Drakenmeditatie voor Werelddrakendag

Het vieren van de terugkeer van de drakenenergieDia1

Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot draken. Heb jij ook de roep van de draken gehoord in je dromen, visioenen, meditaties of via tekenen! Dat je daarin niet de enige bent, blijkt wel uit de World Dragon Day die op 25 oktober over de hele wereld wordt gevierd. Dr draken zijn sinds 2009 in mijn leven toen ze zich in mijn kunst manifesteerden en later in het drakenorakel en de drakenessences. Ik deel ze graag met je en heb een meditatie geschreven die iedereen tijdens Werelddrakendag kan door in afstemming op elkaar en de draken. Voel je vrij je aan te sluiten.

Tips voor het werken met de energie van draken.

  1. Draken komen bij ons wanneer we ons in een hogere staat van bewustzijn bevinden. Om dezeDia1 gemoedstoestand te bereiken, is spirituele beoefening (zoals meditatie) altijd een goede eerste stap.
  2. Om je bewustzijn verder te openen voor de Draken, kan het nuttig zijn om je te concentreren op een afbeelding van een draak. Je kunt de afbeeldingen op het Drakenorakel hiervoor goed aanwenden. Ook maak ik drakenbeelden, die op maat te bestellen zijn. Ook maak ik op maat drakenbeelden voor wie zich daartoe aangetrokken voelt.
  3. De leraar komt wanneer de student klaar is.” Hoewel de draken zich niet altijd zomaar laten oproepen, kunt je de weg vrijmaken voor hun aankomst door middel van een heldere intentie wat betreft de dingen in jezelf en je leven die je wilt transformeren. Je kunt dit aan de draken vertellen en aangeven dat je hun hulp zeer zou verwelkomen. Draken helpen hen die zichzelf helpen. Dus zorg ervoor dat je al begint met het aanbrengen van veranderingen op het gebied waarop je hulp nodig hebt. Hoe klein deze veranderingen ook zijn, het zal een signaal zijn van jouw verlangen naar verandering en groei.2014-07-17 18.40.11-1
  4. Gebruik het Drakenorakel om te werken aan je persoonlijke en spirituele groei.Gebruik Drakenessences van Crystal Angel Essences om je af te stemmen op hun energie.
  5. Bezoek een een leylijn en stuur er wit licht doorheen om de trilling van het gebied waar deze doorheen loopt te verhogen. De leylijnen worden soms ook wel drakenlijnen genoemd en je kunt je een kristallijne draak voorstellen die je helpt bij je lichtwerk op de leylijnen.
  6. Tot slot kun je onderstaande meditatie doen. Ik zal deze ook op mijn youtube plaatsen.

Drakenmeditatie

  1. Ze je voeten stevig op de grond. Voel hoe je ondersteund wordt door de stoel. En adem een Tree dragonpaar keer diep in en uit. Vraag dan om spirituele bescherming tijdens de meditatie.
  2. Stel je voor dat je in een oud bos loopt. De bomen zijn dik en knoestig en onder je voeten voel je een dik tapijt van mos. Spinnen weven hun webben tussen de takken en vogels zingen hun liedjes vanuit de bomen.
  3. Je loopt dieper en dieper het bos in en ademt de weldadige lucht in, terwijl de groene kleuren je in balans brengen. In het bos ligt een grot. Wanneer je deze tegemoet loopt, straalt er een rood licht vanuit de kristallen grot. In het midden heft een rode draak zichzelf op. Hij ademt het rode licht over en door je heen, waardoor je gevuld wordt met kracht. Je bedankt hem voor zijn gift.
  4. Je vervolgt je weg door de grot en komt bij een opening naar een alkoof van glinsterend oranje. Een oranje draak wacht je op te midden van gesteente van oranje calciet. De draak kijkt je in de ogen en uit zijn ogen schijnt een straal van oranje licht naar voren. Het licht omringt je en helpt je om je dromen te leven en je passie te volgen. Ook deze draak stuur je in gedachten je dank en je beweegt je dieper de grote grot in.
  5. Je komt dan in een gebied van stralend gele citrien. Een gele draak beweegt zijn klauwen dooryellow dragon je aura en je ziet hoe hij eventuele donkere koorden uit je energieveld snijdt. Dit zijn de negatieve koorden van angst tussen jou en andere mensen. De negatieve aspecten van deze contacten worden verbroken, zonder de gezonde aspecten van relaties weg te halen. Vervolgens raakt de gele draak zachtjes je zonnevlecht aan met de wilskracht van goudgele energie, die je helpt echt in je kracht te gaan staan. Je bedankt de draak en vervolgt je weg.
  6. Er verschijnt nu een mooie, groene draak. Hij wordt omringd door de meest briljante grot van smaragd. Er schijnt zacht groen licht uit zijn grote hart in het jouwe. Zo wordt je hart genezen en gevuld met vergeving van oude kwetsuren. Je voelt je hart groter en warmer worden, vol liefdevolle energie. Je stuurt vanuit je eigen hart liefde terug naar de draak voordat je zijn hol verlaat.
  7. In een volgende nis ligt een saffierblauwe draak. Vanuit haar keel straalt een helder blauw licht naar je keel chakra en het geeft je de kracht om je gevoelens te uiten en je waarheid te spreken. Je bedankt de blauwe draak voor diens hulp.
  8. Je blijft wandelen door de grotten als een indigo draak verschijnt in een donkerblauwe grot die lijkt op de nachtelijke hemel. Ze raakt jouw voorhoofd met het hare aan en stuurt haar indigo energie naar je derde oog om deze te openen. Je buigt diep voor deze grote Meester.
  9. Tenslotte betreedt je een mooie amethisten grot. Een grote paarse draak met vlindervleugels komt naar je toe. Ze ademt violet vuur en steekt er een kampvuur mee aan. Ze vraagt je alles wat jou niet langer dient in de vlammen te leggen. Dit kunnen gedachten zijn, gedragingen, oude pijn of andere patronen. Voel hoe je je steeds lichter en vrijer voelt en vergeet niet, de draak te bedanken voor haar vuur van transformatie.purple dragon
  10. Je hoort nu een rommelend geluid en je beseft dat je aan het einde van de grot bent aangekomen, waarover een grote waterval stroomt. De waterval schittert in regenboogkleuren. Je kunt veilig door het water lopen. Het reinigt je aura en brengt alle kleuren die je van de draken hebt ontvangen in jouw wezen in balans.
  11. Wanneer je uit de waterval stapt, zweeft een witte, kristallijne draak naar je toe. Deze draak is van een etherische schoonheid en doet je denken aan een eenhoorn met zijn witte, spiraalvormige hoorn. Ze landt voor je en raakt je voorhoofd aan met haar hoorn. Je voelt een vreemd tintelend gevoel. Er schijnt een diamantvormig licht uit je voorhoofd. Het zal je helpen je geestelijke kracht verstandig en met zuiverheid te gebruiken.
  12. Nu bent je klaar om terug te keren naar de plaats waar je begonnen bent, naar je eigen vertrouwde lichaam. Haal een paar keer diep adem. Voel je voeten stevig op de vloer en rek je uit. En open je ogen als je zover bent.

Ik wens je een magische World Dragon Day. Drakengroetjes, Cathelijne

Een gedachte over “Drakenmeditatie voor Werelddrakendag

  1. Pingback: Meditatie violet drakenvuur voor World Dragon Day, 15 oktober 2016 | Angel Light Heart Blog

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.