunt dit fysiek voelen door een gevoel van warmte en/of expansie in je borstgebied.

Probeer de komende tijd de volgende dingen om jouw contact met je Bron te versterken:

 • Drink veel zuiver water (water reinigt je fysieke lichaam en is daarnaast een sterke geleider, waardoor je makkelijker in contact kunt treden met Hogere energieën zoals je Hoger Zelf).
 • Mediteer dagelijks (al is het maar 5 minuten) en geef daarin je Hoger Zelf toestemming je te leiden.
 • Adem dagelijks minimaal 5 minuten door je hart. Stel je op de inademing voor dat je je hart vult met licht. En stel je op je uitademing voor dat je hart krachtige liefde uitzendt. In: Licht. Uit: Liefde.
 • Noteer wat dit met je doet en of je bemerkt anders op dingen te reageren.

Je hoeft niet te vechten tegen je ego of tegen wat je niet wilt. Je hoeft slechts te kiezen voor liefde, zuiverheid en licht.

Wanneer je dit vraagt, zullen de engelen je hierbij met alle liefde helpen.

Wij zijn de Engelen van Zuiverheid en we brengen je deze waarheid.”

Wil je meer leven in contact met jouw Bron, maar weet je niet hoe, neem dan gerust contact met mij op via engelentherapiecoach@hotmail.com of surf naar www.engelentherapiecoach.nl.

Daarnaast vind ik het altijd leuk je feedback en reacties te zien op deze blog.

Lieve engelengroet,

Cathelijne

4 gedachten over “De Engelen van Zuiverheid

 1. willyanne

  lieve Cathelijne
  Dat zijn weer ware woorden, en ik herken er veel in.
  Als je weer terug bent van vakentie kunnen we misschien nog meer uitwisselen.
  een regenbooggroet van je mamsie

 2. van Wees Marleen

  Bedankt voor je uitleg, ben ook een lichtwerker, maar ben nog niet zo lang bewust met het spirituele bezig.
  Je reactie van die concurent is herkenbaar, vooroordelen zijn soms vlug gemaakt.
  Zolang we zelf maar merken dat het anders kan.
  Groeten
  Marleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.