Het leven is een geschenk

Het leven is een geschenk. We weten niet hoe lang het duurt. We weten niet wat we mee zullen maken. Door ieder moment bewust te leven, word het leven tot een werkelijk geschenk.

Vandaag was mijn eerste werkdag na mijn vakantie bij mijn reguliere baan. Ik kreeg heel droevig nieuws. Tijdens mijn afwezigheid is bij de man van mijn leiddinggevende kanker geconstasteerd. Een man van 49 die dagelijks sport en altijd fit is geweest. Van moeheid en een bobbeltje in zijn nek, naar een vermoeden van lymfeklierkanker, naar een uitslag van uitzaaiingen door het hele lichaam. Volgens de schattingen hebben ze nog enkele maanden om met hun zoons van elkaar te genieten, voor zover mogelijk bij een slopende ziekte als kanker. Ik heb zelf geliefde familieleden en kennissen verloren aan kanker en het stemt mij droef dat anderen op deze manier op de proef worden gesteld.

Natuurlijk vraag ik de engelen ze bij te staan. De wetenschap buigt zich al langer over de vraag of gebed en heling op afstand werken. Zo wordt er in een overzichtsartikel uit The Annals of Internal Medicine het volgende aangegeven: “The methodologic limitations of several studies make it difficult to draw definitive conclusions about the efficacy of distant healing. However, given that approximately 57% of trials showed a positive treatment effect, the evidence thus far merits further study.”

Ik zal de engelen dus om hulp vragen, net zoals ik zo vaak heb gedaan toen mijn vader kanker had. Toen ik destijds in een channeling vroeg of hij zou genezen, kreeg ik te horen dat het bij hem ging om emotionele heling en niet zozeer fysieke heling. Dat was niet helemaal wat ik wilde horen. Ik wilde dat hij beter werd. Toen hij 4,5 jaar later stierf, begreep ik pas wat er bedoeld was. Er was inderdaad een groot stuk emotionele heling op gang gekomen. Onze band was versterkt. En zoals mijn vader zei: “Ik was graag wat langer bij jullie gebleven, maar we hebben wel tropenjaren beleefd.” Die laatste jaren waren intenser en liefdevoller.

We weten niet waarom sommige mensen ziek worden en anderen niet. We weten niet wat we vanuit het perspectief van de ziel hier komen doen en leren. Soms vormt lijden een diepe les, een grote uitdaging.

Het enige wat we weten is dat onze tijd in dit leven op deze planeet met een houdbaarheidsdatum komt. Tot die tijd mogen we ervan leren, maar vooral ook genieten.

Dus zoek vandaag een momentje om werkelijk stil te staan bij het geschenk van het leven. Waarvoor ben je dankbaar? Wees je er van bewust. Voel het werkelijk.

Volgens de Wet van Aantrekkingskracht bewerkstelligt dankbaarheid dat we meer aantrekken van wat we willen. Maar zelfs al zou dat niet het geval zijn, dan hebben we een moment van vrede en vreugde beleefd dankzij onze dankbaarheid.

Je kunt de engelen van dankbaarheid vragen je hierbij te helpen. Bijvoorbeeld zo:

Geliefde engelen van dankbaarheid,

maak me bewust van alle zegeningen in mijn leven, de mooie mensen om mij heen,
de kwaliteiten die ik mag delen met anderen, de zon die mijn gezicht bescheen.
Help me te genieten, van al het goede wat er is, groot en klein,
Vul me met dankbaarheid en vrede, blij dat ik hier mag zijn.”

Ik ben dankbaar dat ik met de engelen mag werken en deze blog kan schrijven. Ik kijk ernaar uit jouw ervaringen te horen. Waar ben jij dankbaar voor?

Vind je het moeilijk dingen te bedenken om dankbaar voor te zijn en wil je meer genieten en in het hier-en-nu leven, neem dan gerust contact met me op via engelentherapiecoach@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.