Maandelijkse Volle Maan Meditatie: zondag 25 juli 2010 om 20.00 uur

Waarom een volle maan mail?

Ik mediteer alweer twee jaar tijdens de Nieuwe Maan. Gurie Bosman stuurt de vrouwen die bij haar workshops hebben gevolgd dan een nieuwsbrief waarin aangegeven staat op welk thema er die nieuwe maan kan worden gemediteerd. Alle vrouwen die de mail ontvangen stemmen hierop af in hun eigen meditatieruimte. Ik heb gemerkt dat deze meditaties mijn spirituele beoefening enorm versterken. Het is een mooi moment om iedere maand af te stemmen op spirituele groei.

Omdat ik een grote behoefte voel deze beoefening uit te breiden, start ik vanaf deze maand de Volle Maan Meditatie Nieuwsbrief om iedere volle maan ook in samenzijn met andere spiritueel geïnteresseerden te mediteren en af te stemmen op de energieën van dat moment. Ik nodig je hierbij graag uit mee te doen.

De kracht van de (volle) maan

De 14 dagen van de groeiende (wassende) maan helpen bij het leven inblazen van iets nieuws. Dit zijn uitstekende dagen voor het starten nieuwe projecten en voor het manifesteren en aantrekken van dingen in je leven. Je kunt iedere Nieuwe Maan je focus bepalen.

De 14 dagen van de afnemende maan zijn geschikt om zaken en projecten af te ronden, maar ook om de dingen los te laten die je niet langer nodig hebt in je leven. De Volle Maan is dan ook een goed moment aandacht te besteden aan die zaken die je graag los wilt laten.

De volle maan van 25 juli 2010 Zondag 25 juli, is het weer volle maan. Een mooi moment om je aan te sluiten bij een gezamenlijke meditatie op afstand. Wanneer de maan vol is, spiegelt de maan het zonlicht volledig naar ons terug. De volle maan kan dan ook een mooi moment zijn om je in meditatie af te stemmen op het Licht.

Dit jaar valt de volle maan samen met de Dag Buiten De Tijd van de Tzolkin Kalender. Deze natuurlijke energie kalender valt samen met de 13-manen kalender. De Dag Buiten de Tijd, valt altijd op 25 juli. Op de 13-Manenkalender is dit geen dag van de maand of dag van de week. Hij zit tussen het afsluiten van het vorige jaar (24 juli) en het begin van het nieuwe jaar (26 juli). Deze dag is erg geschikt om even te stoppen met de dingen van alledag en uitdrukking te geven aan de waarheid “Tijd is Kunst!”

Deze dag biedt gelegenheid om de vrijheid te ervaren van het leven. Een dag van samen komen in tijdloosheid en liefdevolle vriendelijkheid. Om te delen in liefde en vrede. Op deze dag kun je heel goed terugblikken op het afgelopen jaar. Daarbij is het van belang los te laten wat geweest is, te vergeven wat vergiffenis nodig heeft en te zuiveren wat nog schoongemaakt mag worden. Dit sluit aan bij de natuurlijke kracht van de volle maan: die van loslaten en opruimen. Zo komt er meteen weer ruimte en rust om te kijken naar de energie voor het komende jaar.

De affirmatie bij deze Dag Buiten de Tijd in 2010 is:

Op deze Tijdloze dag van Eenheid mogen we allen samen in liefde als sterren de hemelse sferen verlichten.”

Voorbereiding

Je kunt deze maanmeditatie voorbereiden door een kwartier de tijd te nemen om in alle rust voor jezelf na te gaan wat je graag los wilt laten. Ga het afgelopen jaar (gerekend vanaf 26 juli 2009) na. Wat heeft dit je gebracht? Waarvoor ben je dankbaar? En welke dingen wil je graag loslaten? Wat is er te vergeven? Zowel naar jezelf als naar anderen? Zijn er projecten die nog op afronding wachten? Schrijf ze op en neem ze mee in je meditatie.

Zorg voor een fijne meditatieplek waar je niet gestoord wordt. Als het mogelijk is, kun je in de buitenlucht mediteren, om zo dichterbij de energie van de maan te zijn. Is er buiten geen plek waar je in alle rust ongestoord kunt zitten, dan kun je ook heel goed binnen zitten. Een altaartje kan je een focus geven voor de meditatie. Je kunt deze aankleden hoe voor jou goed voelt. Mijn eigen altaar bevat edelstenen, kaarsen, een Boeddhabeeld, engelenbeeld en het Mariabeeld waarbij mijn oma vroeger bad. Voor deze volle maan meditatie kun je wellicht een ronde kom met water vullen, die symbool staat voor de maan. Misschien heb je een maansteen die je voor je kunt leggen of in je hand kunt houden. Ook een kaart of afbeelding van aartsengel Gabriel behoort tot de mogelijkheden. Deze Engel heeft een belangrijke connectie met de maan en diens fasen.

De meditatie

Je kunt je om 20.00 uur bij mij aansluiten om te mediteren. Hoewel we allemaal op onze eigen plek zijn, kunnen we toch op elkaar afstemmen en zo een veld van bewustzijn vormen. Je zult merken dat mediteren daardoor vaak gemakkelijker gaat en een diepere kracht bevat. Wanneer je niet kunt deelnemen om 20 uur, kun je je ook eerder of later afstemmen.

•Steek voor je met de meditatie begint een of meer kaarsen aan. Je kunt daarnaast een wierrook stokje branden, of een olie in een verdamper gebruiken.

•Ga rustig zitten.

•Vraag de engelen om je tijdens deze meditatie te beschermen. Je kunt dit doen door middel van de diepblauwe mantel van Michael:

“Geliefde Aartsengel Michaël, plaats uw diepblauwe, beschermende mantel om mij heen. Laat hem dicht geritst worden van onder mijn voeten tot aan mijn kin. Laat de kap over mijn hoofd, net over mijn derde oog vallen.”

