Beach Ocean Challenge 

Hoe heerlijk is het om aan zee op vakantie te zijn. Na een week in de energie van elfen, natuurengelen en grafheuvels rond Tara en Newgrange in Ierland, zijn we deze week op het schiereiland Dingle. Een heel andere energie en landschap. Heerlijk voor de innerlijke meerengel.

De eerste avond liepen we langs het baaitje om te genieten van de schemering. Thuis neem ik altijd een tas mee om plastic te ruimen, maar hier had ik er niet aan gedacht. Er lag een schrikbarende hoeveelheid plastic op het mooie strand en de keitjes. Ik beloofde de natuurwezens later in de week te gaan ruimen.


Vervolgens kregen we een hoop slecht weer. We bezochten Fungi, de meest bijzondere dolfijn van Europa. In de jaren tachtig besloot hij in de baai van Dingle te gaan wonen en zwom hij met de vissersboten mee. Hij zocht steeds weer het contact met mensen op. En hoewel hij dat nog steeds doet, kreeg ik toch het gevoel dat het zomerseizoen geen pretje is voor deze vriendelijke dolfijn. Steeds weer zijn er dolfijnenboten om hem heen, die achter hem aan zitten en zo de ware magie van deze dolfijn feitelijk teniet doen. Want wat is er bijzonderder dan hem in alle rust en vrije wil naar je toe laten komen? Ik had goed onderzoek gedaan en we waren met een zeer klein bootje waarvan de schipper meer afstand hield van de gekte. Maar na vorig jaar met wilde dolfijnen te hebben gezwommen waar de dolfijnenboten wel de regels voor ecotoerisme en dolfijnen in acht namen, voelde ik toch een onrust en afkeer van de druktechniek het gebrek aan respect. Het plan was meerdere keren het water op te gaan deze week, maar het voelde niet goed en integer. In plaats daarvan hebben we vanaf een kleine landtong in alle rust naar hem gekeken. Ik voelde vanuit zijn ziel een grote roeping om liefde met de mensen te delen zodat we kunnen genieten van dolfijnen in vrijheid en een eind kunnen maken aan gevangenschap. Hopelijk doen ze iets aan de te grote groep boten, zodat Fungi ook in de zomer vrij kan zijn.


Vandaag is onze laatste dag op het schiereiland en eindelijk schijnt de zon en is het droog! Dus dit keer met zak en op de slippertjes naar onze mooie baai hier bij ons huisje. We hadden na een fikse wandeling een goede zak vol met plastic en konden op een bepaald moment niet meer kwijt. Op dat moment zag ik opeens een schedeltje liggen op het strand. Een bruinvisje had het leven gelaten. Het voelde als een uitroepteken bij het belang van het zorgen voor de Ocean en het oplossen van de plastic soep. 

Vast en zeker niet toevallig had Niels me net gisteren verteld van het grote effect van de Ice Bucket Challenge voor ALS. Deze actie kreeg veel kritiek maar had uiteindelijk een significant effect op bewustwording en fondsenwerving voor onderzoek en heeft bijgedragen aan nieuwe inzichten in het onderzoek. Opeens klikte er iets in mijn hoofd terwijl ik een steencirkeltje om het lijkje van de bruinvis legde. 


En daarom ben ik begonnen met de Beach  Cleanup Challenge. Ik ben vast niet de eerste, maar voel dat het van groot belang is… Dus doe je ook mee?

Zo werkt het (je kunt deze tekst copy pasten in je Facebook):

BEACH CLEAN UP CHALLENGE=======================

Hou jij van de zee, de dolfijnen en al het leven in de oceaan? Dan daag ik je uit voor de BEACH CLEAN UP CHALLENGE! 

IEDER JAAR KOMT ER ONGEVEER 8 MILJOEN TON PLASTIC IN DE OCEAN TERECHT. Jij kan een verschil maken, net als ik:

1. Ga naar een strand bij jou in de buurt. Neem een tas mee. Maak een heerlijke wandeling en raap al het plastic dat je tegenkomt op.

2. Maak er een foto van voor FB en gooi het dan weg in de recycle bak voor plastic.

3. Doneer wat je kunt missen aan http://www.theoceancleanup.com

4. Nomineer 3 anderen voor deze beach clean up challenge!!!


Liefde, licht en dank van de natuurengelen en dolfijnen!

Cathelijne 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.