Help het veld van liefde, vrede en blijdschap op aarde herrijzen.

FenyaAfgelopen donderdag vertrok ik voor een lang weekend naar Madrid. Even daarvoor maakte ik een mystieke gids tekening. Daar liet zich een prachtige feniks zich oprijzen vanuit het vuur. Ik had niet eerder een feniks doorgekregen bij iemand en was er lichtelijk verbaasd over. Waarschijnlijk was de feniks daar verbaasd over, want ik sta niet te kijken van engelen, eenhoorns, vliegende paarden, engelendolfijnen en draken dus waarom dan wel van een feniks? De feniks werd dus op papier geboren en zij tekende zich als het ware door mij heen.

Op de donderdag was ik in Madrid en droomde ik heel heftig en druk. Ik bevond me in een zee tussen twee strijdende krachten die elkaar wilde vernietigen en daartussen zat ik ingeklemd. De schokgolven die door het geweld aan iedere kant werden opgezweept, botsten op het punt waar ik mij bevond samen en logischerwijs zou ik zijn verpletterd en verdronken. Ware het niet dat mijn droomzelf nog wel eens over bijzondere krachten beschikt en dus rees ik op boven de golven en kon ik de schokgolf als het ware berijden. Later besefte ik me dat het dezelfde kracht en beweging had als de feniks, maar hier was het element water in plaats van vuur.

De vrijdagavond kreeg ik een migraine aanval. We vertrokken snel terug van het etentje met unnamedvrienden naar ons vakantie appartement. Daar kwamen we erachter dat er aanslagen waren geweest in Parijs.

En zo zien we hoe de schokgolven over de aarde trekken en de energie van angst wordt aangewakkerd in de wereld. De vraag aan ons als lichtwerkers is om het licht en de liefde gaande te houden, want alleen liefde overwint angst (en haat wat een afgeleide is van de angst). Er wordt ons gevraagd er bovenuit te stijgen. Want ook al lijkt het dat wij als individu niets kunnen doen, gelukkig is dat niet helemaal waar.

Allereerst kunnen we zorgen dat ons hart open blijft voor de mensen om ons heen. Mijn moeder vertelde me vandaag nog dat er bij haar in een nabijgelegen stadje een gezin uit Syrië was komen wonen. Ze hadden een heel klein woonplekje gekregen voor hunzelf en hun twee kindjes en de moeder stond op het punt te bevallen van het derde kindje. Ze hadden helemaal niets. Dus een vriendin van mijn moeder was een inzamelingsactie begonnen en mijn moeder was op zoek gegaan naar lakens en keukengerei om te delen met het gezin. Een kleine moeite, maar voor de mensen een groot gebaar van welkom en solidariteit.

Maar ook energetisch kunnen wij als lichtwerkers zoveel betekenen. Immers, er is nu een groot field-of-loveveld van angst en haat op aarde aanwezig, die een donkerte meebrengt. Maar angst en haat zijn slechts de afwezigheid van liefde en vertrouwen. Donker is de afwezigheid van licht. Dus kunnen wij ons lichtje doen stralen. Niet door het donker, de haat en de vernietiging te proberen uit te bannen, maar door het licht en de liefde te versterken zodat het netwerk van liefde en licht, het veld van die energie, zo sterk wordt, dat er geen ruimte meer is voor het donker. 

Ik las zojuist in ‘de Healing Codes’ van Alex Loyd de woorden:

Als je doorvraagt, blijkt dat iedereen hetzelfde wil: liefde, vrede en blijdschap. (..) De meeste mensen beseffen niet dat liefde, vrede en blijdschap is waar ze werkelijk naar op zoek zijn.

Dia1Terug redenerend kun je dan dus stellen dat als wij als lichtwerkers het veld van liefde, vrede en blijdschap op aarde voeden, degene die hun weg kwijt zijn geraakt die makkelijker weer terugvinden.

Neem dus als je wilt iedere dag even de tijd het veld van liefde, vrede en licht op aarde te voeden!

Enkele suggesties:

 • brand een kaarsje en draag deze op aan liefde en vrede op aarde
 • bid het gebed voor vrede van de heilige Franciscus
 • doe drie keer per dag (of vaker als het zo voelt) de Grote Aanroep (the Great Invocation)
 • roep de engelen van vrede op en vraag ze naar die gebieden te gaan waar het nodig is
 • hetzelfde kun je doen met de violette vlam
 • check bij alles wat je doet, denkt en zegt of dit ingegeven is door liefde of angst

Wil je meer weten over (bovenstaand) lichtwerk met de engelen en hoe je dit doet? Je leest er meer over in mijn boek ‘Engelen op je pad‘.

Ik stuur je een hart vol lichtheid van ziel tot ziel!

Cathelijne

 

 

9 gedachten over “Help het veld van liefde, vrede en blijdschap op aarde herrijzen.

 1. Pingback: Help het veld van liefde, vrede en blijdschap op aarde herrijzen. | Greenspirit

 2. jo

  ik kreeg gisteravond, eenzelfde beeld als jij beschrijft met de golven, en veranderde in een rustige golf, het kan zijn dat het mailtje op dat tijdstip bij mij binnenkwam. Hoe bijzonder kan het zijn,
  vr gr Jo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.