Liefde blijft altijd, ook tussen mens en dier

Morgen is het zover, dan begint de online book party voor Lemurische Zielsheling. Gelukkig had ik de feestpagina al online en alle mails aan jullie al klaar staan, want helaas is deze week helemaal niet feestelijk. Het leven gebeurt als je andere plannen maakt…

Met de volle maan deed ik nog een prachtige meditatie. Naast de meditatie die ik gepost had in een vorige blog, was er een hulpvraag over het zuiveren van een bepaalde woonsituatie en stuk grond van een lieve medelichtwerkster en haar dochter.

Ik stemde af, samen met ons Lichtwerkgroepje, en er kwamen prachtige beelden en boodschappen door ons allen heen. Heel duidelijk werd dat we ieder voor zich als Lichtwerkers als accupunctuurnaalden zijn op de energielijnen van de Aarde en zo helpen om het Licht te verankeren. Nu mochten we dat Licht nog meer activeren op de plekken waar wij leven door er Lichtkolommen te verankeren. Ik deed dat voor ons nieuwe huis en had een grid van kristallen in de tuin liggen om onder het fundament van de nieuwe woning te plaatsen.

Het was prachtig om te zien hoe we met elkaar een netwerk van Licht kunnen vormen en dit Licht kunnen verankeren in Moeder Aarde.

Na die bevestiging van het Licht volgde er woensdag helaas een zwarte dag voor mij, want mijn lieve kat Fuzzy kwam onder zeer traumatische omstandigheden te overlijden. Ik vond hem uiteindelijk in het perk van mijn kruidenspiraal.

Ieder die mij kent en volgt weet dat mijn katten echt gezinsleden voor me zijn. En de liefde die ik deelde (en nog deel) met Fuzzy was heel bijzonder. Want met Fuzzy kon je in gesprek. Intuïtief maar ook letterlijk. Mensen die mij vaak aan de telefoon hebben of spraakberichtjes van me krijgen die kennen de letterlijke gesprekken waar ik iets tegen Fuzzy zei, waar hij dan MEOW op antwoordde en ik weer op reageerde en zo konden we een heel gesprek hebben. 

Ik had vaak het gevoel dat er een zeer wijze Ziel achter die kattenogen schuilging. Hij was vocaal. Hij was gezellig. Hij wist precies te communiceren wat hij ergens van vond en hij was oh zo aanhankelijk en lief. Het was een geven en nemen van aandacht en waardering en liefde. Precies waar het om gaat in dit leven.

De laatste drie dagen van zijn leven was hij nog aanhankelijker dan anders. We hadden hem na de vakantie van het kattenhotel opgehaald en hij miauwde zo luid dat het uit zijn tenen kwam, toen hij me zag. Drie dagen lang hebben we geknuffeld, kreeg ik kopjes, gemiauw, geknuffel, zat hij op schoot, en op een gegeven moment heb ik hem verteld hoezeer ik van hem hield en dat ik hoopte dat hij nog heel,heel lang bij ons bleef. Wellicht hebben we het gevoeld en was het niet de overgang na het hotel (waar hij een zeer duidelijk mening over had) waardoor we allebei zo onze liefde aan het delen waren. Misschien wisten we op zielsniveau dat zijn tijd er bijna op zat in dit leven in dit fysieke lijf.  

Het voelde aan alle kanten verkeerd dat hij naast het kristallen grid en in de kruidenspiraal zijn laatste adem uitblies. Je zou kunnen zeggen dat het juist mooi was, maar daar was de situatie niet naar. Het voelde zeer donker.

Toch leerde deze situatie me ook dat ondanks dit donker er altijd Licht is. Buren hielpen en steunden. Lichtvrienden stuurden Licht en belden. Familie belde. 

Wie Eenheidsbewustzijn heeft gelezen die kent het verhaal van de kruidenspiraal in mijn tuin. Deze staat in verbinding met de kruidenspiralen van mijn Lemurische broeder en zuster Eerin en Elena. Ik heb hen gevraagd die van mij energetisch te herstellen en dit hebben zij vandaag op afstand gedaan. Zelf was ik er even niet toe in staat. Het Licht mocht hersteld worden en er mocht een brug van Licht worden gecreëerd om Fuzzy te helpen naar het Licht te gaan.

Oondertussen deed Lemurische Lichtvriendin Barbara een Lemurische heling voor mij. Vorig jaar deed ik dit voor haar in en sessie Lemurische Zielsheling. Ik nam haar energetisch mee naar de Lemurische Helende Waterval om haar bij te staan. Je leest hier alles over in mijn nieuwe boek Lemurische Zielsheling. Vandaag deed zij hetzelfde voor mij en voor Fuzzy. En zij zei dat Fuzzy het nog niet wist…ging hij nog een tijd hier blijven, ging hij snel in een nieuw kattenlijfje wonen of toch maar naar het Licht. Toen ik het Niels vertelde zei hij: ja dat klinkt wel als Fuzzy. Want Fuzzy had er nogal een handje van om voor de deur te gaan zitten dat hij eruit wilde en dan te blijven zitten als ik de deur opendeed. Als ik die dichtdeed begon hij weer te miauwen en dat kon zo een tijdje doorgaan. Ik noemde hem dan altijd onze Brexitkat (wel-niet-wel-niet). 

