Volle maan van het Weerlicht: mediteer op 22 augustus

Op 22 augustus is de maan weer vol en voor de tweede keer op rij staat deze in Waterman. Dat betekent dat je voor de tweede keer de kans krijgt jouw meesterschap te bereiken over de gecombineerde energie van Waterman en Leeuw. Wat dit vraagt? Dat jij je bewust wordt van jouw eigen rol in de maatschappij. Je mag helemaal authentiek jezelf zijn, volledig in je kracht en in je Licht, terwijl je jouw bijdrage levert aan het grote goed. Dat kan betekenen dat je je minder aantrekt van wat anderen van je vinden, terwijl je jouw unieke Licht straalt. Het kan ook betekenen dat je een krachtige innerlijke roep voelt om iets te doen aan bepaalde zaken in de wereld. Zo voelde ik de innerlijke roep een blog te schrijven over hoe je jouw Lichtwerk in deze tijd kunt toevoegen ten behoeve van het grote geheel. Ook ben ik me aan het verdiepen aan wat ik niet alleen prive maar ook zakelijk kan doen om mijn bijdrage te leveren op het gebied van het klimaat. Wat het ook is waartoe jij je geroepen voelt, weet dat jouw stem telt. Misschien denk je bij jezelf ‘het is een druppel op een gloeiende plaat’ maar als iedere Lichtwerker zijn druppel bijdraagt, kunnen we de boel heerlijk verkoelen!

Deze maan staat bekend als de Maan van het Weerlicht. De volle maan is altijd een moment in de maand om naar binnen te keren. Neem de tijd om contact te maken met jezelf, met je eigen energie. De volle man van Weerlicht staat voor wijsheid. Dus maak contact met je eigen wijsheid (haha of eigenwijsheid;-)) en wat deze je te vertellen heeft. Eerst naar binnen keren dus voor jouw wijsheid en innerlijke waarheid en deze vervolgens op jouw unieke, creatieve manier toevoegen aan het grote geheel.

Deze volle maan kun je nog meer gevoeligheid ervaren dan gewoonlijk. Dat nodigt uit om jezelf zozeer te vullen met je eigen Zielelicht, dat er een nieuwe bescherming ontstaat: eentje van binnenuit. Want hoe meer je totaal trouw bent aan jouw eigen hoogste trilling, hoe meer je uiterlijke omstandigheden hierop mee gaan bewegen.

De meditatie

We mediteren gewoonlijk om acht uur tegelijk met andere lichtwerkers om zo onze meditatie en intentie te versterken en vleugels te geven. Natuurlijk kun je ook eerder of later aansluiten en met intentie jouw kracht bij de onze voegen.

