Een oproep: Focus je op Liefde deze Nieuwe Maan

Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik intens Lichtwerk mogen doen gericht op het omhoogtillen van de trilling van de wereldwijde situatie rond Covid en ook rond Vaccinaties. Het geheel roept in het algemeen nog altijd ontzettend veel angst, polarisatie en negativiteit op. Hoewel er natuurlijk ook positieve dingen gebeuren.

Aartsengel Michael had me aangegeven dat dit Lichtwerk plaats mocht vinden, al heb ik bij het doen ervan ook aangegeven dat het alleen hen mag raken van wie de Ziel daarvoor open staat. Op welke trilling we functioneren is immers onderhevig aan de vrije wil en die mag nooit in het geding komen.

Wie mijn eerdere blog heeft gelezen over mijn Lichtwerk bij de Michaelskerk van Oosterland, die weet dat ik destijds – net als in 2017 in Californië – zeven orbs van Licht ontving van Michael. Er was er nog eentje over en die mocht worden aangewend om deze situatie Lichter te maken.

Terwijl ik werd ondersteund door mijn helende Lichtteam, waren er ook andere lieve Lemurische Lichtwerkers* die het Lichtwerk ondersteunden en hun Licht en intentie aan het geheel toevoegden.

Voor mij voelt de energie sindsdien veel Lichter (het zonnetje helpt ook!) en vooral liefdevoller.

Een van de geestelijke helpers was Meester Hilarion, de helende Meester van de Groene Straal van Heling en Manifestatie. Hij voegde aan de orb van Michael helende Lichtcodes toe en ik voelde er een diepe liefde instromen. Hilarion gaf daarbij aan: Love heals everything.

Aartsengel Rafael voegde er vervolgens allemaal kleine particles van smaragdgroen Licht aan toe en hij gaf aan dat balans de sleutel is tot het helen van deze Aarde (en de mensheid): ‘Balans is de sleutel tot het helen van deze Aarde. Een balans in alle dingen. Een geven en nemen. Gelijkheid voor ieder. Zorg voor de Aarde. Een balans van natuurlijke bronnen en een terugkeer naar de natuur.’

Dit weekend las ik het boek It’s the thought that counts van David R. Hamilton. Een inspirerend boek dat spiritualiteit en wetenschap bij elkaar brengt. Een van de passages die mijn aandacht trok was deze:

‘The good news is that we can change aspects of our lives simply by changing our attitudes.

Collectively, we also create events in the world. As well as showing that the body and mind are connected, science has also demonstrated that we are intimately connected to each other in such a way that every thought and feeling sends ripples throughout the entire universe.

While each person has what may be called a ‘mental and emotional climate’ representing their general mental and emotional state, we all share a collective mental and emotional climate. And just as our personal climates influence what happens to us in our personal lives, so our collective climate influences what happens to us on a world scale. What goes on all over the world is merely a projection of how we, collectively, think and feel.’

Hoe belangrijk is het dus dat we onze gedachten ten positieve aanwenden. Voor onszelf, maar ook voor de wereld.

Lichtwerkers die mijn boeken lezen, die zullen waarschijnlijk ook de overstap willen maken van 3D naar 5D en hier mogelijk hun meditaties en innerlijke werk op focussen. Als er daarbij een ding van belang is, dan is het dat we de sprong maken van angst naar liefde. Wanneer je dus merkt dat er angst (of wanhoop, of machteloosheid, of depressie, of hopeloosheid) in je is om de staat van de wereld (wat je ‘point of view’ daarbij ook is), richt je dan op liefde. Stuur liefde naar de wereld. Stuur liefde naar de mensen. Stuur liefde naar de mensen die het anders zien. Stuur liefde naar de medicijnindustrie. Stuur liefde naar de overheid. Stuur liefde waarheen het maar wil gaan en stel je een geheelde wereld voor. Stel je een wereld voor waar naar hartelust geknuffeld wordt. Stel je een wereld voor waar er gelijkheid is. Stel je een wereld voor waarin we goed voor onszelf en elkaar zorgen. Stel je een wereld voor waarin preventie en gezond leven veel belangrijker zijn dan economie en gewin. Stel je een wereld voor waarbij we gezond eten en de overvloed van moeder Aarde gelijk verdelen en in dankbaarheid tot ons nemen…etc…

