De wijsheid van een walvis brengt ons een boodschap van eenheid en compassie

media_xll_1458698Terwijl Lichtwerkers over de hele wereld mediteerden op 12-12-12 en zich richten op de nieuwe energie van het Goddelijke Vrouwelijke dat naar de Aarde kwam, spoelde er op een klein Waddeneiland een Bultrug Walvis aan. Hij werd Johannes gedoopt en terwijl we ons klaarmaken voor nieuwe tijden, lijkt het aanspoelen van dit prachtige dier een verwarrend teken. Vroeger geloofde men in Nederland dat het aanspoelen van een walvis onheil voorspelde. Tegenwoordig wordt daar in de regel anders naar gekeken.

Wanneer je het verschijnen van dieren ziet als een teken op je pad, als een dieren totem, dan betekent het verschijnen van een walvis dat we in contact mogen treden met onze creativiteit en intuïtie. De walvis herinnert ons aan vergeten talenten. De walvissen vragen ons te luisteren naar de verhalen van ons verleden, zodat er op creatieve wijze oude wonden kunnen helen. De walvis roept ons op openminded te zijn. Accepterend. Ze leren ons de magie van geluid, zingen en chanten. Ook wijzen ze ons erop dat we niet in het leven moeten stranden, maar mogen communiceren. De walvis brengt ons in contact met de Heilige adem, bewustzijn, samenzijn en leven, de band tussen moeder en kind en heilige seksualiteit.

329_1young_curious_humpback_whale_calfDaarmee is de energie van Walvis op veel vlakken in overeenstemming met het Goddelijke Vrouwelijke dat ons opnieuw verbindt met de vrouwelijke, empatischie, intuitieve, communicerende aspecten in onszelf. Daarin leek de Walvis dus de energie van 12-12-12 te onderstrepen.

Het stranden van Johannes raakte mij diep in mijn hart en zo was het voor velen, lichtwerkers, kinderen, maar ook dierenactivisten. Wat wij vervolgens doen met deze geraaktheid in ons hart, verschilt ook weer van mens tot mens.

Met alles wat op Aarde gebeurt zijn er zoveel niveaus om gebeurtenissen te bekijken. Puur fysiek is er sprake van een wild dier dat mogelijk ziek was en daardoor aan land spoelde. Sociaal gezien is er de reactie van mensen op deze gebeurtenis, die helaas heeft geleid tot veel verwijten, complot theorieën en kritiek op wel bedoelende redders. Waar fysiek gezien het leven van Johannes eindigde om wat voor (biologische) reden dan ook, kwam de ziel van de walvis naar de aarde met zijn eigen levensdoel.

Graag deel ik mijn indrukken en die van enkele andere lichtwerkers over de spirituele betekenis van de stranding van Walvis Johannes deze tijd.A humpback whale breachs off the coast of Maui, with a double rainbow.

Zelf had ik voordat de walvis aanspoelde gedroomd dat ik een bultrug healing gaf. Heel bijzonder. Het gaf me dan ook kippenvel toen ik hoorde dat er een bultrug was gestrand. Toen ik de bultrug heling stuurde, zag ik een walvis van gouden licht boven de fysieke walvis zweven. Het was een schitterende ziel om te zien. Hij gaf aan zijn wijsheid te willen delen met de mensen en liet me dit zien als pakketjes van licht die gedownload mochten. Hij kon als het ware de Aarde nog niet verlaten voor dit gedaan was. Zijn offer was bedoeld om wijsheid naar de mensen en het land te brengen. Er mocht compassie in de mensen ontwaken voor al wat leeft. Zijn spirituele boodschap was er een van liefde en eenheid.

Anne, een lichtwerker die in Panama walvissenreizen organiseert, kreeg de volgende boodschap van Johannes:

bultrug_texel_335“I came to risk myself to help humans come together at a time of need. There is much fear and stress in the world today and it is my soul’s mission to offer my physical life in service to the human race. My goal in stranding was to bring humans together, hoping they would bond in the effort to save my life. I want people to forget their daily worries to join together in an act of selfless love to save my live. I want to live. I am saddened to see that people are fighting over what to do with me and many are giving up. I can survive and live a long, healthy life if you humans can drop your fears and need to control the situation and act purely from your hearts with no ego involved.” I sensed there is a very strong life force and a white light around him, almost angelic. The angels are with him in honor of this incredible act of selfless love and beauty in a drastic attempt to heal the world.”

