Channeling van Aartsengel Michael: een Licht zijn voor anderen zonder in de helper-valkuil te trappen

Het is een voorrecht te mogen werken met Engelen, Aartsengelen en andere Lichtwezens. En het is heus niet aan mij voorbehouden. Ik geloof dat iedereen contact kan maken met de Lichtwerelden, bij de juiste afstemming en spirituele ontwikkeling.

De aartsengel waar ik al zeker sinds de tweede helft van de jaren 90 krachtig contact mee heb, is aartsengel Michael. Ik begon destijds met het channelen van zijn boodschappen en hij begeleidt me nog steeds. De eerste Crystal Angel Essence die ik ooit maakte, was dan ook die van aartsengel Michael. Onlangs was het tijd deze weer aan te vullen. Iedere essence wordt bij het opnieuw maken ook opnieuw afgestemd. Soms betekent dat, dat het edelsteenelixer extra edelstenen krijgt. Soms betekent het dat er een specifieke energie meekomt die voor dat moment extra nodig is.

De drakenschedel die Avonlea representeert

Deze keer had ik zelf te maken met het omgaan met zorg in de familie die een hoop energie kostte, maar ook veel oude patronen tussen verschillende familieleden activeerde. Alles vanuit de intentie van liefde, maar toch met erdoorheen de energie van angst en andere patronen die wel wat Licht konden gebruiken. Voorafgaand aan het afstemmen van het elixer, had ik dus een heling ontvangen in mijn piramide van Licht (hierover lees je trouwens meer in zowel Leef vanuit je Ziel als Lemurisch Lichtwerk).Even daarvoor had zich al een nieuwe drakengids aangediend en wel eentje uit de negende dimensie. Ze bracht me naar de piramide en stuurde daarbij lucht en Licht in de situatie, waarna Aartsengel Michael de nodige koorden sneed.

Bij het afstemmen van de essence, greep Michael terug op deze heling en het leek me mooi er wat van te delen, omdat ik weet dat veel mensen te maken krijgen met familie, vrienden en partners die door moeilijke stukken heen gaan en waarbij wellicht de neiging ontstaat dingen over te nemen of voor ze op te willen lossen.

Geliefde Zuster van Licht,

Prachtige aartsengel Michael afkomstig van http://www.mariusfineart.com

Ik Ben Aartsengel Michael en we hebben zojuist belangrijke, karmische koorden gesneden. Zoals onze drakenzuster Avonlea zojuist benadrukte, is het nu tijd voor jou om boven oordeel uit te stijgen. Je kunt dit alleen doen wanneer met compassie en onthechting.

Terwijl je door je eigen zielelessen heen gaat, mogen anderen door die van hen heen. Je kan het niet voor ze doen. Hoewel je ze kunt steunen en adviseren, wanneer hier om wordt gevraagd, hebben ze nog steeds hun eigen pad te gaan op hun eigen tempo.

Als ze op problemen afstevenen, zonder te luisteren, dan zullen ze moeten leren de consequenties hiervan in eigen leven te dragen. Net zoals je de lessen van anderen niet voor ze kan leren, help je ze ook niet door steeds hun troep voor ze op te ruimen. Ze zullen alle effecten van hun keuzes moeten zien om de les echt te leren. Jouw les is dan ook om weliswaar aanwezig te zijn, maar de verantwoordelijkheid niet over te nemen.

Het is net als ‘holding the space’ tijdens Angelic Reiki. Je kunt dit wanneer ze om hulp vragen voor hen doen zodat hun Licht door kan komen. Dit is een aanwezig zijn, heel anders dan steeds als vliegende kiep de rommel van de ander opruimen waarbij je ze niet verder helpt.

Dit is een les voor ieder die een spirituele gids wil worden. In dit geval kun je de situatie in het hoogste Licht houden en dan loslaten. Zodra je merkt dat je gefrustreerd raakt, verantwoordelijkheden overneemt van anderen of in andermans drama wordt meegenomen, doe dan een stapje terug. Centreer je. Stap in je hoogste Licht. Stuur je Licht naar de situatie voor het hoogste goed van iedereen.Laat dan los. Feitelijk is dit Lichtwerk op het persoonlijke niveau. Laat de uitkomst los en focus op het Licht.

Laten we nu de essence afstemmen en deze belangrijke les meenemen, van het ‘in het Licht houden’, karma clearing en jezelf losmaken van wat niet jouw verantwoordelijkheid is.

Ik Ben Aartsengel Michael.”

Tijdens het afstemmen van de essence, werd deze in de Blauwe Straal gezet en ontving ik een initiatie in deze Kosmische straal. De straal werd in mijn aura, handen en derde oog geplaatst, zodat ik deze kan gebruiken in mijn Lichtwerk en bij heling.

Het bijzondere is dat de essences meegroeien met de energie van het moment, in mijn eigen leven en in dat van anderen. Zo kunnen er steeds hogere Lichtfrequenties in worden opgenomen, die ons op hun beurt helpen meer van ons eigen Zielelicht te integreren.

