Een kristallen grid onder je huis?

Als je mijn blog volgt, dan is de kans groot dat je net als ik houd van kristallen en misschien wel energetisch met ze werkt. Kun je je voorstellen hoe geweldig het is als je kristallen in het fundament van je huis kunt plaatsen?

Ons huidige huis kregen wij als nieuwbouwwoning. Het was onderdeel van een project van 84 huizen. En zoals een goede bouwer betaamt, stonden er om alle bouwkavels netjes hekken. Nu hadden we het geluk dat er net achter ons hek nog een greppel lag en mijn man zeer slank is. Dus zo stonden we een jaar of 15 geleden stiekem bij de bouwplaats en gaf ik Niels kristallen aan en stond ik hem op afstand te vertellen waar hij die dan wel niet moest begraven. Zo hadden we labradoriet om ons te beschermen en de energie in huis hoog te houden en een rozenkwarts om te zorgen voor een liefdevolle energie in huis. Het is een heerlijk huis geweest om in te wonen.

Vijftien jaar later wordt er weer een huis gebouwd, maar dit keer net iets meer op maat en dus hebben we bij het bouwbedrijf een alleraardigste projectleider als direct aanspreekpunt. Die vond het geen enkel probleem als ik kristallen onder het fundament wilde plaatsen. Ze hadden al wel eens iemand gehad die een Boeddhabeeldje in de spouwmuren wilde, maar dan niet mocht weten waar die Boeddha zat. De bouwer had het daarom voor ze gedaan. Dus blijkbaar hadden ze al eerder met een dergelijk bijltje gehakt. 

Ik had een enorm ingewikkeld kristallen grid uitgezocht. Die was meegegaan op vakantie en had daar in de nieuwe maan en volle zon op liggen laden. En bij thuiskomst nog eens in de tuin bij de volle maan. Helaas vond het nare overlijden van Fuzzy er vlak naast plaats en voelde het voor mij niet langer goed om die kristallen onder het huis te plaatsen. 

Dus terug naar de tekentafel. Het werd uiteindelijk een simpeler grid. De kristallen heb ik gereinigd in de door mij zo geliefde zee. Ook nu heb ik gemediteerd en de intentie in het kristal geprogrammeerd en zijn ze opgeladen bij de nieuwe maan. 

Het grid bestond uiteindelijk uit vier stenen voor de windrichtingen waarop ik de bijbehorende aartsengelensymbolen heb geschilderd.

Daarnaast ook nu weer de beschermende kracht van labradoriet, samen met de hoge energie van seleniet. Onder iedere ingang van het huis ligt nu een labradoriet met de intentie dat alleen mensen van 100% Licht en met liefdevolle intentie welkom zijn in ons huis. Manlief en bouwer zorgden dat de windrichtingen klopten en de bouwer hield de tekening erbij om vast te stellen of ik goed inschatte waar de deuren komen. Mooi teamwork.

Onder het zitgedeelte van de woonkamer ligt een Lemurisch selfhealertje, want wat is er nou heerlijker dan ontspannen in een helende energie? Een engeltje van amethist ter hoogte van waar uiteindelijk de slaapkamer komt, mag bijdragen aan een goede nachtrust en tot slot plaatste ik een prachtig ei van rozenkwarts in het centrum van het huis om van het huis een liefdevolle woonplek te maken. 

Zo heb ik me volledig laten leiden door wat me ingegeven werd. Behalve het selfhealertje waren er dit keer geen lemurische kristallen bij. Maar wacht maar tot mijn tuinkantoor – ofwel mijn Lemurian Lighthouse – wordt neergezet…daar komen vast en zeker meerdere Lemurians onder! 

Nu denk je misschien: ‘Dat wil ik ook! Maar ja, mijn huis is bestaande bouw…’

Dan heb je meerdere opties:

  1. Stuur een slank persoon zonder claustrofobie met kristallen je kruipruimte in;-).
  2. Leg een mooi kristallen grid om je huis (dat is met name superfijn als je een tuin rondom hebt).
  3. Behoort dat allemaal niet tot de mogelijkheden, dan kun je op een mooi plekje in je huis een klein kristallen grid leggen met de intentie dat dit je huis die energie brengt die je nodig hebt. Je vindt hier voorbeelden van dit soort kristallen grids>>>

P.S. Voor wie geen idee heeft wat een kristallen grid eigenlijk is, hier nog een keertje de uitleg:

Over kristallen grids

Een Crystal (Healing) Grid is een geometrische patroon waarop kristallen met intentie kunnen worden neergelegd. 

Een Crystal Grid heeft dus gewoonlijk een duidelijk doel. Je kunt grids creëren vanuit een heldere intentie, maar ook is het mogelijk je volledig intuïtief te laten leiden naar de juiste kristallen en patronen die nu voor jouw welzijn en jouw hoogste pad van Licht nodig zijn. 

Wanneer je met een intentie werkt, zorg dan altijd voor positieve woorden: beschrijf wat je WEL wilt dat er gebeurt en doe dit voor het hoogste goed van allen. Uiteraard gebruik je een grid nooit om anderen of hun leven te manipuleren. Een grid voor een ander maak je alleen met specifieke toestemming en heldere afspraken over de intenties.

De grids die ik in de webshop aanbied bestaan uit zowel de houten ondergrond als een serie kristallen. Uiteraard staat het je volledig vrij de samenstelling van deze kristallen en ook hoe je ze legt tijdens je gridwerk te veranderen. Vertrouw op je eigen intuitie. 

Je kunt het grid vervolgens een fijn plekje geven. Wellicht op een altaar of op het plekje in huis waar je graag mediteert. Het is fijne deze plek eerst te reinigen, bijvoorbeeld met de Saint Germain Essence of salie of wierook. Als je bewust met intenties wilt werken, visualiseer je deze voorafgaand aan het leggen van het grid alsof het er nu al is. Voel de dankbaarheid hiervoor in je hart en voel hoe dit je met vreugde vult. Leg dan de stenen. Dit kan een heerlijke meditatieve bezigheid zijn. Vervolgens kun je uitspreken dat dit grid de energie van jouw manifestatie in zich draagt en helpt neerzetten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.