Treed uit je comfortzone en leef vanuit de vreugde van je ziel

Vorige week besteedde ik een blog aan het leven van je zielsmissie, naar aanleiding van een vraag hierover. Wanneer we onze zielsmissie gaan leven, moeten we in veel gevallen uit onze comfortzone treden. Ik weet nog dat toen er opeens een drakengids in mijn leven verscheen die me vroeg een drakenorakel te maken, ik behoorlijk uit mijn comfortzone moest. Want dat ik met engelen werkte was toen in mijn leven, zowel privé als psycholoog destijds, al out of the box genoeg. Maar draken? Toch heb ik het gedaan, want wanneer iets werkelijk vanuit je ziel komt, dan voel je dat heel diep in je hart. Natuurlijk kun je zo een roeping vanuit je ziel evengoed negeren, maar ik heb het gedaan en er nooit spijt van gehad.

Hetzelfde gebeurde toen ik mijn goed betaalde baan als psycholoog opgaf om ZZPer te worden in dit spirituele werkveld. En hoewel ik heel soms mijn werk met studenten heb gemist, heb ik er buiten dat geen moment spijt van gehad, want in mijn huidige werk kan ik meer mijn unieke Licht schijnen.

In de vorige blog over zielsmissie deelde ik een aantal vragen die je dichterbij je zielsmissie konden brengen:

 • wat geeft me energie?
 • waarin draag ik iets bij aan anderen of de wereld?
 • wat geeft me vreugde?
 • wat gaat me makkelijk af en doe ik graag?
 • wat doet mijn trilling verhogen?
 • en het belangrijkste: wat zou de liefde doen en waarmee genereer ik het meeste Licht?

Leven vanuit je Ziel, betekent leven vanuit vreugde. Dus alles waar je hart van opent en je innerlijke kind van danst, draagt bij aan jouw vreugde en daarmee de verhoging van je trilling. Dat hoeft niet altijd over je carrière te gaan, maar kan ook gaan over hobbies en bezigheden die je ziel voeden.

Wat me brengt op een volgende vraag van een volger:

De blokkade waar ik mee worstel is dat ik het heel moeilijk heb om uit mijn comfortzone te treden,ik volgde muzieklessen(gitaar)en ik had het zo moeilijk om te spelen voor de leraar dat ik mijn lessen stop gezet heb,ik heb mij een aantal boeken over gitaarlessen gekocht met dvd’s en de auteur heeft ook filmpjes op youtube die ik kan bekijken.Het geeft me een veilig gevoel maar het is toch zonde omdat het al bij al toch wel plezant was maar ik heb zo een schrik om iets verkeerd te doen dat het niet meer lukte.Komt daar nog bij dat ik heel graag zing,luid en met plezier maar als ik gitaar speel krijg ik een schaamte over mij en zing ik enkel in mezelf of stil,zelfs als enkel mijn man me kan horen.Ik heb het gevoel dat dit almaar verergert. Ik ben aan mezelf aan het werken met affirmaties van Louise Hay in de hoop dat ik meer zelfvertrouwen krijg.

De eerste vraag hier is: wordt je blij van gitaar spelen en zingen? Het klinkt in deze omschrijving zeker door. Dus, het genereert Licht vanuit je Ziel! Hier is het dus niet zozeer dat iets niet resoneert met de Ziel. Hier is het het ego dat de boel verstiert. Want er lijkt een angst om fouten te maken. Het gaat hier letterlijk (en figuurlijk) om je stem laten horen.

Een eerste vraag is waar de blokkade zit. In dit geval lijkt het ego te willen beschermen tegen een vermeend gevaar. Waar is dat idee van een gevaar ontstaan? Was het in dit leven? Wellicht een vorig leven? Wat is de angst? Afwijzing? Hoe erg is het om geluid te maken dat anderen misschien niet mooi vinden? Mag je je vrij uiten?

Dat mag doorleefd en vervolgens getransformeerd worden. Daarvoor zijn allerlei werkvormen mogelijk van het werken met de violette vlam en aartsengel Zadkiel en Saint Germain tot en met coaching.

Daarna mag je in een nieuw veld van energie stappen: in je kracht met toestemming om jouw Licht te stralen (en te zingen en spelen). Affirmaties kunnen hierbij zeker ondersteunen.

Geef jezelf toestemming om dat te doen wat je vreugde geeft. Je ego zal nog wel even blijven sputteren. Herinner je eraan dat er geen gevaar is, dat het veilig is je stem te laten horen. Grond je in je aardesterchakra, in je eigen Licht. Bevestig dan voor jezelf: Ik geef mezelf alle ruimte om mijn ziel te laten stralen. En ga het dan doen. Ondanks dat het onwennig of eng voelt. Door het steeds weer te doen en eventueel angst of blokkades te verdragen, worden ze steeds minder krachtig.

