De engelen zijn er…ook als je het moeilijk hebt en ze niet voelt.

Healing Heart Angel 37De lente mag dan 21 maart zijn begonnen, maar er is nog niet veel van te merken. De vlokken sneeuw dwarrelden vandaag naar beneden! Niettemin zal de lente vroeg of laat echt zijn intrede doen. Op dezelfde manier mogen we vol vertrouwen op ons pad blijven doorgaan, wetend dat alle lessen die we nu leren ons klaarmaken voor de spirituele lente waarin groei en bloei in onszelf en ons leven vol uitbundigheid kan plaats gaan vinden.

Dat dat lang niet altijd makkelijk is, merk ik aan de mensen die een beroep doen op een engelenhart e-consult, een healing of die gewoon een mailtje naar me sturen. Ik had met een lieve vriendin een discussie via de mail over het gevoel dat veel mensen van tijd tot tijd hebben als hun leven heel zwaar is. Namelijk, dat de engelen hen in de steek laten. Op zulke momenten is er twijfel…zijn er wel engelen…en in het verlengde daarvan…is er wel een God die zoveel lijden toelaat?

De engelen zijn er, dat weet ik diep van binnen want ik heb er eentje gezien en ik voel ze vaak om me heen. Ik voel dan prikkelingen op mijn rug (engelenvleugels), krijg hoor hun hoge frequentie in mijn oren en wanneer ik hen raadpleeg of e-consulten doe of engelenbeelden maak, tillen ze mijn gedachten op.

Maar ja, ook al zijn er engelen, dat neemt niet weg dat het leven soms pijn doet, dat we verlies lijden, dat we mensen moeten missen, dat we gekwetst worden, dat we fouten maken en dat we ziek kunnen worden. En op zulke momenten is het mens-zijn een grote uitdaging. Dan voelen de engelen opeens ver weg, als een sprookje bijna.

Zo weet ik dat als ik zelf angstig ben of heel down, ik ze niet goed kanCemetery_Angel_by_AshenSorrow voelen. Dan zijn ze er natuurlijk evengoed wel, maar ik heb dan moeite erop af te stemmen. Onze trilling is dan zoveel lager dan die van de engelen, dat we hun aanwezigheid niet voelen en dat we hun boodschappen niet opmerken. Ook dat mag er zijn. Ook dat is het leven. Dan vechten we tegen wat is en zouden we willen dat ons lijden werd weggenomen, dat er sneller oplossingen kwamen.

De oplossing ligt in onszelf. Soms is de oplossing niet te vinden in onze 3D realiteit, maar ligt de oplossing in je hart, in hoe je omgaat met de uitdagingen op je pad. Dan zoek je naar een lichtje, in jezelf, in de ander, of in de wereld, hoe klein dan ook. En dit lichtje helpt je dan langzaamaan je trilling weer op te vijzelen…tot er een dag komt dat je merkt dat je de zachte fluisteringen van de engelen, gidsen of opgestegen meesters weer hoort. Dan her verbindt je je met jouw Ziel. En daar zit de echte heelwording…

Cathelijne
www.angellightheart.nl

6 gedachten over “De engelen zijn er…ook als je het moeilijk hebt en ze niet voelt.

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Linda,
   dat is helemaal waar.
   Ik weet niet of dit op dit moment het geval is voor jou. in dat geval wens ik je heel veel kracht, liefde, hoop en naast engelengeduld ook engelenlicht.
   Groetjes,
   Cathelijne

 1. Jeannette

  Wow wat mooi beschreven lieve Cathelijne. Alweer tijdje geleden waarschijnlijk, maar voor mij goeie timing om te lezen. Ik ervaar ze ook steeds meer en ben me ervan bewust dat ik altijd wel om hulp vroeg, maar dat ik er dan niet voor openstond. Dat werkt dan natuurlijk niet hihi. Ik voel de aanwezigheid van de Engelen ook niet als ik niet lekker in mijn vel zit. Leer nu ook steeds meer om dat dan even zo te laten en dan inderdaad het lichtje even in een ander te vinden. En stiekum denk ik dan dat ze juist ook die persoon even op je pad sturen, die zit dan wat dichterbij onze realiteit 😉 Dankjewel voor het delen. Dikke Engelenknuffel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.