Neem jij jouw ruimte helemaal in?

Vandaag had ik gezellig een vriendin op bezoek. Het was een tijdje geleden dat we elkaar hadden gesproken en ze vertelde over een heel vervelend einde van een moeizame relatie. Jarenlang had ze geprobeerd het haar vriend naar de zin te maken en rekening te houden met zijn pijnpunten. Daardoor had ze niet echt zichzelf kunnen zijn en dus ook niet haar eigen ruimte ingenomen. En dat wrong na al die tijd nog steeds. 

Ik vertelde haar dat het heel duidelijk voelde als een zielsafspraak: ze hadden in de relatie precies elkaars grootste pijnpunt geraakt en daarmee kon diepe, persoonlijke groei worden doorgemaakt. Althans, die potentie was er in de situatie…maar de vrije wil maakte natuurlijk dat die diepere groei wel of niet aangegaan kon worden. Ik kon merken dat mijn vriendin er zeer zeker mee aan de slag was. Fantastisch.

Dit weekend was ik ook bezig met een business bootcamp. Er werd gezegd dat je echt wekelijks je emaillijst moet blijven voeden. Slik! ‘Uhh….moet dat echt?’, dacht ik bij mezelf. ‘Is dat niet gewoon Amerikaans? Willen wij nuchtere Europeanen dat wel?’

Mensen die op mijn lijst staan die krijgen namelijk aan het begin van iedere maand mijn Engelen & Lichtnieuws boordevol inspiratie en informatie, readings en ander leuks. Ik had best vaker wat te vertellen en dat deed ik dan via de veel kleinere nieuwsbrief van mijn webshop, maar mijn ‘lijst’ wilde ik niet overvoeren. 

Een interessant gegeven…want hoewel het natuurlijk heel goed kan dat sommige mensen dan overprikkeld raken en zich wellicht uitschrijven, had ik ook gemerkt dat de paar keer dat ik van mijn maandelijkse frequentie afstapte om te ondersteunen in crisistijden rond Corona, dit heel erg werd gewaardeerd. Ben je dan wekelijk aan het overvoeren, of juist aan het voeden en Licht toevoegen?

Ik besefte nadat mijn vriendin weg was en ik een les van de business bootcamp volgde dat het eigenlijk hetzelfde was: ik nam ook niet helemaal mijn ruimte in uit angst mijn volgers te irriteren. Het is een mooi voorbeeld van wel of niet vrijelijk je Licht schijnen. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat je geen rekening moet houden met anderen. Maar invullen voor de ander is zeker niet nodig. 

Hoe zit dat bij jou? Neem jij je ruimte volledig in? Ik denk dat hoe meer we dit doen vanuit goede intentie en authenticiteit, hoe meer we leven vanuit onze kernfrequentie en hoe meer we ons Licht kunnen schijnen.

Dus laat ik maar eens out of my comfort zonde treden: Voor nu alvast een aankondiging voor mijn lieve vaste nieuwsbriefontvangers: ik zal voortaan niet alleen mijn welbekende dosis Lichtinspiratie sturen aan het begin van de maand, maar je ook vaker per maand een mailtje met Lichtinspiratie sturen. Niet vaker dan wekelijks…behalve komende maand;-) Want dan komt mijn nieuwe boek uit en kun je gratis vijf dagen inspiratie ontvangen tijdens mijn Book Party. Ik vertel je er alles over in onderstaande video. Ik hoop je daar te zien!

Toit slot een vraag aan jou: Waar kun jij iets meer ruimte innemen, zodat je jouw Lichtje vrijer kunt stralen? Ik hoor het graag in de reacties. 

Heb een fijne week vol zonnestralen.

Liefs & Licht, Cathelijne

8 gedachten over “Neem jij jouw ruimte helemaal in?

 1. Natasha Miguet

  Lieve Cathelijne,

  Wat fijn dat je ons meer mails gaat sturen ! Zelf heb ik er helemaal geen probleem mee omdat ik graag hoor hoe het met je gaat en waar je zoal mee bezig bent :)?

  Om je vraag te beantwoorden hoe ik zelf meer ruimte kan innemen om mijn licht meer te laten stralen : Dat draait in mijn geval puur om meer los laten en in overgave en vertrouwen te gaan, Ik trek me kritiek hard aan. Mensen die veel commentaar geven over mijn relatie bijvoorbeeld omdat ze mijn vriend niet begrijpen omwille van zijn adhd en bipolaire stoornis. Ik merk dat ik me erin opjaag als andere hun teveel moeien en dat het mijn frequentie verlaagt. Dus ik moet leren om al die commentaar los te laten en er niet te veel op in te gaan. Dan kan ik mijn frequentie hoog houden en ook meer in mijn Kracht blijven staan zonder dat ik me laat meesleuren in drama toestanden. Ik heb van nature wel een erg beschermende persoonlijkheid merk ik, zowel naar Timothy toe als naar ons dochtertje Eleanor toe. Dat zal de connectie met aartsengel Michael zijn dat ik zo ben denk ik wel eens hihi.

  Ik wilde je ook nog vragen : Heb eindelijk een keuze kunnen maken welk draakje ik graag eind van de maand wil bestellen, rond mijn verjaardag 25 mei, Het is het draakje van pyriet geworden. Dat kristal soort trekt me het hardste aan. Zou je willen checken of het de bedoeling is dat dit draakje bij mij terecht komt? Dankjewel!

  Ohja, proficiat aan jouw land Nederland trouwens, jullie zijn hoog geëindigd bij de finale van het Eurovisie songfestival. België heeft het minder goed gedaan dit jaar!