Mary Getten, walvis communicator, heeft contact gehad met de walvis nadat hij de aarde had verlaten:

“How are you doing?
It is a relief to be in spirit.
Were you in pain?
Yes, I had physical pain in my body, being on the land. It is not a place for a whale.
How and why did you end up there?
I have things that are obstructing my stomach. I have been unable to process my food and have been getting weaker and weaker. Finally I had to come ashore because I could not support myself on the surface anymore.
I am so sorry for the way you were treated. Is there anything you would like to say about that?
There is nothing that could have been done to save me. My life force was already so weak and there was this internal condition that could not be righted. I felt the love that many humans were sending me and I thank them for that. There were those who held the light and sent me energy to do what I needed to do, which was to leave my body.
Do you know that your presence caused a lot of conflict or misunderstanding in the various marine communities?
I felt the confusion, but I did not understand what it was about. I came ashore to die, not to ask for help. It was my time to go. Loving hands on me throughout the process would have been wonderful, and there were some loving hands at times. I would have liked that until my light left my body.
Do you have a message for humanity?
Each being is precious in it’s own way – none are better or less, higher or lower in importance. It is time to treat everyone as a brother, whether they be human, animal or plant. Be compassionate in your response to every one you meet. My time on the beach was an opportunity to open hearts and to give people a chance to be compassionate. Some took that opportunity and others did not. I have no judgment about it. This is just a fact. Do your best to come from your heart in every interaction and your world will be so much better for it. 
Did the physical problem you had come from human impacts in the sea?
Yes. It is time for humans to realize the impact they have on all other species and to minimize those impacts as much as possible.  We are all connected and dependent upon one another. What happens to me will eventually happen to you.
Anything else you would like to say?
Do not spend your time being sad and sorrowful for me. Use your time to open your hearts and do good for all beings. I was a reminder and an opportunity for you. Learn from this encounter and lift yourselves up.”
Wat een prachtige boodschap. Ook Jude, een animal healer en communicator uit Engeland zette haar voelsprieten uit:

“What a wonderful Whale to actually give up his life like that to get humans attention. Yes I felt the whale was saying people need to open up to a deeper consciousness now and him being beached up he sacrificed his life in order to raise awareness to humans in how they treat the mother earth and release negative emotions like fear and judgments within her and one another.”

Hilda uit België gaf aan in de loop van 2006 meerdere kosmische symbolen te hebbenorb whale ontvangen, waaronder de overziel van de walvissen in het symbool van de Witgouden Walvis. Volgens haar is het  tijd dat ze de wereld in worden gestuurd. “Laten we het Gouden Water door onze rivieren stromen. In Licht, Liefde, Eenheid en Kracht en Wijsheid.”

Inge, een Angelic Reiki vriendin, was deze week bij me om een engelenbeeld op te halen. Ze mailde later op facebook een orb die op een foto van haar honden was verschenen…er is een walvisoog in te zien die vrede, wijsheid en compassie uitstraalt.

Overeenkomstig in al deze berichten zijn liefde, licht en heling van de wereld. Heeft Johannes jouw hart geraakt en wil je hier vorm aan geven? Hier zijn enkele manieren om dit te doen.

  • Stuur regelmatig liefde, licht en heling naar de walvissen, dolfijnen en oceanen.
  • Wees compassievol naar jezelf en anderen en laat de neiging om te oordelen los.
  • Werk met de energie van de walvissen en dolfijnen door gebruik te maken van de Crystal Angel Essences “Engelendolfijn” en “Witte Walvis” (je kunt mijIMG_5026 een mailtje sturen om te bestellen angellightheart @ hotmail.com)
  • Leer communiceren met walvissen en werken met dolfijnenenergie via het werk van Mary Getten en Linda Shay.
  • Laat geen vuil achter op het strand. Op een zomerse dag zitten de vuilnisbakken vaak vol en stappelen mensen er maar gewoon naast. De wind hoeft maar flink op te zetten en het waait zo de zee in.
  • Wanneer je aan het strand wandelt, naam dan een zak mee om rondslingerend plastic mee te nemen en weg te gooien. Dit zwerfvuil is een gevaar voor de oceaan en al wat erin leeft.
  • Wees wijs in het eten van vis en tonijn. Zelf eet ik volledig vegetarisch. Eet je wel vis, zorg dan dat tonijn dolfijnvriedelijk is.
  • Steun de walvissen door te doneren aan goede doelen, zoals WDS, SOS dolfijn en Greenpeace.

We zijn allemaal deel van het grotere geheel. Het is nu de tijd vol compassie in het leven te staan en te zorgen voor de Aarde en al wat leeft.

fullsizeoutput_1b70

Een gedachte over “De wijsheid van een walvis brengt ons een boodschap van eenheid en compassie

  1. Pingback: We zijn allen Een! De liefdevolle magie van Walvissen en Dolfijnen | Angel Light Heart Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.