Engelen aan zee

2014-03-11 17.08.53Wat een drukke tijd is het geweest. De voorbereidingen voor de Earth Angel Fair zijn in volle gang. En zoals vaak wanneer ik me vol enthousiasme op iets nieuws stort, is het wat meer werk dan ik had ingeschat;-) Het is een bijzonder leerzaam proces met onverwachte wendingen, uitdagingen maar ook zeker zegeningen.

De afgelopen dagen had ik de nodige zaken te doen voor de Fair en vervolgens in te halen voor mijn eigen bedrijf. Een oven vol engelen, spirituele boodschappen schrijven en readings maken. Heerlijk werk. Maar ook een beetje gek in een week dat ik eigenlijk vakantie heb.

Toen ik vandaag enigszins uitgeblust mijn werk afsloot, bedacht ik me dat ik nog heling zou sturen naar een lieve engelenvriendin en haar zieke dochtertje in Noorwegen. Ik twijfelde of ik naar zee zou gaan of eerst een tukje zou doen en dan de heling. Terwijl ik de engelen en mijn lichaam vroeg wat er nodig was, begon mijn geliefde buurjongen zijn mengpanelen weer uit te proberen en een ietwat slecht klinkende disco te imiteren. Net het zetje wat ik nodig had. Ik reed in het zonnetje naar Noordwijk aan Zee.

Dia1Als geïncarneerde meerengel is de zee voor mij als een helende balsem voor de ziel. Van zeelucht is bekend dat deze veel negatieve ionen bevat. Daar fris je als mens van op. De zilte lucht is een geweldige aura reiniger. Daarnaast versterken onze intuïtieve gaven bij grote wateroppervlaktes zoals de zee. Contact met engelen is voor mij in zee (en in bad) altijd makkelijker dan waar ook. Ik besloot de weldadige energie van de zee naar mijn vriendin en haar baby te sturen, omdat ik van haar weet dat zij ook zo dol is op de zee.

Terwijl ik dus heerlijk aan zee liep en me bedacht dat ik Angelic Reiki wel kon combineren met de weldadige energie van de zee, pikte een raaf aan een zeester. Ik kan me de tijd niet heugen dat ik een zeester op het strand heb gezien. Omdat haar dochtertje naar een ster is vernoemd, wist ik dat de engelen ermee aangaven: doe het maar.

En zo liep ik aan zee in de schitterende zon, over knisperende schelpen en riep de engelen aan. Ik zegende het strand en de ruimte waarin mijn vriendin was, riep bescherming in en vroeg de engelen van heling hun energie met de onze te vermengen en hun helende vleugels om ons heen te slaan terwijl de energie van de zee haar liefdevolle werk mocht doen. Er borrelde diepe vreugde in me op. De energie van de engelen was sterk en vol warmte en positieve kracht.

Ik voelde hoe alle zware energie werd weg getild en er kwam een lichtheid in mijn energieveld en dat van hen. Terwijl ik dankte en de meditatieve (wandel)heling afsloot, viel mijn oog op allerlei zwerfvuil op het strand. Ik voelde het verzoek vanuit de engelen en elementen om het op te rapen. Nou neem ik me altijd als ik op het strand ben voor een volgende keer een vuilniszakje mee te nemen…om het prompt te vergeten. Maar er kwam heel duidelijk de boodschap: de zee heeft jouw energie geschoond, nu mag jij het strand schonen om het zeeleven te beschermen. Dan maar mijn handen vies maken. Tegen de tijd  dat ik bijna bij mijn strandopgang was, had ik aardig wat verzameld.

Precies op dat moment zag ik een schitterend, zuiver wit veertje liggen. Het straalde me toe. Witte veertjes zijn bekende symbolen van de engelen. Het zijn tekenen dat ze bij ons zijn. Dat 2014-03-11 17.47.23moest even op de foto voor mijn vriendin (en deze blog). Daar stond ik dan met heel onhandig een hand propvol plastic en de andere hand een smartphone. Terwijl ik probeerde het veertje op de foto te nemen, begon het voor me uit te dwarrelen. Grapjassen die engelen. Het bracht de speelse energie van de elfen met zich mee.

Na thuiskomst hoorde ik terug van mijn vriendin. Ze vertelde me dat ze na de geboorte van haar dochter een verzameling zeesterren van haar moeder kreeg, die de energie van zeesterren bij haar kleinkind vond passen. Wat een mooie bevestiging…en…ze was eindelijk na dagen in een diepe slaap gevallen.

Dank je wel engelen en moeder zee!

Wil je ook de helende weldaad van de zee ervaren? Hier zijn enkele ideetjes:

 • Het mooiste is natuurlijk naar de zee te gaan. Wanneer je dit bij zonsondergang en zonsopgang doet, versterken zon en zee elkaar in hun energetische weldaad.
 • Heb je geen zee in de buurt, neem dan eens een bad met zeezout en verbind je in gedachten met de zee, de dolfijnen en walvissen. Zij zijn multidimensionaal en je kunt je altijd met hun diepe wijsheid verbinden. Je kunt hierbij eventueel de crystal angel essences Engelendolfijn en Witte Walvis gebruiken (www.crystalangelessences.nl).
 • Wanneer je aan zee loopt, ga dan eens met je voeten in de branding staan of lopen. Er is in mijn ogen geen betere manier om te gronden en je energieveld te reinigen.
 • Maak echt contact met de zee en vraag haar om wijsheid.
 • Laat je innerlijk kind spelen. Lekker de zand tussen je tenen. Je kunt bijvoorbeeld een spiraal of labyrint maken van zeeschelpen.
 • En…heb je een vraag aan de engelen, zit je vast met iets, ga naar zee en vraag ze om hulp. Het antwoord zal veel makkelijker te ontvangen zijn!images

Veel liefs

Cathelijne
http://www.angellightheart.nl

 

5 gedachten over “Engelen aan zee

 1. Hilda Cardinaels

  Wat prachtig Cathelijne ! En ja wij waren onlangs aan zee en het heeft me oh zo deugd gedaan, dat ik besloten heb de Belgische kust van de Panne tot Knokke af te wandelen in een 3 à 4tal dagen. Nu weet ik dus waarom ! en wie me stilletjes geroepen heeft. Warme hartegroet en bedankt voor de tips ! Hilda Een mens doen glimlachen, is een mens voorzien van nieuwe energie. Hilda Cardinaels Nachtegaallaan 50 3650 Rotem 089/865194

  hildacardinaels@euphonynet.be http://home.euphonynet.be/hildacardinaels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.