  Veel liefs en warme groetjes, Natasha

  ________________________________

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Natasha,

   ik word altijd blij van jouw mailtjes en reacties.

   Ja het is lastig als andere mensen veel bemoeien en impliciet je levenskeuzes in twijfel lijken te trekken. Wellicht is het vanuit liefde bedoeld, maar uiteindelijk is het jouw leven met jouw keuzes en levenslessen. Ieder mens heeft recht op zijn of haar eigen levenslessen, groei en uitwerking van karma. Het klinkt alsof je er goed in staat door het meer en meer bij de ander te laten en je eigen Lichtste pad te blijven gaan. Je kunt Michael om wat extra bescherming vragen en om je te helpen om jouw waarheid te spreken…duidelijk maar ook met liefde.

   Ben jij 25 mei jarig? Dan ben je een dagje na mij jarig. Wat leuk!

   Ik heb even voor je getest en ik krijg een ja op zowel de groene jaspis als de pyriet al was die laatste wel iets sterker voor jou.

   Ja, ik vond dat S10 het mooi gedaan had!

   Heb een fijne week vol zonnestralen en Licht in jezelf.

   Veel liefs,
   Cathelijne

   1. Natasha

    Lieve Cathelijne,

    Ja ik ben inderdaad 25 mei jarig. Ik wist dat ik 1 dagje voor jou jarig was hihi. Heel leuk!

    Wat leuk dat je ook een ja kreeg bij de groene jaspis draak, dat was het 2de draakje waar ik me aangetrokken tot voelde! Heel erg bijzonder!
    Maar bij het pyriet draakje is de connectie inderdaad nog net iets sterker.
    Ik kijk ernaar uit om hem volgende week te bestellen!

    Lieve groetjes en liefs,
    Natasha

   2. Angel Light Heart Berichtauteur

    lieve Natasha,

    ik ben een dagje eerder (de 24e).

    Wat betreft het bestellen, mijn laatste verzenddag voor mijn vakantie is 23 mei, dus dat is misschien handig om rekening mee te houden.

    Veel liefs en alvast een fijne verjaardag!

    Cathelijne

 2. gayasontjens@ziggo.nl

  Lieve Cathelijne,

  Het is altijd fijn je mails te ontvangen, maar je moet vooral doen wat bij je hoort. Zoals het was, was voor mij ook goed.

  Wat heerlijk dat je boek bijna verkrijgbaar is. Ik zie er naar uit.

  Wat betreft mijn ruimte innemen , heb ik ontdekt hoe waar je woont van vitaal belang is.

  Ik wilde al een paar jaar weg uit ons huis ,maar mijn partner wilde dat perse niet. De energie werd steeds zwaarder zowel in ons dorp als in ons huis. Het is uit 1700 en vraagt voortdurend onderhoud, maar dat gebeurde niet meer. Alles leek in verval, huis en omgeving. Dwars door het kleine natuurgebied nabij werd bovendien een autoweg aangelegd. Ik hield maar net mijn Licht vast. Op een zeker moment heb ik gezegd dat ik met of zonder hem ging verhuizen. Daardoor kwam alles in beweging. Nu woon ik op een heerlijke plek, vlak bij een groot natuurgebied met geweldige bomen.

  ( 2 minuten lopen en tien minuten lopen van de stad ) Het is onbeschrijflijk hoeveel Licht-Liefde er in mijn H.Hart komt en hoe het contact met de Aarde en mijn Zielelicht mijn hele wezen doordrenkt. Door te blijven wonen in ons oude huis , was ik langzaam maar zeker uitgedoofd. Hier kan ik mijn Lichtwerk weer doen en natuurlijk je boek lezen.

  Lichtgroet Gaya

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Gaya,

   wat leuk dat je weer hebt gereageerd. Ja zeker, ik ga zoeken naar de juiste frequentie, want ik ben niet zo van het ‘je moet per se iedere week dit of dat doen of sturen’ maar laat het graag ontstaan vanuit wat er komt. Niettemin is het wel fijn wat ruimte te maken vaker kortere mails te kunnen sturen voor extra ondersteuning en inspiratie.

   Wat mooi hoe je letterlijk de ruimte hebt gevonden in een huis op een heerlijke plek in de natuur! Het klinkt als de perfecte combinatie: wel dicht bij zowel de natuur als de stad.

   Lieve Lichtgroetjes en een mooie week voor jou!
   Cathelijne

 3. wies1950

  Lieve Angela.Dank voor alle mooie mails die ik vorige week ontving. Ik heb de mooie maanmeditatie gedaan en daarna nog een webinar van Janosh. Sn achts ging ik naar de maan kijken en zag vgl mij een Ufo boven me in Koudum, echt bijzonder.Deze week staat er weer geld op mijn rekening en dan vetaal ik jou het boek en de cursus. Morgen ben je jarig, een vriendin van mij ook. Wat heerlijk dat he een pasr weken vrij neemt en gaat genieten.Ik stuur je morgen nog een felicitatie.Liefs en lichtgroetjes van WiesVerzonden vanaf mijn Galaxy

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Wies,

   Leuke verspreking met mijn naam! En helemaal niet erg, dat weet je bij mij. Wat een bijzondere ervaring had je met het zien van een Ufo. Deze maand is dat het topic van de paravisie, dus wellicht heb je daar nog wat aan.

   Een kort berichtje, want mijn vakantie is begonnen. Tot in juni als het boek uitkomt!

   Liefs liefs Cathelijne

   >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.