Ik heb Fuzzy verteld dat hij hoe dan ook welkom is. Als hij in spirit bij ons wil zijn mag dat. Als hij wil incarneren is hij weer van harte welkom en gaat hij naar het Licht dan geloof ik dat we elkaar uiteindelijk weerzien en verbonden blijven. In die zin is het op het niveau van de Ziel allemaal goed (al is mijn persoonlijkheid er helemaal niet ok mee). 

In de heling mochten Fuzzy en ik samen plaatsnemen onder de waterval van Licht. Het was een liefdevolle uitwisseling. En een afscheid. Of meer een tot ziens. Ik voelde om hem heen een energie die veel meer was dan die van een kat. Wat ik ook wel heb gevoeld als hij soms bij leven naar me keek. 

Barbara had meegedaan aan het werk met de maanmeditatie en zij voelde heel duidelijk dat dit gebeuren met Fuzzy niet in het Lichtplan hoorde. Dat er een donker iets aan zat (ik noem dat net als Christina von Dreien het Onlicht). Het verbaast me niet. Als er een moment was om het Licht te dimmen dan was het na dat mooie Lichtwerk rond de volle maan en voor het uitsturen van al mijn boeken, die Lichtpakketjes op zich zijn.

Ik zal heel eerlijk zijn, het kost me alle moeite van de wereld om in mijn Licht te blijven staan en mijn trilling weer op orde te krijgen. Maar ik voel ook hoezeer ik -en Fuzzy- word gesteund…door de Lichtwerelden, door lieve Lichtvrienden en -vriendinnen met hun Lichtwerk, heling maar ook belletjes en lieve boodschappen. Door Niels en door mijn familie maar dus ook de buren. 

Het donker kan alleen daar zijn waar het Licht afwezig is. Zodra we het Licht aanzetten in onszelf en voor elkaar, verdwijnt het donker.

Dus, ook al ben ik vermoeid en zeer verdrietig en geschokt, ik stuur de boeken met mijn liefde naar ieder toe die het besteld heeft, wetend dat het bedoeld is om het Licht te verspreiden. 

Je kunt het boek helpen te vieren door de book party ‘bij te wonen’. En dat is zo makkelijk als wat, je geeft je op via het formulier en je ontvangt alle informatie gewoon in je inbox om op je eigen tijd tot je te nemen (al blijft het beperkt online).

Opgeven doe je hier>>>

Wil je het boek nog kopen zonder verzendkosten? Dat kan nog tot de 21e. Bestellen kan hier>>>

Liefs en Licht,

Cathelijne 

18 gedachten over “Liefde blijft altijd, ook tussen mens en dier

 1. gayasontjens@ziggo.nl

  Lieve,

  Ik neem jou en Fuzzy vandaag mee in het Licht en de Liefde. Ik wens dat het bad van Liefde om je heen je door deze tijd heen helpt terug naar de verankering in het Licht

  Vanuit mijn Hart Gaya

 2. henny11

  Dag Cathelijne,

  Wat een verdrietig nieuws over Fuzzy! Ik heb het zelf ook meermaals meegemaakt en het is zijn akelig om een dier te verliezen. Bijna een jaar geleden werd mijn kat Kareltje doodgereden. Ik woonde hier nog maar net. Kort daarna liet hij me in een droom weten dat hij terug wilde komen als hulphond. (Mijn hond is een afgekeurde blindengeleidehond en dat was zijn beste maatje). Kareltje klonk vrolijk en optimistisch. Maar het blijft voor jou akelig om Fuzzy niet meer te horen, te zien en te voelen. Veel sterkte!

  Hartelijke groeten Henny Wind

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Dag Henny,

   dank je wel voor je berichtje. Het is zeker akelig. Wat naar voor jou en Kareltje. In het vorige huis waar wij woonden zijn we twee katten verloren op die manier. Ook heel erg vreselijk.

   Er is wel energetisch wat contact geweest met Fuzzy gelukkig dus ik voel hem nu en dan wel om me heen. Maar ja…lekker kroelen gaat niet meer. Dat moet ene plekje krijgen.

   Lieve groetjes,
   Cathelijne

 3. Daisy Dikmans

  Dag lieve Cathelijne,

  Ik las jouw bericht over het plotselinge overlijden van Fuzzy, ik werd er verdrietig van. Voor het slapen gaan heb ik jou en Fuzzy heel veel Liefde en Licht gestuurd.

