Volle maan meditatie 27 maart 2013: Maan van de Dood – bescherming

volle-maanDeze volle maan wordt wel de Maan van de Dood genoemd, omdat hij valt in een tijd waarin veel gewassen bijzonder kwetsbaar zijn. Vruchtenbomen staan vaak al in knop en de bloesems kunnen nog flink te lijden hebben onder de vorst die van tijd tot tijd nog optreedt. Waar de sneeuwmaan ging om welke zaadjes levensvatbaar zouden zijn, gaat het bij deze maan om de kwetsbaarheid van de ontkiemende zaadjes. Niet alle ontkiemende zaadjes komen daadwerkelijk tot wasdom, want moeilijke omstandigheden kunnen alsnog voorkomen dat de zaadjes helemaal uitgroeien tot hun potentieel.

Aartsengel Michael: de grote beschermer.

Bij het thema van deze volle maan, past de aartsengel Michaël. michaelAartsengel Michaël is waarschijnlijk de meest bekende van de aartsengelen en zijn naam betekent: “Hij die is als God”. Hij wordt vaak afgebeeld als een mannelijke, krachtige en zeer machtige engel en gewoonlijk draagt hij een zwaard, waarmee hij soms in de afbeelding een demon of de duivel bedwingt. Daarmee wordt duidelijk dat een van zijn doelen is het verslaan van ego en angst. Hij helpt ons onze innerlijke demonen te verdrijven.

Zijn zwaard van Licht kan ingezet worden om negatieve energetische koorden die onze levensenergie verminderen, weg te laten snijden. Ook kun je symbolisch voorstellen dat dit zwaard je negatieve gedachten wegsnijdt.

Michael verdedigt alles wat puur en waar is. Hij staat symbool voor moed en kracht en kan worden aangeroepen tijdens gevaar, maar ook om je huis of auto te beschermen. Ik heb in nachtmerries nog wel eens de tegenwoordigheid hem aan te roepen. Wanneer ik zijn naam drie keer uitspreek, wordt ik in de regel wakker. Erg fijn als je in een droom in een kapotte lift staat die in een noodgang naar beneden stort!

Tot slot zorgt de machtige aartsengel voor spirituele bescherming. Om die reden roep ik hem aan voor iedere vorm van meditatie, lichtwerk en heling die ik uitvoer. Zo kan alleen dat wat van 100 procent licht is doordringen.

Naast zijn functie van grote beschermer, kan deze aartsengel ook nog worden geraadpleegd voor het vinden van je levensdoel. Hij helpt je erachter te komen wat jouw doel in het leven is en helpt je de juiste stappen te zetten bij het aanbrengen van verandering in jouw leven.

Thematiek van de Meditatie

Vorige maand hebben we gemediteerd op de levensvatbaarheid van onze zaadjes met de aartsengel Uriël. Deze maand vragen we Michael om deze zaden te beschermen en te helpen ze daadwerkelijk tot wasdom te brengen.Green seedling illustrating concept of new life

We richten we ons tijdens de meditatie van deze maan op wat we verder nog tot uitdrukking willen brengen en wat we willen steunen en beschermen. Dit kan Lichtwerk betreffen: welke gebieden op aarde wil je ondersteunen? Welke mensen wil je heling sturen? Maar het kan ook gaan om je eigen leven en de dingen die je daarin wilt ondersteunen of in beweging brengen. Denk daarbij ook aan werk, projecten, relaties, gezin en dergelijke.

De meditatie

Je kunt je om 20.00 uur bij mij en de andere Lichtwerkers die meedoen, aansluiten om te mediteren. Hoewel we allemaal op onze eigen plek zijn, kunnen we toch op elkaar afstemmen en zo een veld van bewustzijn vormen. Je zult merken dat mediteren daardoor vaak gemakkelijker gaat en een diepere kracht bevat. Wanneer je niet kunt deelnemen om 20 uur, kun je ook eerder of later afstemmen. Intentie is genoeg om je met ons en deze maan te verbinden.

De voorbereiding.

Je kunt eventueel de meditatie voorbereiden door op te schrijven welke dingen en mensen je wilt beschermen en steunen.

