Kun je me wat over engelen vertellen?

Deze vraag komt de laatste tijd vaker op mijn pad. Niet gek natuurlijk, omdat ik zowel engelenkunst maak als in mijn praktijk werk als engelentherapie coach.

Diana Cooper, de engelse spirituele lerares die veel boeken heeft geschreven over onder meer engelen, heeft een heel mooi antwoord op deze vraag:

“Engelen zijn hoge spirituele wezens die uit het hart van God komen om zijn opdrachten uit te voeren. Ze leven in de zevende hemel, wat een andere manier is om de zevende dimensie te omschrijven. Hun frequentie is zo licht dat ze meestal onzichtbaar zijn voor mensen.”

Guardian Angel

 Engelen hebben geen vrije wil, zoals de mens. Zij zijn in de directe nabijheid van God (de Bron, God/Godin, de Schepper, het Universum of wat voor jou ook maar de beste manier is om dit te omschrijven). Ze zijn boodschappers tussen God en de mensheid en hebben allerlei verantwoordelijkheden om de creatie te ondersteunen.

 In Amerika en Engeland is er al een tijd een grote toename in mensen die bezig zijn met engelen, spreken over engelen en met hen in contact staan. Langzaam lijkt Nederland daarin ook te volgen. Meer mensen worden zich bewust van de aanwezigheid van engelen, nu de trillingsfrequentie op aarde aan het stijgen is. Daarbij komt dat er ook meer engelen rond de aarde zijn. Er zijn namelijk nog nooit zoveel mensen op de aarde geweest en gezien het feit dat ieder een beschermengel heeft, verklaart dat al een toename. Daarnaast worden er extra engelen naar de aarde gestuurd om het huidige spirituele proces op de planeet te ondersteunen.

Of zoals Doreen Virtue, engelen medium, het zegt: “De engelen zijn meer dan ooit aanwezig hier op aarde, terwijl we streven naar vrede, compassie en tolerantie en de wereld van vandaag. Zij begeleiden ons en brengen ons geruststelling, maar bovenal brengen ze ons herinneringen aan de liefde die in ieder van ons bestaat.”

archangel chamuel

 Wat kunnen engelen voor mij betekenen?

 Engelen kunnen je raad toefluisteren en hopen dat je hun begeleidende aanwijzingen in het leven volgt, maar ze kunnen je niet werkelijk ondersteunen, zonder je toestemming. Boven alles respecteren ze de vrije wil van de mensen.

Je beschermengel kan je in je dromen ontmoeten en boodschappen sturen die je makkelijker ontvangt in je droomstaat dan je dagelijkse bewustzijn. Vaak herinner je je die bijeenkomsten met je engel(en) niet, maar op een onbewust niveau heb je de boodschappen wel opgeslagen om in je dagbewustzijn van te profiteren. Je engelen kunnen je heling sturen of naar de juiste heler wijzen (vaak gaat dit gepaard met adviezen van anderen, terugkerende informatie of een innerlijk weten). Ook kun je boodschappen via jouw beschermengel naar de beschermengel van een ander sturen om te helen een situatie of relatie te verbeteren.

Wat daarnaast een zeer belangrijke taak is van de engel is je altijd met comfort en liefde te omhullen. Het kan je beschermen voor kwetsuren en als het nog niet je tijd is om over te gaan, zal je beschermengel je redden van een vroegtijdige dood.

archangel Michael

Waarom laten de engelen ellende toe?

Veel mensen doen een beroep op mij via de blog en vragen om heling of advies. Het komt met enige regelmaat voor dat ze het gevoel hebben dat engelen ze niet helpen. Dan vragen ze zich af waarom er dood, ziekte en ongeluk is als de engelen van ons houden?

Het is belangrijk te begrijpen dat je Hoger Zelf bepaalde keuzes maakt voor jouw leven. Je komt hier om te leren, groeien en ervaren. Soms betekent dit dat je een ongeluk krijgt om zo wakker geschud te kunnen worden en op een ander pad terecht te komen. Pijnlijke gebeurtenissen kun je uit gekozen hebben om bepaalde kwaliteiten te leren, zoals geduld of vertrouwen. Geen enkele engel van licht mag jouw zielsbeslissingen en –opdrachten doorkruisen. Je zou dan immers de lessen die je kwam leren mislopen.

Alles zit perfect in elkaar (al kunnen we dat vanuit ons menselijke perspectief lang niet altijd zien), zelfs de dood want dit is de overgang nar vrijheid, liefde en licht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.