Met grote dank aan aartsengel Michael en Avonlea voor deze mooie ondersteuning.

Liefs en Licht,

Cathelijne

PS de essence is ondertussen in de webshop toegevoegd. Bestel hier >>> 

4 gedachten over “Channeling van Aartsengel Michael: een Licht zijn voor anderen zonder in de helper-valkuil te trappen

 1. Natasha Miguet

  Wat mooi, lieve Cathelijne.
  Ik werk de laatste dagen ook veel samen met aartsengel Michael en hij geeft me veel tekens van zijn aanwezigheid. Zoals de ruimte die ineens warmer lijkt aan te voelen, blauwe kleur in de ruimte, me beschermd voelen, als ik youtube open spontaan video’s over hem tegenkomen, en nu deze mooie blog van jou over hem. 🙂
  Fijn dat de Draken energie ook nog erg binnen komt bij jou, naar mijn gevoel lijkt de energie van aartsengel Michael ook erg op de Draken energie. Ze voelen allebei erg warm en beschermend aan. ❤
  Ik hoop dat je een fijne week verlof hebt gehad.
  Dank je om deze prachtige blog met ons te delen.
  Veel liefs,
  Natasha

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Natasha,
   altijd zo leuk je reacties te lezen! Bijzonder bij jou ook veel samenwerking met aartsengel Michael en de draken. Het is niet een combinatie die voor de 3D mind heel logisch is, zeker omdat Michael nog wel eens werd voorgesteld als vechtend tegen een draak (als vervangen voor vechtend tegen de duivel). Toch is mijn ervaring dat beiden licht brengen en ondersteuning bij lichtwerk. En ja die warmte en blauwe kleur die herken ik helemaal!!
   Veel liefs terug!
   Cathelijne

 2. Eerin Naus

  Hoi Lieve Cathelijne,

  Nou…, toch even per mail we hebben het hier afgelopen weken samen diverse malen over gehad en het is heel fijn dat je er nu een blog aan wijdt want ik denk dat velen van ‘ons’ hier mee te maken krijgen. Ik heb het er ook regelmatig over gehad met mensen in mijn omgeving, en wat ik dan terug krijg is dat je soms niet anders kan dan in de helper-rol te stappen omdat de persoon waar het om gaat het niet zelf zou kunnen omdat zij / hij ‘ziek’ is. Ik weet nooit hoe ik daar op moet / kan reageren want ik vind dat het niet waar is maar kan het dan niet uitleggen. Het voelt voor mij namelijk iets te gemakkelijk in bepaalde situaties om te zeggen dat iemand zelf de verantwoordelijkheid niet kan nemen vanwege (meestal psychische) ziekte. Hoe kijk jij daar tegenaan, en hoe kijkt Aartsengel Michael daar tegenaan?

  Liefs Eerin ________________________________

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Ja Eerin, dat is een heel goede vraag! In dit geval ging het over een voorbeeld waarin de neiging ontstond verantwoordelijkheid over te nemen die niet van mij was, om beslissingen te nemen voor een ander, die niet aan mij waren (ook al was het niet opvolgen van eerdere adviezen een van de redenen waarom het nu zo slecht ging met deze persoon). Allemaal goed bedoeld om diens proces te versnellen en de moeilijkheden voor hem uit de weg te ruimen. In dit geval was dat niet wat de ziel uiteindelijk zou helpen.
   Maar dit soort situaties zijn natuurlijk niet ‘one size fits it all’. Wellicht zijn er situaties waarin een mens volledig afhankelijk is van de omgeving. Dan is er in dat geval een andere levensles gaande. Maar wat jij omschrijft klinkt niet helemaal zo. Het is een fijne lijn om te bewandelen. De kunst is er te zijn voor de ander en de ander in diens kracht te zetten. Om te helpen waar gevraagd, maar niet ‘over te nemen’. Want dan creëer je een afhankelijkheidsrelatie die de ander feitelijk klein houdt.
   Michael zegt altijd: wat zou Liefde doen en wat zou Licht doen? Vaak zitten we met goede bedoelingen in de helperrol, maar kan er ook heel sneaky ego in sluipen, waardoor we gaan redden op een manier die de ander afhankelijk maakt. Hoe meer we vanuit gronding in 5D en vanuit afstemming op de eigen ziel in deze situaties gaan staan, hoe helderder we kunnen voelen wanneer wel en wanneer niet te ‘helpen’.
   Goede vragen om aan iemand te stellen zijn: ‘wat moeilijk, en wat wil je hier aan gaan doen?’ In plaats van vanalles te gaan verzinnen voor de ander. Ieder is ervaringsdeskundige over zijn of haar eigen leven. Soms zien we dat even niet, en dan is het fijn als een ander het ons helpt herinneren.
   Beantwoord dit een beetje je vraag?
   Liefs
   Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.