 • Voor je begint, kun je een kaarsje aansteken met daarbij jouw intentie voor de meditatie. Wanneer je dat prettig vindt, steek dan wat wierrook aan en ga rusten en ontspannen zitten.
 • Begin met het zuiveren van je ruimte. Ik doe dit altijd door een zuil van licht te plaatsen, een platinum net door de ruimte te laten halen en de ascentie vlam uit te nodigen. Ook gebruik ik altijd de auraspray Michaël van Crystal Angel Essences (te koop via de webshop).    
 • Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden, voor je contact maakt met het zilveren licht van de maan. Stel je hierbij voor dat wortels van je voeten diep de aarde ingaan.
 • Vraag Aartsengel Michaël je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming.
 • Verbind je met alle Lichtwerkers zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen.
 • Stel je daarbij voor dat er via je kruinchakra Kosmisch licht binnenkomt dat zich in je hart zetelt om het van daaruit naar de andere lichtwerkers te sturen. Je kunt dit voor je zien als lijnen of draden van licht die van hart tot hart lopen en zo een netwerk van Licht om de aarde vormen.
 • Wanneer iedereen verbonden is, sturen we met liefdevolleSyrie intentie licht naar het Midden-Oosten, met name Syrië, om de mensen daar bij te staan in de tijden van onveiligheid en onrust om zo vrede te brengen in dit belangrijke gebied op aarde. Vraag Michaël om bescherming te brengen aan alle mensen die dat nodig hebben. Vraag Zadkiël negativiteit te transformeren. Vraag de engelen van vrede tot slot om het gehele gebied te overlichten.
 • Stel je nu voor dat je naar de tempel van Aartsengel Michaël reist in de hogere dimensies. Deze tempel is schitterend blauw en schijnt van binnenuit. Je loopt een trap op naar deze tempel en wanneer je voor de massieve deuren staat, zwaaien deze vanzelf voor je open om je welkom te heten.
 • Je neemt plaats in een schitterend vertrek, waar in het midden een comfortabele troon staat. Door op deze troon plaats te nemen, eer je jouw ziel, die onsterfelijk en groots is. Aartsengel Michaël betreedt de ruimte en vraagt je allereerst of er iets is wat jij los wilt laten en wat hij met zijn lichtzwaard voor je weg mag nemen. Je geeft dit indien dit goed voelt aan en voelt hoe het lichtzwaard zijn werk doet.
 • Wanneer je vorige maan specifieke zaadjes hebt meegenomen na je ontmoeting met Uriël, kun je deze nu tevoorschijn halen en aan Michaël geven. Hij zal de zaadjes omhullen met beschermend licht voor hij ze teruggeeft. Wellicht heeft hij daarbij een boodschap voor je.
 • Vervolgens mag je hem bescherming vragen voor jezelf en anderen, voor zaken en voor dingen. Hij geeft ze met alle liefde (wanneer dit in overeenstemming is met de vrije wil van de ander uiteraard). Voel en zie zijn bescherming om je heen.
 • Mocht je vragen hebben over je levensdoel, dan mag je deze aan aartsengel Michaël stellen. Wellicht ontvang je indrukken, beelden of woorden die je inzichten geven. Soms kan de vraag ook in de loop van de komende weken beantwoord worden. Het is belangrijk dan goed open te staan voor de tekenen op je pad, zoals terugkerende adviezen die je krijgt of bijzondere synchroniciteiten.
 • Je bedankt de engel en hij vertelt je dat je altijd terug mag keren voor hulp, bescherming en begeleiding. Hij helpt je met alle liefde je gedachten afstemmen op de Hogere Waarheid.
 • Breng nu je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los.

Wellicht wil je eventuele inzichten naar aanleiding van deze meditatie opschrijven. Je mag ze altijd met me delen, wanneer dat prettig voelt.

Ik wens je een liefde-Volle Maan met mooie inzichten!

aartsengel%20michael%20essenceJe kunt jouw lichtwerk met de engelen ondersteunen door het gebruik van de Crystal Angel Essences. Voor de volle maan is de Aartsengel Michaël Essence een prachtige, maar ook de Aartsengel Zadkiel essence brengt verdieping.

Hartegroet,

Cathelijne

Bronnen:
http://www.circewicca.nl/maan/04.html
Doreen Virtue. Archangels 101. Hay House, INC, 2010.

Deze meditatie mag vrij worden verspreid, mits de bron wordt vermeld met het copyright.

© Angel Light Heart~ Cathelijne Filippo-Kokkeel

www.angelightheart.nl 

www.heart-healingart.nl

Een gedachte over “Volle maan meditatie 27 maart 2013: Maan van de Dood – bescherming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.