Soulfood voor de nieuwe tijd

Wat doe jij om te floreren in deze tijd? Zelf heb ik gemerkt dat mijn lichaam duidelijk aangeeft wat het nodig heeft (al ben ik vrij koppig en luister ik niet altijd even Screen-Shot-2012-11-30-at-4_09_11-PMgoed). Ik heb anderhalve week een beginnende oorontsteking met griep gehad. Normaal zou ik dan troost zoeken in chocola, maar gezien mijn voornemens mijn lichaam beter te voeden heb ik dat niet gedaan. Ik lag op bed te slapen, op de bank te liggen en deed niets anders dan rusten, slapen, eten en …lekkere boeken lezen. En ik werd alleen maar vermoeider.

Mijn lieve vriendin uit Noorwegen stuurde me Angelic Reiki op afstand en daarna begon de bewustwording dat ik de ene verslaving voor de andere had verruild. Er is natuurlijk niets mis met een lekker boek op zijn tijd, maar als je erin duikt om je terug te trekken van de wereld is het een ander verhaal. Ik besloot de leesboeken terzijde te schuiven en mijn frequentie te voeden met spirituele bladen en boeken. Dat bleek mijn energie inderdaad te verhogen en ik knapte al snel op.

Juist deze tijd is het extra belangrijk onze ziel te voeden. Hoe je dat doet? Enkele tips:
• Adem dagelijks even door je hart en open je hat voor het licht van je ziel. Door meer soul%20foodin coherentie met je hart te leven, wordt het makkelijker je ziel te volgen.
• Doe dingen die je werkelijke en diepe voldoening geven en waarmee je bijdraagt aan het grote geheel op jouw unieke manier.
• Mediteer regelmatig. Niet alleen is het stress reducerend voor jezelf, het Maharishi-effect heeft aangetoond dat in omgevingen waar veel gemediteerd wordt een effect gemeten wordt, onder andere een verlaging van criminaliteit, ongelukken, rechtszaken, branden, echtscheidingen, zelfdodingen en griepgolven.
• Je kunt zelfs maandelijks je huiskamer openstellen om te mediteren met anderen. Het mediteren in een groep versterkt het effect van meditatie omdat het geheel meer is dan de som der delen. Je leest er meer over op http://www.stadsverlichting.nu.
• Beoefen dankbaarheid. Wanneer je dankbaar bent, verhoog je jouw energie vibratie. Sterker nog, je trekt er meer positiefs mee aan in je leven.
• Doe al je handelingen met een intentie. Doe bijvoorbeeld een dag alles met liefde. Een andere dag met kracht. Weer een andere dag met dankbaar of vrede.
• Pay it forward. Een prachtig idee dat onder andere werd verfilmd in “Pay it forward” stelt dat als iemand voor jou een goede daad doet, je dit verdrievoudigd voor anderen. Ik deed deze maand mee met een pay it forward actie via een facebookvriendin. Zo ontzettend leuk! Ook geven vanuit een blij hart verhoogt je frequentie.

Wil je een positieve impuls als soul food? Denk eens aan een reading of engelen consult, Healing Heart Angel of programma met de Crystal Angel Essences.

5 gedachten over “Soulfood voor de nieuwe tijd

 1. Hilda

  Lieve Cathelijne,

  Dit weekend ben ik begonnen aan mijn opleiding van het Inka Pad. En ook de Inkasjamanen benadrukken het belang van alles in het leven te doen met een open hart. Een handeling zonder verbondenheid met je hart is leeg waardoor de echte zielenvreugde ontbreekt.
  Ook bij het beoefenen van Taiji en Qigong, twee Oosterse bewegingstechnieken wordt aangeraden om alvorens te oefenen te glimlachen in het hart om het hart te openen en de geest tot rust te brengen.
  Daarom probeer ik dit bewust zo vaak mogelijk te doen en vandaar ook de mooie zin die ik sinds jaren aan mijn mails toevoeg :
  “Een mens doen glimlachen,
  is een mens voorzien van nieuwe energie.”
  De eerste mens die ik dus kan voorzien van nieuwe energie door te glimlachen, ben ik zelf.
  Dank je om nog eens wat tips op een rijtje te zetten.
  Hilda

 2. Pingback: Spirituele zomertips | Angel Light Heart Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.