Dit is niet zomaar een wollig idee. Zelfs de wetenschap onderkent de kracht van liefde. Zelfs biologisch kan gezegd worden dat jonge dieren die meer moederliefde krijgen, beter groeien. Liede doet groeien, angst onderdrukt groei. Dat geldt in mijn optiek niet alleen voor de groei van kleine dieren en mensen maar voor alles en iedereen en ook voor onze spirituele groei.

Het zit hem niet alleen in de gedachten die je uitzet, maar ook ieder woord dat je spreekt. Ieder woord heeft een vibratie en heeft effect op jouw lichaam en op het lichaam van een ander waartegen je spreekt. Dus spreek met liefde. Spreek woorden van hoop. Richt je op verbetering. Richt je op verbroedering. Richt je op eenheid**.

Vannacht is het nieuwe maan. De nieuwe maan is altijd een moment om ons af te stemmen op onze intenties. Het brengt de energie van een nieuw begin, een nieuwe start.

Daarom wil ik jou en iedere andere Lichtwerker die hiertoe een innerlijk ‘ja’ voelt, vragen om deze nieuwe maan en het liefst de hele week volgend op deze nieuwe maan de focus te leggen op Liefde. Stuur je liefde naar je medemens. Stuur je liefde naar de medische wetenschap. Stuur je liefde naar Afghanistan. Stuur je liefde naar alle vluchtelingen. Stuur je liefde naar de bossen. Stuur het naar waar jij maar voelt dat het nodig is op Aarde. En stuur het ook waar je het wellicht moeilijk vindt om het heen te sturen. De mensen waarover je een oordeel hebt. De beslissers waarvan je vindt dat ze hun macht misbruiken. Laat liefde alles doortrekken. Zie voor je hoe er zacht roze Licht door alles en iedereen heen stroomt die er maar voor open staat. En zie voor je hoe het de wereld als geheel zachter maakt, veiliger, liefdevoller, gezonder, Heel!

Ik stuur je mijn liefde, van mijn hart naar het jouwe!

Liefs,

Cathelijne

*Je leest meer over Lemurisch Lichtwerk in mijn gelijknamige boek.

**Je leest meer over Eenheidsbewustzijn in mijn gelijknamige boek.

11 gedachten over “Een oproep: Focus je op Liefde deze Nieuwe Maan

 1. Yvonne den Doop

  Lieve Cathelijne,

  Wat krijg ik altijd een warm gevoel bij wat jij schrijft.
  Zo mooi en zo puur.
  Ik heb al 2 boeken van je gelezen, en ik moet eerlijk zeggen dat jij zoveel licht uitstraalt.

  Van de week had ik de meditatie van de draken gedaan, in de grot , voor de chakra reiniging.
  Zo mooi.

  Ik ben echt fan van je.
  Ik voel me ook ontzettend verbonden met je boeken en met je kaartjes.

  Dankjewel hiervoor 🙏

  Veel liefs,
  Yvonne Schijva

  Verzonden vanaf mijn Galaxy

 2. Yvonne Schijva

  Lieve Cathelijne, ⚘

  Wat krijg ik altijd een warm gevoel bij wat jij schrijft.
  Zo mooi en zo puur.
  Ik heb 2 boeken van je gelezen, en ik moet eerlijk zeggen dat jij zoveel licht uitstraalt.
  Van de week had ik de meditatie van de draken gedaan, in de grot , voor de chakra reiniging.