Je vergroot zo de neuronale verbindingen van vrije uiting, muziek, zingen (of wat het in jouw geval ook maar is waarbij je uit je comfort zone wil treden lieve lezer) en bouw je nieuwe patronen door de kracht van neuroplasticiteit. Die nieuwe patronen worden steeds meer ingetraind en je voelt hoe je jouw zielenlicht steeds meer door je heen laat stromen en stralen. Tot het moeiteloos gaat en je er voluit van kun genieten!

Stel je dat maar eens voor. Hoe zou dat zijn? Breng jezelf helemaal in dat gevoel. Wat doe je? Wat zie je? Wat hoor je. Stel je voor hoe geweldig het voelt dit te doen, hoe bevrijdend voor je ziel. Je kunt op die manier droog oefeningen zoals sporters het doen en het bijbehorende positieve gevoel helemaal activeren en tot je nemen. Daarna wordt het steeds makkelijker dit ook in het echt te doen.

ZO kun je meer en meer gaan leven vanuit de vrije en liefdevolle expressie van je eigen ziel. Dat wens ik iedereen die dit leest van harte toe. 

Heb je er hulp bij nodig? Ik coach je er graag bij. Mijn coachingsaanbod vind je hier >>

8 gedachten over “Treed uit je comfortzone en leef vanuit de vreugde van je ziel

 1. karine maes

  Dankjewel lieverd,je legt de vinger op de pijnlijke plek want mijn keelchakra is geblokkeerd of zo voelt het voor mij toch aan(het voelt voortdurend dichtgeknepen),het komt waarschijnlijk door gebeurtenissen in dit leven en mss ook uit een vorig leven maar dat weet ik niet. Ik heb me nooit kunnen/mogen uiten,eerst door mijn moeder,later door mijn eerste man die wat narcistisch is. Nu heb ik een heel mooie relatie waarbij ik me veilig voel,maar dat niet durven uiten speelt me toch wel hoog op. Ik moet me echt veilig voelen bij mensen eer ik vrij kan praten Ik ga er in ieder geval aan werken met de tips die je gegeven hebt.

  Warme groet,

  Karine

  ________________________________

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Hoi lieve Karine,

   wat een prachtig inzicht en gelukkig weet je dat je nu wel veilig bent. Dus feitelijk is het vanuit dit leven gezien een ingesloten patroon, iets dat in je neurologische paden verankerd ligt. Laat ons brein nou veranderbaar zijn (zie neuroplasticiteit). Het is dus een patroon dat je kunt transformeren.

   Wat helpt?
   -visualiseren dat je vrij spreekt, vrij zingt, je vrij uit. Als je het je voorstelt, voel het alsof het NU is, met al je zintuigen erbij. Steek je armen in de lucht om die vrijheid te voelen. Als die vrije uiting een kleur had, wat voor kleur zou dat zijn? Vul dan je hele lichaam met licht in die kleur en laat het vooral heerlijk je keelgebied verzachten.

   Stap voor stap mag jij je stem laten horen. Volgens mij is het een prachtig geluid! Zowel aards als spiritueel gezien.

   Warme groetjes,
   Cathelijne

 2. Natasha Miguet

  Lieve Cathelijne,
  Ik lijk vooral op fysiek niveau last te hebben van mijn keelchakra,
  veel slijmpjes en jeuk in mijn keel en heb al van alles proberen te doen hiertegen, maar tot nu toe zonder echt resultaat.
  Heeft dit ook te maken met een geblokkeerd keelchakra volgens jou?
  Of toch eerder dat ik gewoon erg gevoelig ben voor verkoudheden en allergie?
  Dit vraag ik me al een tijdje af, of er enkel op fysiek niveau iets gaande is of dat het misschien toch een diepere oorsprong heeft.

  Dank je wel voor je interessante blogs en uitleg.
  Fijne dag nog!
  Veel liefs,
  Natasha

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Natascha,

   we hebben vier lichamen: spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek. Wanneer zich iets op het fysieke vlak manifesteert, is er vaak ook een blokkade in een van de andere lagen. Je kunt dit bij jezelf nagaan, bijvoorbeeld in meditatie. Bij de Lemurische Lichtwerk Cursus kun je de vier lichamen eens langslopen specifiek met je keel in gedachten.
   Ik raad altijd aan de huisarts in te schakelen als een dergelijke klacht te lang aanhoudt en tegelijkertijd te kijken wat het je te vertellen kan hebben. Uit je je voldoende? Spreek je je waarheid?
   Omhul jezelf met de kleur blauw. Visualiseer helend blauw licht in het gebied. Drink veel water. Neem vitamines. En voel na of je iets mag uiten dat geblokkeerd is geraakt.
   Zo zorg je op alle niveaus goed voor jezelf.
   Beterschap en veel liefs!
   Cathelijne

 3. Gaya Söntjens

  geweldige blok en zo herkenbaar. Maar het is heerlijk als je ermee aan de slag gaat en er komt hulp van alle kanten. Wat een bevrijding als die ogen van de ander je niet meer in de weg zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.