  Ik sta op het punt om naar Sevilka te vertrekken voor ern paar dagen. Hoop dat ik nog wat van jouw boekennparty kan volgen.

  Lieve groet,

  Daisy

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Dag Lieve Daisy,

   dank je wel. Hartstikke lief. En ga genieten van Sevilla!! Op zich is alles per mail en via de site te volgen. Maar kijk maar. Ik weet even niet uit mijn hoofd of je het boek hebt besteld en wel of niet met cursus, maar wie de cursus heeft die houdt ook 1 jaar toegang tot de inhoud van de party.

   Goede reis en lieve groetjes,

   Cathelijne

 4. Tiny V R

  Lieve Catelijne!

  Heel veel sterkte gewenst met het verlies van Fluffy. Ik leef helemaal met je mee omdat ik ook mijn grote vriend Mozes de kat ben verloren. Hij betekent nog steeds veel voor me en ik ben trots en dankbaar dat hij 18 jaar lang deel van mijn leven was. Ik werd altijd warm van het geluksgevoel dat door mij heen stroomde wanneer ik naar hem keek. Hij was een erge wijze kater met een enorme mensenkennis wat voor mij het selecteren ook makkelijker maakte. Ondanks zijn traumatische start (als kitten hebben wij hem in het water gevonden) was het voor ons een wereldkat. Altijd op zijn hoede en toch ook de baas in de buurt en voor niemand bang. Hij waakte echt over me. Het is nu 2 jaar geleden dat hij overleed maar iedere dag denk ik met liefde en dankbaarheid aan mijn Mozes terug. Ik hoop ook dat jij zo op Fluffy terug kunt kijken en tegelijk voelen dat hij altijd bij je is.

  Liefs, Tiny van Rijn

  >

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Lieve Tiny,

   ja ik ben ook heel dankbaar voor de 13 jaar met Fuzzy. Ik ben al meer zeer geliefde katten verloren, dus ik weet hoe moeilijk dit is. Deze keer zijn de omstandigheden erg schokkend wat het moeilijker maakt, maar ik heb vandaag een fijne sessie gehad met een dierentolk. We hebben Fuzzy ook al om ons heen gevoeld. Erg fijn. Hij gaat tussen ons en het Licht heen en weer en is het aan het accepteren (al is dit nog wel een proces). Geldt voor mij net zo. Dat geeft mij ook weer meer rust. Maar het fysieke gemis zal natuurlijk blijven, maar het is een groot goed om de spirituele connectie te kunnen voelen. Veel liefs en dank voor je lieve bericht, Cathelijne

 5. karin heimeriks

  Lieve Cathelijne,

  Ik kijk erg uit naar je nieuwe boek. Het is vast weer prachtig. Ook wilde ik je een dikke knuffel en heel veel licht sturen om je troosten met het verlies van Fuzzy. Heel veel sterkte en liefs, Karin

  Verzonden vanuit Outlookhttp://aka.ms/weboutlook

 6. Janny Wezenberg

  Lieve Cathelijne,
  Ik las net je bericht over de vreselijke dood van je lieve kat. Heel triest dat het onlicht zo kan ingrijpen in je leven. Gelukkig dat er ook veel lieve mensen om je heen zijn. Veel sterkte hiermee!
  Lieve groet, Janny uit Sittard

 7. Tamara

  Lieve Cathelijne,,

  Ik las net jouw mailtje over fuzzy.
  Wat ontzettend verdrietig😔
  Ik heb zelf ook de afgelopen jaren van 3 dieren afscheid moeten nemen en weet hoe moeilijk dit is.
  Heel veel sterkte, liefde en licht toegewenst!

  Liefs Tamara

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Dank je wel. Ach jij ook 3. Hier hetzelfde. De laatste drie jaar drie lieve katten en allemaal op nogal bizarre en nare wijze. Ze hebben geen van allen een makkelijke overgang gekozen…

   Liefs
   Cathelijne

 8. Nicole Hufkens

  Lieve Cathelijne,

  Ik las gisteren dit verdrietige nieuws. Toen ik vanmorgen wakker werd kwam dit direct terug in mijn gedachten.
  Wie heeft zelf zoveel zielenpijn, dat hij meent dat die weggaat door iemand anders te laten lijden.
  Zeer moeilijk te bevatten!
  Ik stuur jou en Fuzzy heel veel warmte en licht.

  Liefs, Nicole

  1. Angel Light Heart Berichtauteur

   Dank je wel Lieve Nicole. Het was niet bewust of expres maar wel door nalatigheid. Dus meer een onvermogen te zorgen voor het leven en met respect en verantwoordelijkheid met dieren om te gaan. Dank je wel voor je Licht. Liefs, Cathelijne

 9. Pingback: Een kristallen grid onder je huis? | Angel Light Heart Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.