•Ook kun je de engelen vragen je ruimte te zuiveren en omgeven met wit licht.

•Grond jezelf door je voor te stellen dat onder je voeten twee lotussen groeien. De blaadjes openen zich zachtjes voor de aarde en nemen de kracht van de aarde op.

•Voel de aardekracht via je voeten, je enkels, je knieën en je bovenbenen naar boven gaan. Welke kleur heeft deze helende energie van moeder aarde?

•Laat de energie nu doorstomen naar je bekken, je buikgebied en je borstgebied en neem het geheel op in je hart. Je hart vult zich en lijkt uit te dijen.

•Tegelijkertijd vormt zich een koord of wortel vanuit je stuitje de aarde in. Je kunt overtollige energie en alles wat je los wilt laten (zoals spanning en pijn) uit je lichaam via je stuitje de aarde in stromen. Voel je hier niet bezwaard over. Moeder Aarde gebruikt alle energie die je haar aanbiedt door deze om te zetten. Net zoals een stinkende composthoop de beste voeding voor je tuin vormt, zo kan Moeder Aarde alles wat je via je stuitje loslaat composteren.

•Wanneer je geheel gevuld bent met de kracht van de aarde en alles losgelaten hebt uit je lichaam, stel je je voor dat zich op je kruin een prachtige, grote lotusbloem bevindt. Je opent deze en stemt je af op de volle maan.

•Stel je voor dat er een maanstraal van de maan naar je kruin schijnt. Zie dit zilveren licht je kruin binnenkomen. Vul je kruin met dit zilveren licht. Het vult je hoofd, je hersenen, je ogen, oren, neus en mond met twinkelende energie. Je intuïtie en creativiteit worden erdoor gevoed raakt. Laat het vervolgens je keel instromen, via je schouders naar je hart. Daar voegen maanenergie en aarde-energie zich bij elkaar om een schitterende regenboog van opalen kleuren te vormen.

•Stel je nu voor dat Aartsengel Gabriël voor je staat. Vraag Gabriëls hulp om nu los te laten wat niet langer goed is voor jezelf en het grotere goed. Je vertelt de aartsengel wat er op je lijstje staat.

 “Geliefde Aartsengel Gabriel, ik laat nu …….los. Ik laat alles los wat mij niet langer dient, zodat er ruimte komt om zaken af te ronden en open te staan voor nieuwe zegeningen. Vul mijn gedachten en mijn hart met helend maanlicht en help mij mijn ware mogelijkheden te zien en ontwikkelen.”

•Je kunt nu een tijdje rustig in meditatieve stilte blijven zitten. Wellicht komen er beelden of nieuwe inlichtingen die je mee kunt nemen in de nieuwe maanfase die volgt.

•Kom nu weer rustig tot jezelf. Haal een paar keer diep adem. Voel je lichaam contact maken met de grond. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los. Ik vind het leuk om te horen welke ervaringen je had.

Heb je verdere engelencoaching nodig om het oude los te laten en toe te werken naar het nieuwe, mail me dan gerust via www.engelentherapiecoach.nl.

Gezegende volle maan!

5 gedachten over “Maandelijkse Volle Maan Meditatie: zondag 25 juli 2010 om 20.00 uur

 1. Marij-KIN174

  Hallo, zelf heb ik een hyve over de Maya’s waar ik ook informatie geef over De Dag Buiten de Tijd. Zou u mij toestemming willen geven om deze meditatie daar te plaatsen?
  Vriendelijke groet
  Marij-KIN174

 2. mira rouas

  kun je me op de hoogte brengen welke dagen ik best nodig zal hebben om te mediteren om mijn spirituele
  groei te bevorderen dit proces is nu al 2 j aan de gang ik begin ongeduldig te zijn , heb nu deze site gevonden en hopelijk kan je me helpen mijn intuitie te volwaardigen kunt u me helpen ?

  1. engelentherapiecoach Berichtauteur

   Beste Mira,
   Dank je wel voor je bericht.
   Meditatie kan je op ieder moment helpen. Het kan je helpen meer te Zijn in het moment. Wat dat is het enige moment dat er werkelijk toe doet. Door te Zijn bij wat is, zal het ongeduld afnemen. Want langzaam komt dan het besef dat je precies daar bent waar je zijn moet.
   Het moment om zaken los te laten is de volle maan. Bijvoorbeeld je ongeduld, of wat het dan ook is dat je welzijn en groei blokkeert. En op de nieuwe maan kun je juist je nieuwe intenties neerzetten (zoals bij jou spirituele groei, al kan het misschien helpen dit concreter te maken voor jezelf).
   Tot slot dan je intuitie. Ieder mens heeft een inituitie. Maar we luisteren er soms meer en soms minder naar. De een ontiwkkelt vooral helderzien, de ander helder horen, weer een ander helder weten of helder voelen. Ik heb zelf vooral die laatste twee die naar voren springen.
   Het is goed om te weten dat ook daarin alles prima is. Naast intuitieve vermogens, zou ik zelf spirituele groei voorla afmeten aan zaken als:
   -of je leeft in eenheid met je ziel (leef je vanuit ego of hoger zelf, vanuit angst of liefde)
   -of je liefdevol in het leven staat (naar de ander maar zeker ook naar jezelf)
   -of je een verbinding voelt met al wat leeft
   -etc

   Wanneer je daar meer hulp bij hebt, geef ik e-caching en e-consulten en ook Angelic Reiki op afstand. Je leest er meer over op mijn site http://www.engelentherapiecoach.nl.

   Ik hoop dat ik zo je vraag een beetje heb beantwoord.

   Liefdevolle groet,
   Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.