Volle maan meditatie 16 september: karma loslaten met de engelen

moon-over-sea

Wat een bijzondere tijd is het. Ik kan me geen september herinneren die zo warm was. Als het even kan, loop ik op de zwoele zomeravonden langs de zee, of neem een kleine duik. De warmte in de lucht en de heldere lucht laten de maan steeds sterker stralen, terwijl hij steeds ronder wordt, want deze vrijdag is weer volle maan! Deze Oogstmaan gaat vergezeld van een maansverduistering. Daarnaast bevinden we ons in de 9e maand van een 9 jaar (in de numerologie is 2016 opgeteld een 9). Numerologisch betekent dit dat we in een jaar van afronding zitten en dat we ook naar afronding toegaan binnen dit jaar. Het is dus het einde van een cyclus. Tel daar nog eens de Mercurius retrograde bij op en je hebt een maand waarin oud karma losgelaten kan worden, waarin je oude zaken af kunt ronden. Laat oude partonen, overtuigen en emoties dus met liefde gaan. Ze hebben je veel geleerd en mogen nu worden losgelaten. Zo ontstaat er ruimte voor de pure potentie jouw zieledoelen te gaan leven Karma gaat dan niet over ‘straf’ of over goed en kwaad, maar simpelweg over de wet van oorzaak en gevolg. Je kunt nu zaken uit het verleden loslaten, zodat deze ‘oorzaken’ uitgezuiverd mogen worden en je andere gevolgen kunt gaan creëren in je leven.

Het trefwoord van de Oogstmaan is Onsterfelijkheid en dat past bij het karmische aspect dat deze tijd wordt uitgewerkt. 

Op dit moment van het jaar is het belangrijk de grote lijn voor ogen te houden. Kleinigheden zullen geen invloed uitoefenen op de loop der gebeurtenissen. Wat je nu oogst vormt weer het zaad voor een volgende oogst.En dat is niet verkeerd zo rond de planetaire stand waarin Mercurius Retrograde loopt. Deze planetaire invloed kan nog wel eens wat vertraging en miscommunicatie met zich meebrengen. Door de grote lijn voor ogen te houden, kun je daar met meer gemak doorheen bewegen.

En alsof dat niet genoeg was, is er ook dus ook een maansverduistering deze volle images-8maan.De betekenis hiervan op de mens is dat de maansverduistering ons aardse ego met haar behoeften verduistert. We krijgen daarentegen echter beter zich op ons goddelijk plan: onze taken in het leven. Doordat het ego even buiten spel wordt gezet, kun je dus je ziel meer naar voren schuiven en dit kan met creativiteit versterkt worden. Een verademing om de egoconflicten even los te laten.

Deze volle maan is het dan ook heel goed het verleden opnieuw vanuit een ander perspectief te bezien. Daarbij geldt een vierdubbele invloed:

  1. De Oogstmaan helpt ons oogsten wat we hebben gezaaid. Zo leren we van onze creaties die zijn ontstaan vanuit ons bewustzijn in het verleden.
  2. Mercurius Retrograde helpt ons orde op zaken stellen, oude zaken afmaken en oude contacten aanhalen waar dit passend is.
  3. De maansverduistering dooft de neigingen van het ego even uit, waardoor we met nieuwe blik naar oude zaken kunnen kijken.
  4. Dit negen-jaar helpt een fase afronden om naar een volgende cyclus te bewegen in je leven en ontwikkeling.

Een uitgelezen moment dus om zaken los te laten die je niet langer dienen en er eerst een goede blik op te werpen.

Gezamelijk afstemmen

Lichtwerkers zullen weer om 20 uur mediteren op deze volle maan. Natuurlijk kun je eerder of later gaan mediteren met de intentie je energetisch bij ons aan te sluiten. Vergeet niet ook weer eventuele edelstenen die je hebt in de volle maan te leggen, zodat deze oude energie los kunnen laten en gezuiverd en opgeladen kunnen worden.

De meditatie

Wanneer er iets is uit je verleden wat je graag vanuit een nieuw perspectief beziet om het los te kunnen laten, focus je hier dan op bij deze meditatie.

  • Steek voor je met de meditatie begint een of meer kaarsen aan. Je kunt daarnaast een wierrook stokje branden, of een olie in een verdampergebruiken. Ga rustig en ontspannen zitten.
  • Begin met het zuiveren van je ruimte. Ik doe dit altijd door een zuil van licht te plaatsen, een platinum net door de ruimte te laten halen en de ascentie vlam uit te nodigen. Ook gebruik ik altijd de auraspray Michaël. Je kunt bij deze meditatie ook eventueel de Akasha Essence gebruiken om meer zicht te krijgen op je karma, zodat je het makkelijker kunt loslaten.
  • Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden, voor je contact maakt met het zilveren licht van de maan. Stel je hierbij voor dat wortels van je voeten diep de aarde ingaan.
  • Vraag Aartsengel Michaël je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming.
    Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden, voor je contact maakt met het zilveren licht van de maan.
  • Stel je voor dat je je verbindt met alle Lichtwerkers zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen.
  • Stel je nu voor dat je je in een tempel van Licht bevindt in de Hogere dimensie. Voor templeje verschijnt een spiegel des tijds met daarnaast twee engelen van licht. De engelen van licht vragen je om met de ogen van je ziel de spiegel in te kijken.
  • Eerst zie je jezelf. Wat valt je op? Hoe kijk je naar jezelf als je met de liefdevolle ogen van je ziel kijkt?
  • Dan verschijnt er een periode uit je leven of zelfs een vorig leven. Wellicht zie je een bepaalde scène voor je. Je beziet deze scène met de ogen van jouw ziel. Wat valt je op? Wat was jouw les? Wat voor lering trekt jouw ziel hieruit? Hoe kun je dit als kracht meenemen in de toekomst?
  • Bedank voor de lering en geef de engelen dan aan dat je dit thema of deze gebeurtenis uit het verleden nu helemaal los laat. Zie voor je hoe het oppervlak van de spiegel des tijds verandert in transformerend violet met goud en zilver. Je weet dat de violette vlam de oude pijn en moeilijkheden heeft getransformeerd zodat alleen de opgedane wijsheid blijft bestaan.
  • Bedank de engelen voor hun hulp.
  • Je kunt nu als lichtwerker nog een bepaalde situatie op aarde in de spiegel en de violette vlam zetten. Zo heel je niet alleen jezelf met deze meditatie, maar draag je ook bij aan transformatie op aarde.
  • Wanneer je klaar bent, breng je je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Dan blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los.
    Dank je voor je moed en bereidwilligheid je ziel toe te laten

Ik wens je een mooie en magische volle maan!

❤ Cathelijne

PS je kunt je groeiproces ondersteunen met Crystal Angel Essences. De volgende zijn in de aanbieding, zo lang de voorraad strekt:

dia1

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.