 1. Steek voor je met de meditatie begint een of meer kaarsen aan. Je kunt daarnaast een wierrook stokje branden, of een olie in een verdamper gebruiken.
 2. Ga rustig en ontspannen zitten.
  Begin met het zuiveren van je ruimte. Ik doe dit altijd door een zuil van licht te plaatsen, een platinum net door de ruimte te laten halen en de ascentie vlam uit te nodigen. De engelenessence Zadkiël of die van Saint Germain kan je ook helpen de ruimte te zuiveren.
 3. Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden. Maak daarbij contact met je aardesterchakra dat zich 20-30 cm onder je voeten bevindt. Zie voor je hoe deze is verbonden met het kristallijne grid om de aarde en de kern van moeder aarde. Het vult zich met licht. Vul jezelf vervolgens helemaal met dit licht en straal dit vervolgens je aura in om jezelf van binnenuit te beschermen. Dit is jouw licht, jouw golflengte. Alles wat er op resoneert is welkom en de rest beweegt vloeiend langs je heen. Aartsengel Michael kan je hierbij helpen. De Crystal Angel Essence Michael is hier een fijne aanvulling op.
 4. Verbind je in gedachten en vanuit je hart met alle Lichtwerkers zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen.
 5. Stel je daarbij voor dat er via je zielssterchakra (zo 30 cm boven je kruin) Kosmisch licht binnenkomt dat zich in je hart zetelt om het van daaruit naar de andere lichtwerkers te sturen. Je kunt dit voor je zien als lijnen of draden van licht die van hart tot hart lopen en zo een netwerk van Licht om de aarde vormen.
 6. Je kunt hier eventueel nog een extra intentie aan meegeven voor een bepaald gebied of een bepaalde kwaliteit die we nu op Aarde nodig hebben. Richt je daarbij altijd alleen op wat je WEL wilt zien in de wereld!
 7. Adem nu naar je hart en stel je voor dat je hart een tempel van Licht is dat jij betreedt.
 8. Nu zie je eerst aartsengel Jeremiel aan je verschijnen, de engel van het levensoverzicht. Neem de tijd met hem te bespreken wat jouw ware doel is, of je op schema loopt en waarin je je al dan niet geblokkeerd voelt. Hij helpt je hier graag mee. Geef de intentie mee dat je trouw wilt zijn aan jouw hoogste blauwdruk en zielenplan.
 9. Vervolgens voegt Aartsengel Zadkiel zich bij jullie met zijn Gouden, Zilveren en Violette Vlam. Deze houdt hij in een grote gouden schaal en hierin mag je symbolisch alles loslaten wat je tegenhoudt.
 10. Tot slot verschijnt aartsengel Michael. Je vraagt hem met zijn zwaard van licht en waarheid eventuele angsten los te snijden en je het zelfvertrouwen te geven om stappen voorwaarts te zetten.
 11. Er verschijnt nu een kristallen tafel in het midden van de ruimte en je gaat hier op liggen. De aartsengelen staan er omheen. Je geeft toestemming aan je Ziel om met je te versmelten. Zie een schitterend licht naar je toekomen. Het is onbeschrijfelijk mooi en krachtig. Dit ben jij. Ten diepste. En je voelt hoe deze kracht van licht helemaal met jou versmelt.
 12. Wanneer je voelt dat dit proces klaar is, kun je voor jezelf en naar de engelen een intentie uitspreken dat jij gaat leven vanuit hart en ziel.
  Breng dan je bewustzijn langzaam weer terug naar de ruimte waarin je begon en je eigen vertrouwde lichaam. Grond jezelf goed en haal een paar keer diep adem voor je je ogen opent.

Schrijf je inzichten op om later weer even naar terug te keren.

Ik wens je een prachtige meditatie en liefdevolle volle maan!

❤ Cathelijne

P.S. zoals het belangrijk is dat we ieder onze Goddelijke Blauwdruk leven, zo geldt ook hoe belangrijk is dat we met elkaar op Aarde de hoogste tijdlijn kiezen. Ik deel nogmaals deze korte meditatie voor de Nieuwe Aarde. Zo kun jij ook energetisch meebouwen aan een Nieuwe Aarde.

Behoefte aan meer inspiratie zodat jij meer gaat leven vanuit je eigen Ziel en jouw Lichtwerk bijdraagt aan de aarde? Lees dan een van mijn boeken. Je vindt ze hier>>>

2 gedachten over “Volle maan van het Weerlicht: mediteer op 22 augustus

 1. wies1950

  Dankjewel lieve Cathelijne voor je bericht Lichtwerk is nodig.Ook ik heb veel last van alles wat er in de wereld gebeurd en dan is jouw mail heel welkom.Zo ook de mooie maanmeditatie die ik vanavond ga doen.Net heb ik de nieuwe Aarde meditatie weer gedaan en een mooie leylinenmeditatie .Echt een dag om naar binnen te keren.Het water komt met bakken uit de hemelWens ons allen vanavond een mooie maanmeditatie. Apart al 3 x geen maan te zien maar wel te voelen.Liefs van WiesVerzonden vanaf mijn Galaxy

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Graag gedaan lieve Wies. Ik hoop dat je een fijne maanmeditatie hebt gedaan en wat fijn dat je ook de nieuwe aardemeditatie hebt gedaan en een mooie leyline meditatie! Heb een fijne week. Veel liefs Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.