  Zo mooi.
  Ik ben echt fan van je.
  Ik voel me ook ontzettend verbonden met je boeken en met je kaartjes.
  Dankjewel hiervoor 🙏

  Veel liefs,
  Yvonne ⚘

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Yvonne, wat fijn om te horen. Dat doet natuurlijk altijd goed. Dit soort teksten die ‘moet’ ik als het ware schrijven. Niet dat het me opgelegd wordt hoor, maar dan komt er een soort innerlijke roep en ook al heb ik een lange to do lijst met andere dingen, dan krijgt die roep natuurlijk voorrang. Veel liefs Cathelijne

 3. Anna van der Geest

  Hallo Cathelijne,

  Allereerst wil ik je zeggen dat ik heel blij ben met jouw site. Zeer leerzaam.

  Waar ik wel mee zit is dat iedereen het maar over het vaccin heeft. C-19.

  Het is geen vaccin, maar een gen therapie en het zou fijn zijn als iedereen dit ook bij zijn naam gaat noemen. Hopelijk worden er dan meer mensen wakker en zijn we sneller van deze gekte af.

  Hartengroet, Anna

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Hoi Anna,
   dank je wel voor je reactie. Ik lees je frustratie.

   Ik ben geen arts. Dus ik gebruik het woord dat in de volksmond wordt gebruikt. Medische discussies laat ik over aan degenen die expert zijn op dat gebied.

   Mijn boodschap gaat over hoe we spiritueel en energetisch het beste staande blijven in de energie van het moment en hoe we ons richten op dat wat we WEL in de wereld willen zien. In het geval van deze blog: liefde!

   Lieve groetjes,
   Cathelijne

 4. Gaya

  lieve Cathelijne, ik kreeg een vergelijkbare boodschap door, maar als antwoord om mijn sombere gevoelens en vermoeidheid. Verander je energieveld hoorde ik en begin met liefde aan jezelf te geven en als je helemaal vervult bent aan de wereld en Moeder Aarde. Ik ontving zoveel liefde en hulp om allereerst liefde aan mezelf te geven dat daarna het contact met de wereld en de Aarde vanzelf ging.
  Ik mis in je prachtige schrijven dit punt: van liefde voor jezelf, Voor mij is het essentieel.
  Hart en Lichtgroet Gaya

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Gaya,
   dat is helemaal waar wat je daar schrijft en zeer zeker essentieel! Dank je wel voor de mooie aanvulling. En…zo binnen, zo buiten;-) Ik heb gemerkt dat als ik liefde aan de Aarde stuur, de liefde in mezelf ook meteen enorm toeneemt. Dus het werkt beide kanten op. Maar het is natuurlijk altijd het mooiste van binnen te beginnen en naar buiten toe te werken. Dat geldt voor liefde. Dat geldt voor heling. En feitelijk wellicht voor alles. Veel liefs voor jou!
   Cathelijne

 5. Daisy Potjes-Dikmans

  Dag Cathelijne,

  wat mooi hoe de dingen gaan, de afgelopen dagen als ik voir mezelf een meditatief moment had was het eerste woord wat in me op kwam Liefde! Ik wist nog niet dat je dit in jouw blog zou schrijven en was er al mee begonnen.

  Liefs Daisy

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Dag Daisy,

   mooi is dat he?! Als dezelfde boodschap meerdere mensen bereikt. Ik geloof dat dat vaak gebeurt. Datzelfde zie je soms bij boeken die tegelijk uitkomen met soortgelijke boodschap, maar via heel andere mensen op andere plekken ter wereld.

   Het is een mooi voorbeeld van synchroniciteit.

   Veel liefs Cathelijne

 6. Aandachtig Stil

  Wat mooi geschreven en zo waardevol voor de planeet aarde en ook voor de andere werelden in de kosmos. Het is zo jammer dat velen nog niet openstaan voor de wijsheden en de steeds aanwezige hulp uit het licht. Echter er zijn ook velen die ogenschijnlijk niet open staan maar van binnen uit in eenvoud en stilte hun werk doen. Allemaal lichtpuntjes met elkaar verbonden in het grote licht.

 7. Pingback: Een antwoord op segregatie, macht en onmacht: focus op je Hoger Hart | Angel Light Heart Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.